havoc_lp Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Hej, a tak wogóle to jest możliwość kupienia gdzieś pokrowca czy opaski do T30? Dla T10 są akcesoria a dla T30 nie spotkałem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) w 3 godziny naładuje na maxa baterie w juniorze??? edit koles z mp3store mowił mi ze trzeba uformowac baterie wiec juz nie wiem co o tym myslec Edytowane 27 Września 2006 przez sparda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) To ją uformuj ładując 3 razy do pełna i rozładowując PRAWIE do zera. Nie widzę problemu - na pewno jej nie zaszkodzi. Edytowane 27 Września 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 witam mam pytanko co do Iriver U10 czy ktoś ma te cacko ? czy jakośc dzwięku jest porównywalna z iAudio F1 albo iaudio5 ? a co do bateri u 10 ma wbudowaną tzn że ta bateria będzie już do końca w tym odtwarzaczu aż przestanie chodzić ? jaka jest żywotność takiej bateri ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Tu masz dobry test ->LINKY. U10 z tego co wyczytałem(na pewnej stronce) nie posiada dedykowanych układów Audio,stąd jakość dzwięku -choć wciąż b.dobra-może w nieznacznym stopniu odbiegać od np.serii T. Clix -czyli poprawiony U10 oferowany w USA, ma już zmienioną elektronikę. Ale jest jeszcze Meizu M6,chiński producent -ale bebechy Clix'a ,a jakość dzwięku jest podobno niesamowita(10 pasmowy ! EQ+Digital Natural Sound Engine-samsunga)obsługa ogg,FLAC. Żywotność baterii ?Zanim padnie(3lata?)player zdąży się znudzić. Więcej o bateriach w linku w moim poprzednim poście(wyedytowałe go). (Walczmy z mitami-to apropo formowania baterii li-ion/li-poly.Sprzedawcy nie więdzą z reguły wszystkiego...) Edytowane 28 Września 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 a jakie słuchawki proponujecie do juniora nauszne otwarte zeby były duzo lepsze od tych pchełek z zestawu i zeby w pełni wykorzystały jakosc dzwieku juniora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Koss Porta Pro, AKG K24P - te drugie średnio wygodne, ale sam ich używam (ale w domu raczej) i bardzo lubię ich dźwięk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Ja tam się szykuję na Sennheisery PX100. Kossy mają za dużo basu, a ja mam już basu dość do końca życia. Tutaj piszą, że lepsze od PortyPro http://www.headphone.com/guide/by-budget/4...iser-px-100.php Edytowane 28 Września 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 tych kosów nie wezme bo mi sie z wygladu nie podobaja :-P a te px100 to mi sie podobaja i chyba bym je wziął :) a moze uraczycie linkiem to jakiejs recki po polsku tych px100?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Kurczę jakoś nie udaje mi się update'ować firmware w moim T30... Robię wszystko jak trzeba tym iriver updater 1.50 a tu nadal wersja 1.22 zamiast 1.71... Wie ktoś dlaczego? Nie mogłem też zrobić MTP-->UMS - przycisk się po prostu nie pojawił. Robiłem też "recover" i sformatował się owszem, ale firmware nadal 1.22.... Po "instalacji" firmware i odłączeniu od kompa player się uruchamia raz i nic więcej - zostaje nadal uruchomiony - żadnych restartów czy coś takiego... I nadal to 1.22 :mur: Próbowałem starszym updaterem - 1.30 i też nic, na końcu tylko jest napisane "current firmware: 1.22"... Edytowane 28 Września 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Witam! Obiecałem kiedyś że gdy tylko dostane ZEN'a Xtra 30GB opiszę jak mi się na nim słucha. Po dłużsym czasie stwierdzam że: 1) Muzyka którą wypuszcza z siebie mp3 player jest znakomita! nawet na słuchawkach z zestawu 2) Słuchawki z zestawu grają bardzo dobrze lecz ich wykonanie jest bardzo słabe, ogółem są to bardzo duże douszne słuchawki, które ledwo mieszczą mi się w uchu i dosyć często wypadają. 3) Nie sądziłem że ZEN będzie aż takim wielkim olbrzymem że nie zmieści mi się do przedniej kieszeni spodni. Ogólnie gdyby nie rozmiar mp3 player otrzymał by 8/10 ale... Trzeci punkt jest dla mnie bardzo uciążliwy, więc mp3 jest do sprzedania (używana kilka razy) biorę się za iPoda 60GB Photo, może w końcu znajdę ideał :wub: Edytowane 28 Września 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Ha! Udało mi się w końcu! Ściągnąłem z http://nyaochi.sakura.ne.jp/iriverupdate/ plik 0x4102_0x1119_P_ENG I już działa. Teraz tylko konwersja na UMS. Eee czym się różni wersja "T30P" on "nie P". Bo ściągnąlęm do "P", ponieważ wersja firmware'u wcześniejszego była 1.22P. Dobrze zrobiłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 P - pure czyli EU bez radia. NP - non pure czyli US/KOR/itp. z radiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Aha, a jak mam US bez radia? To może byc pure wtedy? Edytowane 28 Września 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 wtedy musi byc PURE, czytalem ze wgranie softu NP do playerka bez radia konczy sie "smiercia" playerka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 LOL... No to ładnego farta miałem. hahahah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 wtedy musi byc PURE, czytalem ze wgranie softu NP do playerka bez radia konczy sie "smiercia" playerka. Niekoniecznie. W moim przypadku kończy się tym że po wybraniu opcji Radio, T10 się zawiesza i pomaga wyjęcie baterii ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 No, w każdym razie dziwi mnie to, że w normalny sposób (auto update) nie dało rady... Musiałem wziąć updatera 1.30 i plik z F/W, żeby zadziałało. Konwersja na UMS poszła już normalnie na szczęście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 wie ktoś może czym się różnia następujące 3 odtwarzacze iaudio od siebie oczywiście najbardziej mnie interesuje jakość dźwięku który gra najlepiej i który najlepiej kupić ? G3 jest tani i ponoć gra bardzo fajnie a różnica w cenie między G3 a 5 jest ok 100 zł a między F1 jest prawie150 zł http://www.allegro.pl/item129436701_iaudio...gwarancja_.html IAUDIO 5 http://www.allegro.pl/item129404678_super_..._gwarancja.html IAUDIO G3 http://www.allegro.pl/item131032341_iaudio...gwarancja_.html oczywiście najbardziej zależy mi na jakości dźwięku Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 A nie lepiej za taka kase szukac jakiegos Irivera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 hmm zastanawiałem się nad U10 ale zniechęca mnie wbudowana bateria... i nie widzi mi sie zeby za 2 lata znowu nowy kupowac hehe a co do iaudio słyszalem ze sa swietne dlateog stanawiam się właśnie nadnimi a jakie modele iriviera grają tak samo lub lepiej niż te co podałem wyżej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja nie mowie o serii U. Ja mowie o serii T. T10 jest na paluszki AA(duze), a T30 sa na AAA (te mniejsze). Sa to bardziej sprawdzone konstrukcje i znajdziesz je na bank taniej niz te iAudio T10 512mb za 319zl - http://allegro.pl/item128803314__mp3store_...er_oferta_.html T30 1gb za 349zl - http://allegro.pl/item130664245_iriver_t30...graniczona.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 noo tak jeśli o cene chodzi to faktycznie bardziej się opłaca ale jaka jest różnica w jakości dźwięku basu itp itd między iaudio a ktoryms z tych irivier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Irivier mają tak samo dobrą jakość dzwięku jak Iaudio biorąc pod uwage cene :) Skocz do jakiegoś sklepu jak masz możliwość i prorównaj który ci będzie bardziej odpowiadła w kwesti ergonomi :) Bo kwestia Dźwięku i jakości wykonania jest na takim samym poziomie w obu firmach. No i też wyposażenie z tego co widze jest też podobne. Co do basu to ładnie na pewno T10 i T30 z Craysenami grają :) Nie wiem dokładnie jak to wygląda u innych. Edytowane 30 Września 2006 przez siwy_bos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 noo tak jeśli o cene chodzi to faktycznie bardziej się opłaca ale jaka jest różnica w jakości dźwięku basu itp itd między iaudio a ktoryms z tych irivier Może powiem inaczej, porównując odtwarzacze porównujemy dokładność odegrania utworu. Takie rzeczy jak poszczególne częstotliwości to będą zależały generalnie od kompresji, ustawien Eq i innych boosterów oraz co najważniejsze słuchawek. Z odtwarzaczami Iaudio kontaktu nie miałem (a chętnie bym iaudio5 przetestował :D), jednak z zasłyszanych opini jakościowo iriver i iaudio to ta sama klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czat85 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Cze .. potrzebuje schemat budowy lub fotke rozkreconego (odkrecona tylko tylnia pokrywka) odtwarzacza IFP-790 lub 795. Rozpadl mi sie i musze wiedziec co gdzie podlutowac :) Pozdro :) Jesli ktos ma i mogl by odkrecic tylko tylnia scianke i zrobic fotke to by bylo zajebiscie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) Ostanio wpadłem na pomysł, aby zamiast kupowania telefonu z bajerami, pozostać przy normalnym telefonie, a dyktafon mieć oddzielnie. Do tego pendrive i mp3 player. Aby więc nie owijać w bawełnę, to daję link: http://www.allegro.pl/item130185419_lago_1...hip_2048mb.html Stosunek pojemności do ceny wymiata. Co jednak z jakością? Jakieś doświadczenia? Urządzenie będzie używane głównie jako dyktafon (wykłady) + pendrive. Odtwarzacz mp3 + radio to tylko do sprzątania, wycieczek rowerowych itp. Jakość odtwarzanej muzyki nie musi być wysokich lotów. Byle tylko dyktafon dobrze łapał głos i pamięci mi nie brakło. :P Warto? Edit: Znalazłem tańsze. :P http://www.allegro.pl/item128892412_2gb_mp...3_2_gb_224.html http://allegro.pl/item130749882_m04_mp3_2g...ar_24_m_ce.html Pomocy! :] Edytowane 2 Października 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 ULLISSES, daj znać jak zaczną odpadać klawisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) Ostanio wpadłem na pomysł, aby zamiast kupowania telefonu z bajerami, pozostać przy normalnym telefonie, a dyktafon mieć oddzielnie. Do tego pendrive i mp3 player. Aby więc nie owijać w bawełnę, to daję link: http://www.allegro.pl/item130185419_lago_1...hip_2048mb.html Stosunek pojemności do ceny wymiata. Co jednak z jakością? Jakieś doświadczenia? Urządzenie będzie używane głównie jako dyktafon (wykłady) + pendrive. Odtwarzacz mp3 + radio to tylko do sprzątania, wycieczek rowerowych itp. Jakość odtwarzanej muzyki nie musi być wysokich lotów. Byle tylko dyktafon dobrze łapał głos i pamięci mi nie brakło. :P Warto? Edit: Znalazłem tańsze. :P http://www.allegro.pl/item128892412_2gb_mp...3_2_gb_224.html http://allegro.pl/item130749882_m04_mp3_2g...ar_24_m_ce.html Pomocy! :] Jako pendrive to się pewnie sprawdzi, jak ci nie zależy na jakosci dźwięku mp3 to też obleci, jednak jak potrzebujesz dyktafonu to juz może być cieżko, wg. opini uzytkowników najlepsze wbudowane dyktafony w "normalnej" cenie mają własnie iriver'y. Osobiście nie kozystam z tego, przetestowałem tylko ale raczej dla zabawy. Dla dyktafonu to bym tego nie kupił, bo wg. mnie strata kasy(nie wiem nawet jak sie sprawdzą w tej roli lepsze odtwarzacze - do studiów to mi jeszcze troche brakuje :D ). Jak możesz wydać troche więcej to kup zwykły dyktafon. Co do tego co napisał exe1987 - faktycznie jakość wykonania jest słaba, ale czego chciec za taką cene ? Edytowane 2 Października 2006 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Heh to chyba pierwszy z tandetnych nonamów jaki masowo wyszedł na nasz rynek :D Można go kupić pod milionem różnych marek :D Jakość dźwięku i wykonania jest zła, a dyktafonem się nie bawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...