exe1987 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 A dyktafon jeszcze gorszy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) ULISSES Jeżeli,zależy Ci na dyktafonie to tylko i wyłącznie iriver(t10/t30?H10Jr.). Masz możliwość wyboru stopnia kompresji(32,64,128kbps),oraz opcje aktywacji mikrofonu głosem z regulacją tej funkcji. Do wykładów więc iriver-dodatkowo H10 Jr ma możliwość odczytu plików .txt o ile się nie mylę. Co do wynalazków do których dałeś linka-to exe1987 ujął to najkrócej jak można. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wyciąg z funkcji tego playerka(z linka): regulacja kontrastu, jasności(no popatrzcie-nawet to jest) 7 kolorów podświetlenia(po co?) sleep timer(będziesz z tym zasypiał?Koszmar masz jak w banku) wskaźnik zużycia baterii(zaiste -unikalna funkcja) blokada przycisków(przyda się -zanim odpadną) aktualizacja oprogramowania(jednorazowa-po niej masz 99% szans ,że player się nie obudzi) rozmiary: 95x30x21 mm waga: 35 g zasilanie: 1 bateria AAA, czas pracy do 10 godzin -testowane na baterii Energizer(tyle to wyciąga t10 na cynkowo-węglowej z Biedronki). ehh Edytowane 2 Października 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 BezbronnyPL, w T30 jest aktywacja dyktafonu głosem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Obydwa playerki mają te same bebechy,rożnią się tylko typem zasilania i wyświetlaczem,t30 ma dodatkowo line-in. Link->iriver Nagrywanie bezpośrednio do formatu MP3 Bitrate Wybór bitrate z zakresu 40 do 128 kbps dla nagrywania przez wejoecie liniowe Wybór bitrate z zakresu 40 do 128 kbps dla nagrywania przez wbudowany mikrofon Głośność Ręczne dostosowanie głośności źródła nagrywania Automatyczna kontrola głośności Automatyczny start po podłączeniu źródła do Line-In (wejścia liniowego) Możliwość włączenia funkcji automatycznego oddzielania utworów podczas nagrywania całych albumów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Od siebie dodam, że ta aktywacja głosem całkiem nieźle działa tzn. aktywuje się, kiedy trzeba i nie obcina kawałków. Można też ustawić jej czułość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 ok panowie (tudzież skrzętnie ukryte panie :D) witam ponownie :) sprawa jest prosta jak świński ogon: wybieramy odtwarzacz - 400 zł (+/-30zł) to max co moge dać na playera Must have: -radio -1GB - dobrze by było więcej ale bądźmy realistami ;) (przypominam budżet=400PLN) no i znalazłem małe conieco ale ale : http://www.allegro.pl/item131429945_mp3_ir...400_opaska.html czyżby to był ten sprzęt sprowadzany z USA? w sumie gwara tylko miesiące i to z USA więc chyba sam sobie odpowiedziałem ale chce mieć pewność. Z tego co widze model T10 z radiem dość trudno dostać :? i to w cenie +/- 400 zł Czytałem niby ostatnie strony ale nie doczytałem dlaczego te irivery sprowadzane z USA po okazyjnych cenach są fe? :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 hahah! Przyszedł iPod! Chyba sie zakochałem... Potem szersze relacje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jakiś z nowych? Podobno pojawiają się w nich cechy Rio, więc ipody są coraz lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jakiś z nowych? Podobno pojawiają się w nich cechy Rio, więc ipody są coraz lepsze... iPod 60GB Photo Czyż on nie piękny? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Pytanie prosto z mostu - ile dałeś, to już na własność czy tylko wypożyczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Kosztował mnie 450zł i tym samym zakańczam dyskusje na temat ceny, ponieważ może być niezwykle gorliwa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Pierwsze echo: - dużo łatwiejsza synchronizacja z komputerem (mimo używania ponoć głupiego iTunes) - kompaktowe rozmiary (wchodzi idealnie do mojej kieszeni, zaś ZEN był za duży) - bardzo wyraźny i zróżnicowanie duży ekran - dysk cichy i mniej wibruje w porównaniu do ZEN'a - olbrzymie możliwości Equalizera ;) - 2 x większa przestrzeń w porównaniu do ZEN'a :lol: W planach wgranie rockbox'a bądź ipodlinuxa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Lepiej powiedz jak tam jakość dźwięku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jeśli chodzi o jakość muzyki to już sam equalizer jest dużo lepszy niżeli ten zenowy EAX. Więc co za tym idzie wg. mnie jakość dźwięku znacznie lepsza ;) Ogólnie zaskoczył mnie iPod ;) Do Apple zwykle sceptycznie byłem nastawiony ale tym razem Jobs i koledzy odwalili kawał dobrej roboty. Next info po jakiś czasie używania.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 A ja z kolei stalem sie posiadaczem Sony NW-A3000. 20GB, 35h akumulator, fajny wyglad i swietna jakosc dzwieku. A to wszystko za 600zl (nowka) 8) Szersza relacja wkotce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Orientuje się ktoś, czy jak mam zainstalowane tylko WMP10 bez sp2 i sp1 to da radę wrzucić mp3 na irivera T10? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jeśli chodzi o jakość muzyki to już sam equalizer jest dużo lepszy niżeli ten zenowy EAX. Więc co za tym idzie wg. mnie jakość dźwięku znacznie lepsza ;) Ogólnie zaskoczył mnie iPod ;) Do Apple zwykle sceptycznie byłem nastawiony ale tym razem Jobs i koledzy odwalili kawał dobrej roboty. Next info po jakiś czasie używania.. Jeżeli chodzi o ten ipodowski EQ ,to IMO nie nadaje się do niczego-tzn.mam na myśli te 20 prestów,z których żaden mi nie pasował... Co do iTunes,to według mnie, jest to jeden z najbardziej dopracowanych i przemyślanych programów to zarządzania multimediami.Ilość opcji i wygoda obsługi-pierwsza klasa(choć wymaga przyzwyczajenia). A ja z kolei stalem sie posiadaczem Sony NW-A3000. Szersza relacja wkotce. Costi -a nie bałeś sie tej "olbrzymiej" mocy 1,5mW(2,5mW ?) na kanał?Bo o ile SonicStage podobno można z bólem przełknąć, toSoniacze są podobno bardzo ciche...i dla wielu ten powód jest wystarczającym do pominięcia tej firmy w opcjach zakupu. Zresztą poczekamy na relacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Mialem NW-A1000 (rabneli mi w Lizbonie <_< ) i na glosnosc nie narzekalem. Ale jakby komus bylo malo, to jest jeszcze Sony A1000, A3000 volume limit unlock :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Orientuje się ktoś, czy jak mam zainstalowane tylko WMP10 bez sp2 i sp1 to da radę wrzucić mp3 na irivera T10? :) Nie wiem, ale na pewno da radę po przekonwertowaniu na UMS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Hoho! ;) costi ja wybierałem właśnie między iPodem a owym "walkamen" czyli Twoim grajkiem. I szczerze mówiąc nigdzie w sklepie w Gliwicach nie udało mi się nawet zamacać owego playerka a co dopiero posłuchać. Czekam na szersza relacje! PS. Jest może volume unlock do iPoda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Ja swojego nabylem w najmniej spodziewanym miejscu, czyli w Empiku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) PS. Jest może volume unlock do iPoda?Jest, ale czy on coś daje. Ipod na maksymalnej głośności był tak okropnie głośny, że nie wiem czy zauważysz różnicę. http://gopod.free-go.net/ Nie odpowiadam za to co ten program zrobi. Edytowane 3 Października 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Mialem NW-A1000 (rabneli mi w Lizbonie <_< ) i na glosnosc nie narzekalem. Ale jakby komus bylo malo, to jest jeszcze 2341921[/snapback] PS. Jest może volume unlock do iPoda? Jeżeli masz amerykańską wersję to jest niepotrzebny,zresztą wer. EU raczej też.Ale jeśli chodzi o to czy istnieje jako taki-to tak. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) No i zonk. Ten iRiver kusi, ale cena 2x wyższa. Trzeba to rozważyć. Pisaliście coś o używaniu iTunes. To nie można tam normalnie wrzucać danych (mp3 itp.) przez Mój komputer->Dysk wymienny? Edit: No dobra - gdzie jest haczyk? Link: http://www.allegro.pl/item131601256_super_...er_z_dykt_.html Dlaczego T30 jest dużo tańsze? Na pierwszy rzut oka to praktycznie to samo (funkcjonalnie). Ma trochę mniej bajerków i mniej oszczędnie korzysta z baterii. Ale czy coś poza tym? I dlaczego wszystkie T30 1GB są czerwone/wiśniowe (mniejsza o szczegóły)? Ja chcę szary! Z UMS! Edytowane 3 Października 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Od siebie dodam, że ta aktywacja głosem całkiem nieźle działa tzn. aktywuje się, kiedy trzeba i nie obcina kawałków. Można też ustawić jej czułość. Oooo faktycznie taka opcja istnieje :] Dopiero teraz ją znalazłem. Dzięki, warto wiedzieć ok panowie (tudzież skrzętnie ukryte panie :D) witam ponownie :) sprawa jest prosta jak świński ogon: wybieramy odtwarzacz - 400 zł (+/-30zł) to max co moge dać na playera Must have: -radio -1GB - dobrze by było więcej ale bądźmy realistami ;) (przypominam budżet=400PLN) no i znalazłem małe conieco ale ale : 2341858[/snapback] Orientuje się ktoś, czy jak mam zainstalowane tylko WMP10 bez sp2 i sp1 to da radę wrzucić mp3 na irivera T10? :) Jak będziesz miał firmware MTP to wgrywasz UMS i możesz :) Reasumując tak dasz radę. Ja swojego nabylem w najmniej spodziewanym miejscu, czyli w Empiku :) W życiu nie kupiłbym niczego w Empiku tam ceny są jak z Marsa. Ale jeżeli nie przepłaciłeś to gratuluje. No i zonk. Ten iRiver kusi, ale cena 2x wyższa. Trzeba to rozważyć. Pisaliście coś o używaniu iTunes. To nie można tam normalnie wrzucać danych (mp3 itp.) przez Mój komputer->Dysk wymienny? Edit: No dobra - gdzie jest haczyk? Link: http://www.allegro.pl/item131601256_super_...er_z_dykt_.html Dlaczego T30 jest dużo tańsze? Na pierwszy rzut oka to praktycznie to samo (funkcjonalnie). Ma trochę mniej bajerków i mniej oszczędnie korzysta z baterii. Ale czy coś poza tym? I dlaczego wszystkie T30 1GB są czerwone/wiśniowe (mniejsza o szczegóły)? Ja chcę szary! Z UMS! To tak... cena 2 x wyższa ale jakość z 5 razy jak nie więcej. Mówie Ci warto zainwestować, ja też nie byłem pewien a teraz jestem zachwycony. Jedynym Haczykiem jest to że jest to wersja Refurbishd i ma krótrzą gwarancje. A co do kolorów to są one przypisane do werjsi. Do 512 jest jeden kolor i do 1GB jest inny kolor. P.S. Ostatnio bawiłem się jakimś odtwarzaczem Creativa z HDD i kolorowym wyświetlaczem. Jakość obrazu na tym małym ekraniku mnie zagieła. Jakość dźwięku też na wysokim pozioime. Ale cena mnie pozamiatała coś koło 1300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 witam wczoraj dostałem odtwarzacz Iaudio G3 oraz słuchawki które odrazu zamawiałem http://www.allegro.pl/item129169346_slucha...jtan_59_99.html odrazu w equalizer przełączyłem na Usr ponieważ wszystkie inne ustawienia jakoś mi się nie podobają . Ma ktoś może ten odtwarzacz ? jakie ustawienia sa najlepsze ? aa i jeszcze jedno wydaje mi się że słuchawki dołączone do playera grają troszke gorzej niz te w linku powyżej Creative EP-365 wydawało mi się zanim je kupowałem że efekt będzie o wiele lepszy a słuchawki napewno dociskam do końca :;) hehe Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 witam wczoraj dostałem odtwarzacz Iaudio G3 oraz słuchawki które odrazu zamawiałem http://www.allegro.pl/item129169346_slucha...jtan_59_99.html odrazu w equalizer przełączyłem na Usr ponieważ wszystkie inne ustawienia jakoś mi się nie podobają . Ma ktoś może ten odtwarzacz ? jakie ustawienia sa najlepsze ? aa i jeszcze jedno wydaje mi się że słuchawki dołączone do playera grają troszke gorzej niz te w linku powyżej Creative EP-365 wydawało mi się zanim je kupowałem że efekt będzie o wiele lepszy a słuchawki napewno dociskam do końca :;) hehe Pozdrawiam Nie ma czegoś takiego jak najlepsze ustawienia dla odtwarzacza. Ustawiasz wg. własnego gustu, muzyki jakiej słuchasz i słuchawek metodą prób i błędów. Bez korekcji dźwięku cięzko jest docenić sprzęt, ale jak sobie już ustawisz eq wg. własnych upodobań to powinieneś zobaczyć większą różnicę pomiędzy słuchawkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) ...a ja sprzedałem swoją Sansę e140 i kupiłem za 189zł nówke iRivera T30 512MB (non refub). Jestem po całej operacji 46zł do przodu. WARTO BYŁO :-P Edytowane 5 Października 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Strasznie tanie EP, myślicie, że warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Bierz je(tylko uważaj na niby wer. OEM-zróby na 100%). Co do słuchawek -niezła izolacja, po kilku dniach zaczynają bardzo ładnie grać.Nie będziesz chciał wrócić do pchełek. W cenie do 100zł nie można w chwili obecnej kupić lepszych słuchawek(tego typu),zresztą nawet droższe modele dokanałówek np.Sony Mdr-ex51/71 w zgodnej opini większości testrów/posiadaczy grają dużo gorzej. Ostatnio nawet AKG,wprowadził ten model do swojej oferty pod własną banderą,po Sennheiser,to druga wielka firma która doceniła tę konstrukcję. Aczkolwiek mają one (EP-630) kilka wad-mikrofonowanie (słychać nawet wiatr wiejący w kabelki w cichszych fragmentach muzyki),ale i tak polecam je z powodu j.w. @bronislaw1 Po praru dniach grają ...bardziej klarownie,dźwięk ,a szczególnie niske tony są mniej "nachalne". Jeżeli czujesz że nie grają dobrze to: -zmień gumki na mniejsze( standardowe są średnie). -pokombinuj z EQ.EP-630 grają skrajami pasm(czyli niskimi i wysokimi tonami),np.podbij środek-czyli ~1000Hz Generalnie raczej mało prawdopodobne ,żebys nie slyszał różnic,ponieważ standardowe sluchawki dodawane do iAudio to badziewie,więc albo masz kiepskie mp3(raczej wątpię),albo jeszcze nie ustawiłeś/dostroiłeś EQ. Zawsze możesz właczyć BBE,mach3Bass itp. Recenzje porownawcza t10 i Samsunga już mam dawno napisana-tylko nie mam czasu na odsłuchy..ale już niedługo ... Edytowane 5 Października 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...