Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tymczasem postanowiłem pozbyć się iPoda Photo 60GB na rzecz Video 30GB i jestem jeszcze bardziej pozytywnie zaskoczony...

Za mną już jedna nocka z filmem w łóżku, oglądało się całkiem przyjemnie.

A tu na sam koniec postanowiłem ich ożenić bo Photo w poniedziałek leci do nowego właściciela. ;)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak porada ekspertów->linky

Cale szczeście ,że zawsze znajdzie się ktoś kto doradzi...

@Soker

Widzę ,że ciągle w poszukiwaniu muzycznej nirvany...

Jeżeli już zjechaleś z 60GB do 30GB na video(IMHO sumie bardzo dobry wybór),to przemyśl jeszcze iriver clix->linky,niedługo dostępna będzie wersja 4GB.

Ma radio z funkcją radiobudzika,alarm,nagrywanie z radia,dyktafon,odtwarza video,wbudowane gry flash 2.0 (sudoku,mahjong),opcjonalny pilot z podstawką stylizowaną na telewizor...

Edytowane przez BezbronnyPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Soker

Widzę ,że ciągle w poszukiwaniu muzycznej nirvany...

Jeżeli już zjechaleś z 60GB do 30GB na video(IMHO sumie bardzo dobry wybór),to przemyśl jeszcze iriver clix->2386589[/snapback]

Jakbym teraz miał wybór to nie kupowałbym niczego poniżej 30GB, absolutne minimum. To chyba że kogoś bawi ciągle transferowanie.

true, truee...

Soker, masz kabelek firewire do ipod? Polecam.

Firewire w kompie w sumie mam lecz kabelka nie mam. Będę musiał zakupić jakiś używany byle by oryginalny.

;)

A jak Twój iPod poca?

PS. Cholera dam sobie głowę obciąć że jeszcze dziś w Twoim sigu widziałem 60GB Photo a teraz 60GB Video.. wtf?! :P

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True true. Był Photo ; P

Jak robiłem tego siga ( mam wszystkie archiwizowane, swoja droga, na wypadek potrzeby ;] ) to wpisałem wtedy Photo bo za bardzo nie wiedziałem co mam... Chwile pozniej stalem sie czlowiekiem swiadomym i odkrylem za na pudelku mam napis Video ;> A że już sig zmieniłem w tym czasie 385 razy to sobie darowałem poprawki w starych sygnaturach. Ostatnio jednak wrocilem do korzeni podpisowych, ale nie zmienilem photo na video. Wczoraj to zauwazylem i zrobilem to co sam zauwazyles ;]

Moj ipodzik ma sie dobrze. Kocha swojego nowego kablownika firewire i sluchaweczki. Powoli konczy mi sie pasta polerska do niego. Czas zainwestowac w dobry futeral bo jeszcze z pol roku, a mu lakier zetre ;]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem gratis jakiś filcowy futerał ale myślę nad zakupem skarpetki iPod bo łatwiej się będzie z niej wyciągać no i lepiej wygląda :lol:

http://allegro.pl/item139201963_ochraniacz...skarpetki_.html

baj de łej: istnieją jakieś słuchawki do iPoda w których będzie pilot po kablu puszczony i będzie działał?

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten filcowy futerał jest do bani. Bo trzeba za każdym razem wyjmować z niego ipoda w celu zmiany piosenki. Skarpeta nie lepsza. Nie lepiej jakiś ładny futerał?

Tutaj coś konkretnego

http://sklep.apple.pl/cgi-bin/WebObjects/A...3.1.1.1.3.1.1.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dziwny problem z Sansą m250 2GB braciszka.

Otóż problem dotyczy ilości i dostępu do utworów.

Sprawdzane było na 4 komputerach, wszystkie z winXP.

Na dwóch z nich widocznych jest około 110 utworów oraz dane w dodatkowych katalogach. Część utwórów znajdyje się w katalogu AUDIBLE a część w innych.

Sansa widzi wszystkie mp3.

Natomiast na 2-ch kompach nie widać danych ani utworów poza katalogiem "AUDIBLE" (widać jeszcze katalogi "config" "record". Co ciekawe oba kompy pokazują, że zajętych jest jakieś 300MB, a nie ma do nich dostępu, tak jakby nic nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Chcę kupić odtwarzacz mp3,ładowarkę,i baterie.Mam na to 270 złotych.Zależy mi na jakości dźwięku i jeśli polecicie t30 to go kupie tylko plz dajcie mi linka na allegro do jakiegos dobrego.Akumulatorki jakieś po 1000mah.Ładowarka taka żeby mi ich nie roz***ała:P.270 zl to juz z przesylkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poca - powiedz mi co robisz z filmami które zawierają napisy .txt? ;)

btw. jak tam się Samsung spisuje? Ja właśnie D900 dostałem i jestem onieśmielony :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe porównanie może kogoś zainteresuje: C140 obok T10

Kilka razy zastanawiałem się czy dobrze zrobiłem kupując 512mb t10 i zastanawiałem sie nad jakims sandiskiem. Teraz mam okazje wziaść c140 do ręki i wniosek jest jeden Iriver to mercedes wsród odtwarzaczy mp3 i jest wart swojej ceny. Sandiska nie słuchałem za bardzo - nie jest mój i nie chciałem go za długo testować, tylko włączyłem i posłuchałem czy gra (choć chętnie bym go przetestował). Wykonanie jest nie zbyt solidne,ale jest to odtwarzacz kosztujący mniej a oferujący 2x wieksza pojemność (zalezy co dla kogoś jest priorytetem). Jutro mogę zrobić kilka zdjęć jak ktoś potrzebuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno trafił w moje lapki iriver T10 2GB FM .

Wygląda nieżle ,kolor czarny idealnie komponuje się z tym grajkiem.

Jedyne moje zastrzeżenie,to użyty plastik naokoło ekranika,myślałem ,że będzie matowy z delikatną fakturą jak w wersjach 512/1Gb ,tymczasem jest błyszczący i wygląda -co tu dużo mówić-dość tandetnie.

Ma stadardowo wgrany firmware 1.71 MTP,co oznacza konieczność posiadania(ale już nie używania WMP 10/11).Z wersją 11 ktorą mam zainstalowaną,działa fajnie,ale nie da się zsynchronizować plikow ogg.Trzeba je wrzucać przez explorera.

Po jednym dniu zakualizowalem firmware do wersji 1.73 UMS =wolność i swoboda pendrive.

T10 2GB posiada naprawdę przyzwoite radio, w mieście nie gubi stacji i automatyczne wyszukiwanie odnalazlo większość(wszystkie?).Połowa działa w stereo.Przelącznie stereo/mono nie jest irytujące.Rzekłbym ,że iriver odbiera na poziomie telefonow nokia z radiem.

Wyśmienicie dziala nagrywanie z radia ,możemy nagrać audycje z bitratem nawet 256kbps!Jakość nagrań -świetna choć zależna od poziomu sygnalu.

Można też nastawiać godzinę rozpoczęcia nagrania..

Mamy też funkcję radiobudzika , połaczenie z jakimiś przenośnymi głośniczkami tworzy przyjemny zestaw.

Pojemność 2gb -jak dla mnie wystarczająca -zripowalem ostatnio do ogg Q4(najnowszy aotuv beta 5) ok. 10 CD-ków i jestem zadowolony.Jakość plikow w tej becie jest naprawde niezła(lepsza niż w wer.4.5),dzięki czemu zrezygnowalem z jakości Q5(VBR 160 kbps).Plik Q4 zajmuje ok.3.55MB(średnia z 300 plikow).Łatwo policzyć ile wejdzie utworów, dzięki ogg mam więcej miejsca na Mp3 :)

Jedynie co się nie zmienilo -co oczywiste -to rozmiary T10 .Ipod Nano ,jest przy T10 cienki jak żebro bakterii.

Choć nie mam juz Nano,to mam opis dzwięku. Porónywalem iPoo z t10 1GB(na tych samych plikach co Samsung vs iriver).Zamieszczę to porównanie za jakichś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na u10 raczej nie ,bo nie słyszalem by ktoś skarżył się na tą przypadłość. H10Jr brzmi tak samo jak T10/20/30.

Ale te szumy nie są jakąs wielką tragedją-slychać je przy ściszonej muzyce(szczegolnie w nocy),ale mnie jakoś to nie przeszkadza,chociaż planuje zrobić sobie adapter z potencjometrem i wtyczką L.

iAudio Vs iriver(flashowe), osoby które slyszaly obydwa ,jednomyślnie twierdzą ,że jednak iriver brzmi lepiej,iAudio ma jakieś problemy z EQ-niewiele wnosi do dwięku,iriver ma lepiej działające "ulepszacze" dzwięku.

sansa M vs C->IMO M is the winner.Glośniejszy,lepiej brzmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na u10 raczej nie ,bo nie słyszalem by ktoś skarżył się na tą przypadłość. H10Jr brzmi tak samo jak T10/20/30.

Ale te szumy nie są jakąs wielką tragedją-slychać je przy ściszonej muzyce(szczegolnie w nocy),ale mnie jakoś to nie przeszkadza,chociaż planuje zrobić sobie adapter z potencjometrem i wtyczką L.

a czy mógłbyś mi jakoś bliżej opisać jak takie coś zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki IamWeasel

W jakim sklepie można tanio kupić irivera t10 albo h10 jr + epki ep-630, na razie znalazłem najtaniej t10 za 380 zł. (jakiś sklep internetowy )? Czy warto kupić wersje amerykańską jeżeli oferowane jest na nią rok gwarancji -allegro (mają większą moc + radio)? Czy waszym zdaniem możliwe jest , ze nie jest to wersja refurbrished? Jak na nową wersje amerykańską cena jest zachęcająca.

http://allegro.pl/item143207789_nowy_irive...najtaniej_.html

Edytowane przez Buksik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę nieco zmodyfikować moją ocenę odbioru RADIA w iriverT10.

Poszedłem ostatnio do przybytku, zakończyć proces trawienia i ...o SHIT-nie nie to co myślicie-zgubiłem stację,jedną z ulubionych,na fajnej piosence.

Także aż takie wspaniale to radyjko nie jest ,w skali 1-6 naciągane 4.

@Buksik

Wersja refurbished jest w kartonie,natomiast NOWY powinien byc w zgrzewanym blistrze,nie da sie go otworzyć bez odciecia krawędzi,no- przynajmniej mnie się nie udało.

Czy warto kupić wersję US?Powiem tak-po blisko 4 miesięcznym obcowaniu z wersją EU 1GB,stwierdzłem ,że jakość tego playerka jest zdecydownie ponadprzeciętna.

Kupiłem wersję 2GB -US z zaledwie lekką obawą(pomimo tego ,ze sprzedawca oferuję gwarę ,to praktyce jej nie ma) ,i jestem więcej niż zadowolony.

Rożnicy głośności nie odnotowałem,radio -opisywalem już,w sumie z niego wogóle nie korzystam(ale chcialem je mieć).

Jedynie mój egzemplarz ma drobną wadę ukrytą*-przy klamrze jest taki plastik-ma on lekki luz,który nie wystepowal w poprzednim T10,gdybym mieszkal w USA-oddalbym do sklepu-i już byłby kolejny refurb...

A wogóle przeczytaj opis t10-jaki zamieścilem wcześniej-bo może akurat H10 Jr bardziej by Ci odpowiadał...

*W/g prawa Murphy'ego wada ukryta nigdy nie pozostaje zbyt długo ukryta.

EDIT-link z allegro to REFURB-widac ,że wszystko wybebeszone.Szukaj takich aukcji gdzie widać T10 w blistrze0tak jak pisalem wcześniej.Polecam firmę e-raban.

Edytowane przez BezbronnyPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi