Strongmen Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja z Kolei polecam Sandisk Sansa M250 (wer 2 gb) + do tego Sluchawki np Ep-635 jesli chodzi o jakosc Dzwieku to jest naprawde Rewelacyjnie - powiem szczerze ze nie spodziewalem sie takie jakosci dzwieku po tym plajerze - ... a testowalem rozne plajery i wiem co pisze ... mysle ze z tymi sluchawkami ten model napewno nie ustepuje wiele (o ile wogole) Iriver T30 nawet z SRS WOW Poza tym M250 ma mase przydatnych funkcji ... Fajna rzecz to przelaczanie w tryb plajera w tryb UMS dyktafon przyzwoitej jakosci doskonaly wyswietlacz dobre sterowanie [ciach!]ly (takei jak stoper czas itp) + mozna odblokowac radio Ponad to dostajemy Elegancji Futeral na Naszego Plajera, 2 baterie i opaske na ramie - oraz soft + 24 miesieczna Gwarancje - a wszystko to w Rewelayjnej cenie - ja za swojego dalem 189zl !!! + 60 za EP-635 POLECAM - w tej cenie NIE moglem KUPIC niczego LEPSZEGO P.S Normalna cena m250 to 260 zl ( co i tak jest numerem 1 w stosunku jakosc/cena) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 nie ustepuje wiele (o ile wogole) Iriver T30 nawet z SRS WOWJa jakoś nic ciekawego nie znalazłem w dźwięku na ep-630 z srs wow. Tylko zamulenie, ogólnie przytłumienie i wszechobecny rozwalający się wszędzie bas, biedny środek i górę. Cokolwiek byłoby lepsze od tego. A Ty słuchałeś irivera serii t z srs, albo w ogóle? Bo z tego co wiem, to wcześniej miałeś jakiegoś noname-a i chciałeś do niego ep-435... SRS śmierdzi, przynajmniej na ep-630, ale na innych słuchawkach też zamula koszmarnie. EQ rządzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ja wogole odstawilem te wszystkie "ulepszacze" dzwieku, na początku trochę bawiłem się DNSe w samsungu nawet mi sie podobało ale jednak po dluzszym sluchaniu wychodzi na to że ta przestrznnośc jest tylko pozorna i tak naprawde to tylko nieziemsko zniekształca dzwięk, equalizera tez nie uzywam, na yp-u2 i senkach mx400 ustawiam na flat i brzmi świetnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja używam eq, ale t10+ep-630 gra ładnie nawet bez. Mam trochę podbite wysokie tony, bo lubię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ta Sansa brzmi bardzo porównywalnie z iriverami serii T,aczkolwiek SRS w iriver to podobno coś zupełnie co innego niż w sansie.Prawdopodobnie w M2xx dostępna jest tylko opcja TruBass-ale tu musiałyby sie wypowiedzieć osoby posiadające tą Sanse.Chociaż trzeba sie zgodzić ,że za te pieniądze niczego lepszego się nie kupi... Bardzo dobry zakup Strogmen. Co do SRS-ma bardzo fajny analogowy bas,ale IMHO nic po za tym,zniekształca wokal,wycina całą górę.Chociaż przy słuchaniu audibooków bywa pomocny-o dziwo.Być może przy muzyce klubowej też się sprawdza.Ja przynajmniej nie używam tej opcji-próbowłem się przekonać,ale po słuchaniu na userEQ,SRS nie da się słuchać.Dobrze ,że jest wybór więc każdy może sobie wybrać co mu się podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 na sluchawkach sansy bez SRSa jest straszna lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Tak mialem No name - jakim jest Mpower - sprzedalem ... Irivera Sluchalem w Sklepie i u Kumpla ktory ma T30 - btw Sansa Ma EQ - Manualny - (i 4 programowe) wiec mozna sie bawic do WOli :) a co do ep-635 to one nawet BEz SRS wow - maja Dosc mocny bass - taka chyba cecha tych sluchawek narazie sprzet mam od niedawna i testuje ... Ale jestem postokroc zadowolony dlatego polecam wszystkim - niezdecydowanym Odblokowalem sobie Radio i jest ql (mily bajer) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Noo, za taką cenę, to rzeczywiście nic tylko brać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Noo, za taką cenę, to rzeczywiście nic tylko brać... widze ze masz MX 300 i EP 630 jak oceniasz gre tych 2 sluchawke (chodz wiem ze ciezko porownywac pchelki i dookanalowki) jaki jest twoj Typ bo zastanawialem sie nad Dokupieniem/wymiana na MX500/550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam, nie wiem czy to ten dział. Jaka mp3 polecacie do~100zł? min. 512 ale 1gb mile widziana. Pzdr TeaT ]:-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Mało, jedynym sensownym wyjściem jest http://www.allegro.pl/item144354282__sandi...daz_gw_fv_.html Ps. To było wałkowane MILION razy. Wystarczyło się cofnąć stronę, dwie do tyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Charakterystykę ep-630 to już znasz, czyli cofnięta średnica, dużo basu i niskich, góra taka średnia. Nawet można powiedzieć, że słychać sporo detali. Miękkie. Po korekcji miodzio (podbicie środka i góry). Są po prostu bardzo dobre, szczególnie do muzyki kórej generalnie słucham - black metalu. Dlatego też mogę być trochę niewiarygodny, bo ta muzyka generalnie charakteryzuje się przesterowaniem i takimi tam niekonwencjonalnymi środkami przekazu ;p MX300 - cierpią na niedobór basu i niskich tonów, wysokich też nie za dużo są takie... przytłumione i suche, mają twarde brzmienie, dobrze kontrolowany basik. Po korekcji się... zapełniają, brzmienie jest pełniejsze, ale i tak do bani, nie dortastają do pięt ep-630, uważam, że nadal są zamulone (ep genialnie się poprawiały, a te są nie do przejścia nawet po eq) i trochę nienaturalne. EP mają coś takiego... Żywego, a mx to taki martwy plastik ;p W skrócie [; EP-630 > MX300 Edytowane 23 Listopada 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A co powiecie na to? http://www.allegro.pl/item143439987__phili...gwarancja_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Super dzieki za wypowiedz powiedz mi tylko jeszcze czy miales moze do czynienia z MX500/550 - bo nie wiem jak to gra w stosunku do MX300 ktorego opisales ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) @teat: Coś za tanio ten playerek. Generalnie lepiej dołożyć te 50zł do SanDiska. Poniżej 100zł nic dobrego nie kupisz. EDIT: To są używane playerki, z tylko miesięczną gwarą. Na bank bym się w to nie pakował. Edytowane 23 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Mowisz...zobacze, narazie musze CPU kupic :-P a ten sandisk dobry? jak on gra :banana: :gitarzysta: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Lepiej niż no-name z Allegro za 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 No dobra...zbieram kase na to cudo :-P cięzko bedzie :D jak zakupie to sie pochwale :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Strongmen Niestety nie miałem, więc nie ma co spekulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A co powiecie na to? http://www.allegro.pl/item143439987__phili...gwarancja_.html Nie polecam tego cudeńka. Chyba że będziesz chciał słuchać w nocy. Ogólnie playerki Philipsa są całkiem nieźle wykonane ale strasznie cicho grają. Gdy ja wieki temu miałem "pilipsa" to myślałem że mi to nie będzie przeszkadzało ale jednak było odwrotnie. Gdy jadę do szkoły starym ikarusem to taki playerek mi nie wystarczy, (a sandisk mojej siory taki jak ci polecił YogiCK już tak). No to chyba tyle. No i radio będziesz mieć :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 nie wiem jak z tym philips-em - a raczej jego sluchawkami ale te w Sansie przynajmniej seri MXXX to z lekka - lipne sa - najlagodniej mowiac tak wiec jelsi zalezy na dobrej jakosci - to zmiana praktycznie natychmiastowa (polecam EP-630) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Sansa m250 zgłupiała ... :-( ... Odłączyłem ją od kompa poprzez "bezpieczne usuwanie sprzętu" no i: po włączeniu pojawia się standardowy napis "SanDisk Initializing" po chwili wyświetlacz zapala się, pojawia się napis "Sansa m250 2GB" by po chwili zniknąć i z powrotem pojawia się "SanDisk Initializing" I tak w kółko, już chyba z 50 zmian........ Komp nic nie wykrywa po podłączeniu. Sprzęt zakupiony w sklepie stanach, więc reklamacja odpada, nic nie grzebane przy firmware - nie było potrzeby, od nowości z radiem. Może ktoś spotkał się ze sposobem resetu / wejścia w "recovery mode" (dla "M", dla "E" jest opisane w paru miejscach). Opcja "śmietnik" nie bardzo mi się widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 ja odblokowalem sobie dzisiaj w mojej sansie c140 radio + wieksza glosnosc no i teraz wszystko jest cacy, gra tak glosno az leb nawala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Sansa m250 zgłupiała ... :-( ... Odłączyłem ją od kompa poprzez "bezpieczne usuwanie sprzętu" no i: po włączeniu pojawia się standardowy napis "SanDisk Initializing" po chwili wyświetlacz zapala się, pojawia się napis "Sansa m250 2GB" by po chwili zniknąć i z powrotem pojawia się "SanDisk Initializing" I tak w kółko, już chyba z 50 zmian........ Komp nic nie wykrywa po podłączeniu. Sprzęt zakupiony w sklepie stanach, więc reklamacja odpada, nic nie grzebane przy firmware - nie było potrzeby, od nowości z radiem. Może ktoś spotkał się ze sposobem resetu / wejścia w "recovery mode" (dla "M", dla "E" jest opisane w paru miejscach). Opcja "śmietnik" nie bardzo mi się widzi. wyciagnij baterie na 15 min, u mnie pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Była bez baterii całą noc. Niestety ciągle to samo. Tak jakby coś blokowało przeskoczenie do menu. Najgorze jest to, że wersja "E" ma to całe recovery mode, natomiast "M" nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Chcę kupić jakieś dobre i tanie mp3, (około 250 zł.) Zastanawiam się nad: 1. Pentagram Vanquish FM R 1GB lub 2GB 2. Sansa MP3 Player m250 - 2GB 3. TRAK DMP-311VR - 1GB 4. MPio FE 100 - 1GB blue Chodzi mi głównie o jakość dzwięku, a nie o dodatki. Do mp3 dokupie od razu słuchawki Creative EP-630. Który z wymienionych odtwarzaczy będzie najlepszyma wyborem? Jest też możliwość kupna czegoś droższego np. iRiver T10 - 1GB lub iRiver H10 Jr - 1GB lub coś innego do 450 zł, ale już bez słuchawek creativa. Tylko czy opłaca się dołożyć te 200-250 zł? Jeżeli tak to który wybrać? Może macie jakieś inne propozycje? Edytowane 26 Listopada 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Chcę kupić jakieś dobre i tanie mp3, (około 250 zł.) Zastanawiam się nad: 1. Pentagram Vanquish FM R 1GB lub 2GB 2. Sansa MP3 Player m250 - 2GB 3. TRAK DMP-311VR - 1GB 4. MPio FE 100 - 1GB blue Chodzi mi głównie o jakość dzwięku, a nie o dodatki. Do mp3 dokupie od razu słuchawki Creative EP-630. Który z wymienionych odtwarzaczy będzie najlepszyma wyborem? Jest też możliwość kupna czegoś droższego np. iRiver T10 - 1GB lub iRiver H10 Jr - 1GB lub coś innego do 450 zł, ale już bez słuchawek creativa. Tylko czy opłaca się dołożyć te 200-250 zł? Jeżeli tak to który wybrać? Może macie jakieś inne propozycje? Oczywiście, że lepiej jest dołożyć. Z iRiver'em dostaniesz Cresyny które będę grały 100 razy lepiej niż pozostałe słuchawki na innych. Ja na Twoim miejscu wybrałbym: KLIK Tutaj jeszcze masz wersje 2GB KLIK2 Idealny dla mnie :P Edytowane 26 Listopada 2006 przez nuras_en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja bym brał iRiviera - Cresyny dołączane do niego są bardzo dobre. Chyba że naprawdę ci zależy na Creativach - wtedy bierz SanDiska lub MPio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 No to teraz wybór między iRiver T10 - 1GB lub iRiver H10 Jr - 1GB. Ja bym był bardziej za T10. I jeszcze jedno jak działa budzik w T10? W jakimś teście pisało, że jest ale nie pisało jak działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Po prostu zaczyna grać o określonej godzinie. Musisz podłączyć mp3 do głośnikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...