slasher Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Właśnie ustawiłem u siebie i wyłączyłem odtwarzacz. Działa tak ze o określonej godzinie się sam włącza i odtwarza, osobiście nie korzystam z tej opcji. Edit : Łasica mnie wyprzedził :D Edytowane 26 Listopada 2006 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja bym brał iRiviera - Cresyny dołączane do niego są bardzo dobre. Chyba że naprawdę ci zależy na Creativach - wtedy bierz SanDiska lub MPio.EP'ki dokupisz sobie potem... Słuchawki są bardzo ważne ale niech nie przesłaniaja Ci oczu bo zaraz kupisz jakiegoś noname i potem EP i powiesz, że jest taki dzwięk, że z krzesła spadasz :D No to teraz wybór między iRiver T10 - 1GB lub iRiver H10 Jr - 1GB. Ja bym był bardziej za T10.bierz T10 chociażby ze względu na baterie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Właśnie ustawiłem u siebie i wyłączyłem odtwarzacz. Działa tak ze o określonej godzinie się sam włącza i odtwarza, osobiście nie korzystam z tej opcji. Edit : Łasica mnie wyprzedził :D Ja ostatnio zwinąłem głośniki taty od laptopa i podłączyłem sobie do nich T10 i codziennie rano budzi mnie "Nurse Whistle" (z kill bill'a). Naprawdę fajna opcja. Potem tylko go odłączam i lecę do szkoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja ostatnio zwinąłem głośniki taty od laptopa i podłączyłem sobie do nich T10 i codziennie rano budzi mnie "Nurse Whistle" (z kill bill'a). Naprawdę fajna opcja. Potem tylko go odłączam i lecę do szkoły.Podziel no się tym dzwiękiem, bo nie kojarze :P Sorry za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Jednak znalazło się trochę kasy i biorę T10 i słuchawki. Tylko czy EP-630 są najlepszym wyborem do 150 zł? Nie koniecznie dokanałowe. Edytowane 26 Listopada 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Z tanich dokanałowych to jak najbardziej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Jednak znalazło się trochę kasy i biorę T10 i słuchawki. Tylko czy EP-630 są najlepszym wyborem do 150 zł? Nie koniecznie do kanałowe. MX-500 mozna jeszcze... podobno niezle :) A ja swoje Ep-630 oddalem do naprawy ;( Skopaly mi się - jedna przestala grac, potem to juz wogole musialem sluchac na full i ledwo co slyszalem. A sluchawki mialy 2 miechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Jednak znalazło się trochę kasy i biorę T10 i słuchawki.Jeżeli wolno mi doradzić , kupno T10 1GB +EP-630 ,to IMO błędna decyzja(zakładając kupno w zwykłym sklepie z realną -polską gwarą).Za podobne pieniądze masz wersje 2GB ze standardowymi słuchawkami.Od jakiegoś czasu można zmienić wer. firmware na UMS,więc odpada konieczność posiadania WMP10/11.Słuchawki zawsze można dokupić,a zmienić grajka jest trochę trudniej,i więcej się traci. Co do słuchawek Cresyn dołączanych do t10/20/30,to po kilkumiesięcznym używaniu EP-630 jestem nimi niemalże zachwycony(cresynami).Dlaczego?Nie mają co prawda takiego basu jak Epki,ale przede wszystkim dodają dźwięku przestrzeni ,której mi brakuje w dokanałówkach.To jednak zupełnie inne słuchanie muzyki,w epkach czuje sie troche jak w niewielkiej salce wyłożonej materiałem tłumiącym, takie porównanie przyszło mi na myśl po nagłej zamianie słuchawek.Gdy z powrotem zmieniłem na epki-suwaki w EQ poszły nieznacznie w dól...już nie mogę słuchać na takich ustawieniach jak poprzednio. Kolejne słuchawki na celowniku , to Senny Px100 -bo epki jak słucham w domqu jakiegoś audiobooka stają się mało komfortowe.A człowiek jak już zasmakuje czegoś dobrego ,to chce ciągle czegoś lepszego a najlepiej żeby przeskok jakościowy był co najmniej duży. Edytowane 26 Listopada 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 A gdzie kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A co sądzicie o zestawie T10 + SENNHEISER MX 55 VC lub T10 + SENNHEISER OMX 50 VC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Sądzę, że te słuchawki to drogi, brzydki, niewygodny crap i są 100x lepsze wybory w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) A czy mógłbyś coś doradzić? Bo stwierdzenie, że są mi nic nie mówi :?, a jakiegoś szajsu nie chcę kupić. Edytowane 27 Listopada 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 T10 + EP-630 lub MX-500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Dzięki za propozycje. Pytanie o słuchawki przeniosłem tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Jeśli kogoś chce sprawic, żeby jego odtwarzacz był inny niż wszystkie to mp3store oferuje ciekawa usługę : grawerowanie. Więcej info tutaj : LINK A co do rozmowy o słuchawkach, to moze któryś z moderatorów zrobiłby porządek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Czy to prawda, że na T10 słuchawki EP-630 strasznie szumią gdy mocno ściszymy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Tak, niestety szumią. Jest na to łatwy sposób, ale jednak trzeba się bawić w elektronika. Oprócz nowych ipodów i rio karma raczej wszędzie ep-630 będą Ci szumieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Ale jak się podgłośni to problem znika? Czytaj uważnie to, co było wcześniej... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « nie. Ale tam pisze że jak jest cicho to szumi, ale ja się pytam czy jak jest na 1/2 to nadal są szumy. I czy słuchawki z większymi ohmami nie szumią. A co do rozmowy o słuchawkach, to moze któryś z moderatorów zrobiłby porządek.Tylko, że otwarzacze i słuchawki w pewien sposób są powiązane Edytowane 28 Listopada 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Czytaj uważnie to, co było wcześniej... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « nie. Edytowane 28 Listopada 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Szumi cały czas tak samo. Jak podgłośnisz muzykę to po prostu to zagłusza. Żebyś tez nie pomyślał, że to coś strasznego. Noname ze standardowymi pchełkami szumi znacznie bardziej. No słuchawki z większą impedancją szumią mniej, a właściwie przepuszczają mniej szumów. Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam. Moja siostra potrzebuje mp3, moze wydac ok 300 zl. Liczy sie dobry dyktafon i min 1GB milo by bylo gdyby mial tez radio, jakosc dzwieku na drugim planie. Myslalem o Zen nano plus ale z tego co widze to nie cieszy sie tu powodzeniem... Czy warto troche doplacic do t10 1GB? (z tym ze on nie ma radia chyba??) Podkreslam ze jakosci dzwieku nie musi byc super mega, nie bedzie tez jakos ekstremalnie uzywany. Co poleciacie? ps. A, i wygladac tez jakos musi, siostra ladna to i mp3 tez musi byc ladny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Niestety najlepsze dyktafony mają irivery, łączy się to z wysoką jakością dźwięku i ceną :) Za 250zł kupisz refurba T30 1GB na allegro, to będzie chyba najlepszy wybor. EDIT: A tu za 350zł masz wszystko, co chcesz http://allegro.pl/item143412052_iriver_t10...ki_kurier_.html Edytowane 28 Listopada 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Dzis bylem w sklepie i porownywalem sobie ceny. Wezme chyba T10 z allegro za te 350 zl bo w saturnie maja identycznego ale za 429 :mur: Dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 witam Wiem że troche nie w temat pytam ale wydaje mi sie że od was sie dowiem chyba najwięcej :D Potrzebuje kupić ładowarkę AAA do mojej mp3 i zastanawiam sie ktora będzie najlepsza z pośród setek ofert na allegro. Moje typy to: 1. Pierwsza ! 2. Druga ! 3. Trzecia ! 4. I ciekawa opcja ładowarka USB No i prosiłbym o jakies rady i info na co zwracać uwage bo jedyne co wiem to czym wieksza pojemność baterii tym dłużej trzyma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Żadna z tych co podałeś. Nigdy akumulatorków forever maxcell czy innych tego typu gówien. Kup Energizer, Duracell itp. Co do ładowarki to zależy. Może albo szybko ładować, ale szybko też niszczyć akumulatorki (częściej będziesz je musiał wymieniać, żeby zachować sensowną wydajność), albo ładować wolno, ale dbac o akku. Polecam to drugie, czyli ładowarkę o jak najmniejszym prądzie ładowania. Dobrze by było, żeby miała funkcję rozładowywania i osobne kanały ładowania dla każdej baterii. To drugie jest IMO ważniejsze, bo rozładować do końca bateryjkę możesz sobie np. w latarce. Oczywiście to, że procesorowa, kontrola delta V itp. to nie trzeba wspominać :) Więc polecam: a) SK 8168 DIGITAL http://www.allegro.pl/item146210589_proces...szybka_lad.html (4 kanały ładowania, brak funkcji rozładowywania) b) MW8168 GS http://www.allegro.pl/item144358292_ladowa...azja_f_vat.html (funkcja rozładowywania, dwa kanały ładowania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 co do akumulatorków to kumpel se jakieś pół roku temu kupił paluszki AA Forever TF1 i jest bardzo zadowolony, używa ich w aparcie Lumix LZ5 i na dwóch paluszkach robi średnio 400 zdjęć, więc nie wiem czy te Forevery są takie złe, może kiedyś rzeczywiście takie były Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 A masz jakieś odniesienie do markowych baterii w tym aparacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Tak. Do alkalicznych Panasoniców z zestawu i Duracelli. Wydajność praktycznie ta sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 No to pozostaje Ci uwierzyć mi na słowo że Energizery 2500 trzymają znacznie dłużej od maxcelli 3200 (podejżewam, że mają koło 1300). A forevera mimo to bym kijem nie ruszył, głównie z uwagi na maksymalnie tandetne baterie do telefonów (które czasem nawet nie pasowały do przypisanych im modeli). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 W to akurat Ci wierzę, te maxcelle to nawet nie wiem co to jest i nie chcę wiedzieć. Nigdy sam nic nie mialem prdukcji forever i nie mam pojecia jaką jakośc miały wcześniejsze ich produkty ale te nowe tf1 2500 mAh naprawde z czystym sumieniem mogę polecić bo działają rewelacyjnie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...