Jabar83 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 No i właśnie wróciłem ze sklepu dla idiotów i zakupiłem Sanse m240 1GB. Co mnie urzekło to jakość dźwięku. W porównaniu do Zen V to jest ze dwa razy głośniejsze ;) No może przesadzam ,ale moc wyjściowa znacznie większa. Tamten Zen V co miałem wziąć od znajomego przy ustawieniu na max głośności był o wiele cichszy. Podpiąłem najpierw dołączone słuchawki ,a potem moje Sennheisery mx400. IMO Senny lepiej wypadają, także oryginalne dałem swojej połówce do jej MP3 NONAME 256 MB.Niech ma coś od życia ;). Co do samego odtwarzacza no to jakość wykonania znakomita. Brakuje tylko radia no ale jakoś to przeżyje. BTW macie jakieś swoje ustawienia Equalizera czy tak bardziej na słuch ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 T50 jest rzekomo następcą T10 (zasilanie - baterie AA, i z tego co pamiętam występuje tylko w wersji 1gb - a przynajmniej tylko takie w Polsce znalazłem), T60 jest następcą T30 (zasilanie - AAA oraz występuje w wersji 1gb, 2gb i 4gb) Odtwarzacze z tego co pamiętam wg. ludzi z forum.mp3store różnią się nieznacznie bebechami ( jakimś jednym chipem ). Konkretnego fragmentu nie przytoczę, bo jest gorąco a mi się szukać nie chce :> A na przyszłość leniuchy wchodzić na stronę producenta i porównać specyfikacje btw. jak znajdę chwilkę to uzupełnię FAQ o info o nowych iriverach Ok, dzięki :) Już zamówione na allegro w mp3store Iriver T60 1GB :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=201347490 Jeszcze parenaście sztuk zostało a aukcja do 11 przed południem jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Co do samego odtwarzacza no to jakość wykonania znakomita. Brakuje tylko radia no ale jakoś to przeżyje.A tego sprzętu się nie tweakuje przypadkiem - odblokowywanie radia ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zależy na jakim sofcie. Jeżeli soft 2.x.x lub 4.x.x - odblokujesz radio. Jeżeli soft 3.x.x - klapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wiem o tym ,ale mam obawy że padnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Jak padnie po takiej zmianie softu, to nie ma problemu. Mówisz po prostu że pewnego dnia przestał działać, chociaż nic z nim nie robiłeś. Sporo osób uwaliło swoje playerki przez wgrywanie softu 2.x.x na 3.x.x i nie mieli potem problemów z oddaniem na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam nieznam sie zupełnie na odtwarzaczach i niewiem który z tej trojki wybrac? iRver T30 iRver t10 iRver t60 Moje pytanie dotyczy glównie czymś poza wyglądem rozmiarami sie róznią ? (tym ze inne baterie i rozmiar to wiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam nieznam sie zupełnie na odtwarzaczach i niewiem który z tej trojki wybrac? iRver T30 iRver t10 iRver t60 Moje pytanie dotyczy glównie czymś poza wyglądem rozmiarami sie róznią ? (tym ze inne baterie i rozmiar to wiem) Mało mnie obchodzi jaki odtwarzacz z tej trójki kupisz, powiem więcej: Przez takie przypadki jak TY odechciewa mi sie pisać cokolwiek co mogłoby pomóc kupującym bo większości (w tym TOBIE) nie chce sie nawet przejrzeć 2 stron tego tego tematu. Nie będę każdemu z osobna pisał mowy z dedykacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadEye Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jeśli mam na mp max 150zeta, to sansa m240 z merlina/esc jest najlepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 A czy ktoś z tutaj obecnych posiada Meizu M6?? Może coś o nim powiedzieć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam, kolega @pwlij w forum polecil mi iRiver T60 1gb, widze po opiniach ze to player stosunkowo dobry,we wroclawiu kosztuje 25x PLN, jednak sie zastanawiam jakie sluchawki do niego. bardzo mi sie podobaja klasyczne helmofony albo pchelki jak do SE W810i, niektorych sans czy creative aurvana. zamierzam na nie przeznaczyc max 120pln. jakie byscie mi polecili? co do kwestii czego slucham: http://www.last.fm/user/uosiumen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 EP-630 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 KOSS PORTA PRO :P Może byś napisał do jakiej muzyki i gdzie to będzie używane to się coś dobierze :) i czy bardziej ci pasują pałąkowe klasyczne, neckbandy (czy jak to sie tam zwało, chodzi o te z pałąkiem z tyłu), jakieś klipsy czy pchełki a może plugi ??? Bo każdy woli coś innego :) Pchełki -> Sennheiser MX500 Plugi -> nic innego jak Creative EP-630 za taką kasę nie kupisz (nic oryginalnego przynajmniej) Zwykłe pałąkowe może KOSS PORTA PRO ? (130 zł z przesyłką :) ) Napisz jakiej muzyczki słuchasz i poradzimy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Noo, na allegro pojawily się CX300 za 99zł... Wyglądają na oryginalne... http://allegro.pl/item208460340_sennheiser..._m_cy_box_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 KOSS PORTA PRO :P Może byś napisał do jakiej muzyki i gdzie to będzie używane to się coś dobierze :) i czy bardziej ci pasują pałąkowe klasyczne, neckbandy (czy jak to sie tam zwało, chodzi o te z pałąkiem z tyłu), jakieś klipsy czy pchełki a może plugi ??? Bo każdy woli coś innego :) Pchełki -> Sennheiser MX500 Plugi -> nic innego jak Creative EP-630 za taką kasę nie kupisz (nic oryginalnego przynajmniej) Zwykłe pałąkowe może KOSS PORTA PRO ? (130 zł z przesyłką :) ) Napisz jakiej muzyczki słuchasz i poradzimy ;) co do kwestii czego slucham: http://www.last.fm/user/uosiumen pisalem czego slucham i pisalem jaki rodzaj sluchawek lubie. takie grybki co wciska sie w ucho. ocs jak creative aurvana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) To jak masz kaske to senki CX300 sobie zapodaj ;] Epki 630 sa niezle jak na swoja cene,ale do tych Sennheiser'ow nie maja startu (wystarczy poczytac forum mp3store). Edytowane 24 Czerwca 2007 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 >>uosiu Napisałeś, że (cyt): "bardzo mi sie podobaja klasyczne helmofony albo pchelki jak do SE W810i, niektorych sans czy creative aurvana." albo hełmofony albo pchełki albo jeszcze plugi :D no to już nie wiem :) ale jak plugi to CX300 (tyle że ciężko będzie wyrwać takowe za 120 zł -> ale patrz post pwlj) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 A może AKG k 26p ?? Słuchawki bardzo dobre chociaż na obecne upały jednak nie polecałbym ich ^^ A może AKG k 26p ?? Słuchawki bardzo dobre chociaż na obecne upały jednak nie polecałbym ich ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 AKG K24P raczej - K26P grają podobno troche gorzej, za to mają dużo lepsze tłumienie dźwięków z otoczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 >>uosiu Napisałeś, że (cyt): "bardzo mi sie podobaja klasyczne helmofony albo pchelki jak do SE W810i, niektorych sans czy creative aurvana." Helmofony kazdy wie co :] kolega mial sanse 130, miala takie wciskane do uszu. Se W810i ma tez tego typu aurvana rowniez albo hełmofony albo pchełki albo jeszcze plugi :D no to już nie wiem :)skad Ci sie tu pchelki wziely? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jak padnie po takiej zmianie softu, to nie ma problemu. Mówisz po prostu że pewnego dnia przestał działać, chociaż nic z nim nie robiłeś. Sporo osób uwaliło swoje playerki przez wgrywanie softu 2.x.x na 3.x.x i nie mieli potem problemów z oddaniem na gwarę. No tak ,ale jakieś tam ryzyko jest. Zresztą właśnie co uniknąłem prawdopodobnego zgonu playerka. Zajrzałem sobie na MP3Store i poczytałem troszkę więcej. Sprawdzałem u siebie i Soft to 3.x.x. Mam nadzieje że wreszcie znajdzie się jakiś sposób na odblokowanie radia w odtwarzaczach z tym softem. BTW. Uważam za największy skandal blokowanie radia ,które domyślnie jest dostępne. Przecież w środku musi być jakiś chip czy coś odpowiedzialnego za radio. Czy to w ogóle jest zgodne z prawem to co zrobiło Sandisk z wersją Europejską.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) BTW. Uważam za największy skandal blokowanie radia ,które domyślnie jest dostępne. Przecież w środku musi być jakiś chip czy coś odpowiedzialnego za radio. Czy to w ogóle jest zgodne z prawem to co zrobiło Sandisk z wersją Europejską.? :lol2: Właśnie gdyby zrobił odwrotnie to by nie było zgodne z prawem EU... Edytowane 26 Czerwca 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Mam do Was pytanie, do tej pory miałem Sansę C140, ale padła i dostałem zwrot pieniędzy. Chciałem jeszcze raz kupić C140, ale w tym sklepie już jej nie ma. Jeśli nie C140 to co :) ? Kasy mam 177 zł. EDIT: już po krzyku, wybrałem Creative Zen Nano Plus :) , zobaczymy co jest wart :) . Edytowane 27 Czerwca 2007 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 St. Anger nie wiem czy wiesz, ale kupiłeś odtwarzacz który gra zdecydowanie gorzej niż ta C140. Mogłeś wziąć Sansę m240 - kosztuje 100zł, i zostaje jeszcze sporo kasy na lepsze słuchawki. Gra tak samo jak C140 ale jest mniej awaryjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wiem o tym, ale w sobotę wyjeżdżam do Niemiec, a w sklepie od ręki był tylko ten ze względnie dobrych. Lepszy taki player niż dźwięki ciągników i kombajnów :) . A może jak wrócę to Creative też padnie i wymienię go na M240 :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Sorry za duplikat postu, ktory byl powyzej. Otoz T60 od T50 rozni sie tylko tym, ze ma jakis chip inny, ma mniejsze baterie i nic poza tym? Zastanawiam sie czy nie kupic tego na zwykle paluszki, tylko nie wiem jak to sie odbije na dzwieku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Grają praktycznie identycznie, podobno trzeba mieć strasznie wyczulony słuch żeby odczuć róznicę. Bierz który ci bardziej pasuje, obydwa są równie dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Potrzebuję playera do 150zł o pojemności..... 2GB :D . MaSell, radził bym dołożyć te 40zł do SanDiska Sansy m250. No i kupiłem sobie nowego Zen'a 2GB za 130zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 No cóż jak komuś bardziej zależy na pamieci niż na jakości dźwięku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...