mak777 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Bo nie potrzebuje dyktafonu i nigdy go nie używałem. 1666067[/snapback] Dla mnie, a raczej dla siostry też to będzie zbędny dodatek... Szukam czegoś do 200zł max... 256mb styknie chyba że się 512mb znajdzie... Tylko żeby to było normalnie dostępne w polsce i z gwarancją... Bo już miałem parę mp3 od firmy znaczek chiński ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_pardon Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Bo nie potrzebuje dyktafonu i nigdy go nie używałem. 1666067[/snapback] To szkoda. A masz moze mozliwosc przetestowania go dla dobra ogółu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 też już pisałem że dyktafon w Z-Cyberze (tym na karty pamięci... ale pewnie inne mają to samo w środku) jest bardzo dobry nagrywa 192kbps i ładnie zbiera :) wady to bardzo kiepskiej jakości obudowa (+ podatna na zarysowania) i słuchawki, pozatym wyświetlacz wydaje takjakby piski podczas podświetlania (baaaardzo uciążliwe), jakość dźwięku taka sama jak w no-name i creativach a i jeszcze jedna rzecz... mojemu koledze wyświetlacz przesunął się o jakieś 3-4mm <masakra> POzdr. PS. Jedyna zaleta to dyktafon :) bo radio też średnio łapie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 ^^ witam all własnie kupiłem sobie tego iriverka i jest super ^^ własnie sie nim bawie ^^ jak skoncze to zdam relacje ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 ^^ witam all własnie kupiłem sobie tego iriverka i jest super ^^ własnie sie nim bawie ^^ jak skoncze to zdam relacje ^^ 1666699[/snapback] hehe pewnie skończysz nad ranem jak oczy ci się same zamkną... albo jak się wyczerpią baterie (ok. 30h) :lol2: POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) no to siemka ^^ siedziałem z nim do ...3? albo 4 ;] 1 wrazenie... zaje*isty 2 wrazenie jeszcze bardziej zaje*isty :P na standartowych ustawieniach dzwiek jest prztlumiony ale EQ wszystko poprawił ;] i teraz gra swietnie zluchawki super joy mugłby byc troche precyzyjniejszy ale kestia przyzwyczajenia a teraz pytam sie was jakie waszym zdaniem powinienem wgrac fw??? jak właczam odtwarzacz to pisze ver.1244 ifp-795eu/t odrazu mowie ze nie zalezy mi na dysku wymiennym Edytowane 25 Września 2005 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Ja polecam 1.29KR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 no ale słyszałem ze cos tam zmiany powyżej tego mojego nie zawsze są dobre i nieda sie wrócić do starej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 @djtomas zwracaj uwage na swoje slowa kierowane do innch, po co te bluzgi? I sam sie walnij lbem w sciane, jak Twoja emoticonka :lol2: a czy on gdzies napisal ze chodz mu o mp3? a czy ja gdzies napisalem ze mp3 ograniczone? Mialem w zamysle ogg, bo tego dotyczy wiekszosc pytan na forum iriver, a Ty od razy bluzgasz :angry: @bjabrzyk jelis nie interesuje Cie UMS, to polecam to co kolega @Luk@s, 1.29Korea - podobno czulsze radio - zdjeta blokada glosnosci I da sie wrocic z nowszego do starszego, jakby co :) I tak na przyszlosc, przeciez masz forum o iriver'ku. Zadawaj tam takie szczegolowe pytania, nie rob z tego tematu o jednym playerku :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) no wlasnie na tamtym forum cos mi sie obiło o oczy :P ze własnie z tego mojego jak sie upgreaduje do wyższego to nie można wrócić edit: możecie mi podać linka do tego Imm 1.29 Kr ??? opis sobie znajde ale linka coś nie moge :? tu jest to o czym mowiłem http://www.forum.mp3store.pl/index.php?act=ST&f=32&t=3198 Edytowane 25 Września 2005 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vegosan Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 czy do takiej iRivery 890 256mb warto dokupywac sluchawki za 50zl? wiem ze dają sennheisery ale nie wiem jaki konkretnie model.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 nie musisz bo w zestawie są mx400 albo mx300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 @bjabrzyk tak, ale tu chyba chodzi o powrot do tego okreslonego fw, ja go nigy nie widzialem na oczy do sciagnieci, zreszta uwierz mi, jak wgrasz 1.29KR to zapomnisz o swoim 1.244 :wink: jak chcesz to Ci wysle na majla, podaj na PM, a jak znajde linka do dam na forum i powtarzam Ci, udzielaj sie na forum iriver. Tam jest odp na wszystkie Twoje pytania. @vegosan daja shen mx400, wartosc okolo 40PLN, wiec IMHO nie oplaca sie zmieniac tych sluchawek, jeli w gre wchodzi opcja do 50PLN pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) @djtomas a czy on gdzies napisal ze chodz mu o mp3? a czy ja gdzies napisalem ze mp3 ograniczone? Mialem w zamysle ogg, bo tego dotyczy wiekszosc pytan na forum iriver, a Ty od razy bluzgasz :angry: 1667307[/snapback] gość zapytał: "obsługuje VBR??" (większość ludzi pewnie pomyślało o mp3 vbr) dlatego zamiast mówić że obsługuje w ograniczonym zakresie mogłeś napisać że mp3 VBR w całym zakresie a ogg VBR 95-225kbps to nie jest forum iriver.pl że ludzie wszystko wiedzą trzeba ich albo powoli i dokładnie uświadamiać albo odsyłać do lektury iriver.pl/forum POzdr. Edytowane 25 Września 2005 przez djtomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur90 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 gość zapytał: "obsługuje VBR??" (większość ludzi pewnie pomyślało o mp3 vbr) hmm... właśnie generalnie chodziło mi czy obsługuje właśnie VBR w OGG i ew. WMA, bo w to że w MP3 było dla mnie oczywiste. A tak swoją drogą to wczoraj zamówiłem sobie iRiver'a w sferisie i powinnienem go dostać pomiędzy wtorkiem a czwartkiem. Oczywiście nie zapomnę podzielić się z wami moimi wrażeniami :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 a i dodam jeszcze że jest firmware (mod) taki który wprowadza pełną obsługę ogg :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
germanski Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 co wy na to ? Slimp3 Maestro http://www.tomshardware.pl/mobile/20050427/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Bylo o tym pare postow temu (Dijkstra pisal). Ostrze sobie zeby na cos takiego, szczegolnie podoba mi sie to, ze nie wymaga zadnego oprogramowania do wrzucania danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheva Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 to na prawdę ciekawy produkt, troche kiepski design, ale funkcjonalność !! Będę musiał w przyszłym tyogdniu podjąć decyzję jakiego playera z hdd sobie zamóić i jestem w kropce, czy wybierać pomiędzy iriver/zen/ipod czy zaufać temu cudeńku, szkoda, że nuie można spottkać opinii użytkowników tylko testy prowadzone przez różne redakcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 to na prawdę ciekawy produkt, troche kiepski design, ale funkcjonalność !! Będę musiał w przyszłym tyogdniu podjąć decyzję jakiego playera z hdd sobie zamóić i jestem w kropce, czy wybierać pomiędzy iriver/zen/ipod czy zaufać temu cudeńku, szkoda, że nuie można spottkać opinii użytkowników tylko testy prowadzone przez różne redakcje 1669384[/snapback] Zastanawia mnie tylko pasmo przenoszenia do 15khz - pytanie, czy podane dane dotyczą odtwarzacza, czy tylko słuchawek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Ciezko powiedziec... z drugiej strony, nie jest tak tragicznie, MP3 i tak maja obciete czestotliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 siemka! wgrałem do mojego ifp-795 koreanski fw i ten dzwiek jest oszałamiający :wow: jak ustawie najgłosniej jak sie da i jest jakis głebszy bas to czuje sie jakby mi miał leb eksplodowac !!! efekt podobny do headshota deaglem z bliskiej odległości ;) poprostu na tym fw odtwarzacz rozwinal skrzydła i pokazał te swoje 18mW polecam go wszystkim!!! jak ktos jest zainteresowany to moge dac wiekszą relacje i dac jakies fotki ja jestem pod wielkim wrażeniem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 siemka! wgrałem do mojego ifp-795 koreanski fw i ten dzwiek jest oszałamiający :wow: jak ustawie najgłosniej jak sie da i jest jakis głebszy bas to czuje sie jakby mi miał leb eksplodowac !!! efekt podobny do headshota deaglem z bliskiej odległości ;) poprostu na tym fw odtwarzacz rozwinal skrzydła i pokazał te swoje 18mW polecam go wszystkim!!! jak ktos jest zainteresowany to moge dac wiekszą relacje i dac jakies fotki ja jestem pod wielkim wrażeniem 8) 1669745[/snapback] Przy jakich słuchawkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) standartowych czyli senach mx 400 wiem ze są lepsze ale te mi (narazie) wystarczają i sa wmiare dobre Edytowane 26 Września 2005 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Koss The Plug i wtedy bas rozwala uszy - mniam :D Ale na standardowych słuchawkach całkiem fajnie iRiver gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 hmmm... a ty masze te kossy??? zaruć jaki linkaczem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ale jestes leniwy :mur: Slyszales o google.com?? Minuta szukania i jest http://sklep.mediatune.pl/produkty/sluchaw.../koss_the_plug/ Widze ze dolaczyles do spolecznosci iriver'owcow, obys sie tylko nie zmienil w takiego, ze zlego slowa nie mozna powiedziec na jego firme, albo zaraz bluzgaja jak sie mowi ze ich odtwarzacz czegos nie potrafi :wink: I "niewygone" informacje nie sa dalej komentowane, jak na iriver.forum.pl. A jak z szumami, wsluchiales sie juz? Przy wlaczonym playerze, (bez muzyki) szlyszysz szumik??A trzaski przy przezucaniu utworów? (z wylaczonym tym piknieciem)? A kiepska jakosc nagrywania z line in? Sprawdzales juz? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) trzaski w menu... nie uświadczyłem... a trzaski mi sie pojawiają jak zmieniam głośnośc ale to ciche i nie zabardzo wkurzające line in nie sprawdzałem ale z radia nagrywa dobrze a co do tych kossów: łłłooooooo ludzie ale dziwactwo :lol2: ale jak dobrze gra to niech nawet bedzie rózowe w zielone kwiatki :D jakośc tych kossów jak sie ma do mx400??? Edytowane 27 Września 2005 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 ja trzasków przy zmianie utworów nie mam... przy zmianie głośności czasami, ale tylko na techniawce i zmienionym EQ co do szumów w menu (stand-by) to łatwo je wyłapać... ale ja je tylko "wyłapuję" w nocy (przy grobowej ciszy :P w dzień bardzo trudno) i robię tak... włączam playera, wkładam słuchawki, wyjmuję i wkładam wtyczkę od słuchawek do irivera :) wtedy słuchać różnicę w słuchaniu to w żadnym stopniu nie przeszkadza ! ponieważ szumy są minimalne ! mało osób je jest w stanie usłyszeć w dzień :) ja słuchałem kilku iriverów ifp z różnych serii i wszystkie szumiały mi, ale osoby towarzyszące mi przy teście nie słyszały szmów :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) nie no ja napewno nie, słysze bo słuch mam dobry nawet powiedział bym bardzo dobry moj starszy zakrawa o audiofila i też nie słyszy a robie też tak jak mówisz z tą wtyczką ja na nim słucham dobrego amerykańskiego rapu 2pac itp. i czasem czegoś rokowego typu dire straits deep purple itp. chociaz jakby sie bardzo dobrze wsłuchać to słychać takie jakby tło (nie wiem czy o to wam chodzi) ale na innych sprzetach typu discman philipsa słychać to znacznie bardziej ja to traktuje jako tło EDIT: po paru dniach użytkowania ifp-795 musze powiedzieć ze zauważyłem że ma on troche za ostre wysokie i wysoko-srednie tony z średnimi i niskimi nie ma pooblemu są piękne ale wysokie są za ostre i przydłuższym słuchaniu daje sie to odczuć ale to chyba wina słuchawek Edytowane 27 Września 2005 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...