djtomas Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 lepiej te no-name i ergotechy przetestuj sam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth Thorn Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 wiadomo ze iAudio to marka i juz było mnóstwo opisów tego modelu ogólnie bardzo na in pluse ale za mniejsza kwote mona miec 1GB SlimP :mur: czy ktoś z Was miał doczyniania ze SlimP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 slimp3 to no-name tylko z logo slimp3 tak jak mediatech, optimus, ergotech te firmy naklejają swoje logo i pakują w swoje pudło playery no-name POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth Thorn Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 no wporządku ale czy ktoś z Was używa któregoś z wymienionych nonameów i jak wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek0700 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam forumowiczow To jest moj pierwsyz post dlatego prosze o wyrozumialosc i o merytoryczne potraktowanie mojego pytania. Oczywiscie wczesniej pilnie przesledzilem wczesniejsze wypowiedzi internautow, jednak chcialbym prosic abyscie doradzili mi ktory z produktow bylby najkorzystniejszym wyborem. Zwracam sie do Was drodzy forumowicze z ta prosbe gdyz wierze w Wasze dobre intencje i w Wasza znajomosc tematu wiec mam nadzieje ze odpowiedzi beda poparte konkretna argumentacja.a Nie na zasadzie "lepsze bo tak". Moj budzet jest ograniczony ,duzo wyzeczen kosztowalo mnie uzbieranie tej niewielkiej bo niewielkiej sumy pieniedzy(okolo230zl), ale dlatego chcialbym spozytkowac je jak najlepiej stad moja prosba o pomoc. Przedewszystkim w odtwarzaczu zalezy mi na jakosci nagrania, drugozedne znaczenie ma dla mnie dyktafon, oraz inne dodatkowe opcje nawet estetyka schodzi na 2 plan. zastanawiam sie nad nastepujacymi modelami : mpio fy200 256mb -----> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71390834 ZOLTRIX MP3 ZLING U2 PRO 256 mb -----> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72005541 Creative Muvo tx se 256 mb -----> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70834353 Z gory dziekuje za uzasadnione opinie i za nie zbagatelizowanie postu Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 koledzy z klasy mają no-name-y, creativa tx i z-cybera lookałem wszystkie, i najlepszy jest z-cyber (wszystkie słuchałem na swoich słuchawkach MX500) ma dość spoko dyktafon i ogólnie jest ok, wyróżnia się od no-name i creative-ów POzdr. PS. IRIVER IFP-880 za 209zł: http://pdp.pl/product_info.php/products_id/108 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam, we wczesniejszej czesci watku pisalem iz zakupilem Creativa N200 + sluchawki Sennheiser MX350 - mp3 i radio spoko, natomiast ten dyktafon totalna porazka... w zwiazku z tym po ok. 5 miesiacach uzytkowania sprzedalem playerka i zamowilem nowego... Mialem do wyboru za ta sama cene iRiver ifp-795 i ifp-995 nowe, w oryginalnym hermetycznym blistrze. Zdecydowalem sie na ifp-795, z uwagi na to iz w ifp-995 jest wbudowany akumulatorek, ktorego w razie cos wymiana kosztuje ponad 25$. Odtwarzacze pochodza z USA, ale nie sa to refrubished, w zwiazku z tym nie ma gwarancji w Polsce... Caly czas sie zastanawiam, czy dobrze robie kupujac ifp-795 - gdyz nieco ladniej wyglada ten drugi, w zasadzie jakbym sie uparl moge zmienic zdanie, ktory mi przysla (z uwagi na swieto przelew nie dotarl jeszcze wiec mam czas do poniedzialku/wtorku)...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam, we wczesniejszej czesci watku pisalem iz zakupilem Creativa N200 + sluchawki Sennheiser MX350 - mp3 i radio spoko, natomiast ten dyktafon totalna porazka... w zwiazku z tym po ok. 5 miesiacach uzytkowania sprzedalem playerka i zamowilem nowego... Mialem do wyboru za ta sama cene iRiver ifp-795 i ifp-995 nowe, w oryginalnym hermetycznym blistrze. Zdecydowalem sie na ifp-795, z uwagi na to iz w ifp-995 jest wbudowany akumulatorek, ktorego w razie cos wymiana kosztuje ponad 25$. Odtwarzacze pochodza z USA, ale nie sa to refrubished, w zwiazku z tym nie ma gwarancji w Polsce... Caly czas sie zastanawiam, czy dobrze robie kupujac ifp-795 - gdyz nieco ladniej wyglada ten drugi, w zasadzie jakbym sie uparl moge zmienic zdanie, ktory mi przysla (z uwagi na swieto przelew nie dotarl jeszcze wiec mam czas do poniedzialku/wtorku)...?? jak chcesz to Ci opchne w dobrej cenie ifp-890 (2 lata gwarancji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 jak chcesz to Ci opchne w dobrej cenie ifp-890 (2 lata gwarancji) Czytaj uwaznie - juz zlecilem przelew... po za tym uwazam ze cena ponizej 500zl z przesylka za 100% nowke nie jest najgorsza... fakt ze bez gwarancji, ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Czytaj uwaznie - juz zlecilem przelew... po za tym uwazam ze cena ponizej 500zl z przesylka za 100% nowke nie jest najgorsza... fakt ze bez gwarancji, ale...No to sie wtopiłeś. Kupowanie czegokolwiek bez gwrancji jest IMO głupawe. Wyobraź sobie, że za 2 miesiące padnie Ci COKOLWIEK. NIe dlatego, że sprzedający chciał Cie oszukać - dlatgo, że rzeczy czasem sie psują, idzie zima i różnie to bywa. I wtedy nie masz nic -ani nowego, ani kasy ani odtwarzacza. Nie uważasz, że to głupota ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 No to sie wtopiłeś. Kupowanie czegokolwiek bez gwrancji jest IMO głupawe. Wyobraź sobie, że za 2 miesiące padnie Ci COKOLWIEK. NIe dlatego, że sprzedający chciał Cie oszukać - dlatgo, że rzeczy czasem sie psują, idzie zima i różnie to bywa. I wtedy nie masz nic -ani nowego, ani kasy ani odtwarzacza. Nie uważasz, że to głupota ?Wiem, ze istnieje taka mozliwosc, ale to jest ryzyko "wpisane":) poczytalem sobie troche o iRiverach na polskich i zagranicznych stronkach, no i w wiekszosci jesli jest problem z tym odtwarzaczem to sprowadza sie on do firmware... rowniez w zwiazku z brakiem gwarancji wybralem 795, bo mam obawy co do akumulatorka w 995. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 ale gwarancję w USA masz? jak tak to nie ma problemu :) ja brałbym ifpa 995 (za ile możesz go mieć w polsce?), nie słyszałem na forum irivera żeby ktoś miał problem z aku, jego żywotność to ok. 1000 cykli po około 30-35 godzin, czyli naprawdę duuużo; no i nie trzeba kupować akumulatorków i ładowarki :) do tego minimalnie lepszy dyktafon niż w ifp-7xx/8xx oraz bardzo pożądna obudowa z magnezu (?) ! POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 ja brałbym ifpa 995 (za ile możesz go mieć w polsce?), nie słyszałem na forum irivera żeby ktoś miał problem z aku, jego żywotność to ok. 1000 cykli po około 30-35 godzin, czyli naprawdę duuużo; no i nie trzeba kupować akumulatorków i ładowarki za 490zl z przesylka i konwerterem zasilania... tez caly czas sie waham - bo ta osoba ma ich kilka i moglbym zmienic zdanie do poniedzialku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek0700 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam ponownie. Powiem Wam szczerze ze im czlowiek wiecej szuka, szpera, czyta tym staje sie ...... glupszy. Juz bylem przekonany do modelu Z-Cyber Zling U2 Pro kiedy przeczytalem ze za nieco nizsze pieniazki jest model nowszy (Bodajze wogole nowosc na rynku) i dodatkowo mozna go rozszerzac kartami pamieci Z-CYBER ZLING SLOT VX SD/MMC . Czy znacie moze ten model ? czy warto sie nim zainteresowac ?a co njawznijesze na ktorym z tych odtwarzaczy bede sie cieszyl z wiekszej jakosci sluchanej muzyki. i co Wy drodzy forumowicze wybralibyscie na moim miejscu ? Moze ktos posiada ktorys z modeli i potrafi przytoczyc kilka plusow i minusow. PS: czy do sklepu mediatune (internetowy) mozna miec zaufanie ? zamawial ktos cos, lub jakies opinie Slyszal ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 o ile wiem U2 pro i slot vx to to samo tylko w innym opakowaniu vx ma mój kolega, jest mały i przez to niewydodny, trudno jest sterować takimi małymi przyciskami i trzymać (takie malutkie pudełeczko) i nie wiem kto ci to powiedział, ale ten slot nie jest "nowością" tylko jakiś czas emu do slot dodali vx (jakieś kosmetyczne poprawki) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam! Może ktoś wie dlaczego odtwarzacz Creative Muvo Tx Fm 1GB jest tak malo popularny. Jedyny jaki udalo mi się znaleźć jest na allegro, w żadnym sklepie internetowym ani zwykłym nie ma tego playera. Czy 440 zł to dobra cena jak za niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Cena 500-600zl w sumie,512mb, reszta dowolna chyba. co o tych dwoch playerkach sadzicie?wiem ze sony troche spartanskie ale fajny akumulatorek i wyglad ma ale sluchawki jakies badziewne;] a phillips jakis taki dziwny,malo info oprocz glownej strony i paru malych wzmianek z tego co patrzylem. Sony Phillips czy zaden nie jest godny uwagi ? Edytowane 13 Listopada 2005 przez maziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tristan Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72414636 tylko cena niepokojąco niska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek0700 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Finalne pytanie ! co kupic! Z-CYBER Zling U2 PRO 256 MB VS. Z-CYBER ZLING SLOT VX SD/MMC 256 MB pomozcie w wyborze, co Wy byscie wzieli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Cena 500-600zl w sumie,512mb, reszta dowolna chyba. co o tych dwoch playerkach sadzicie?wiem ze sony troche spartanskie ale fajny akumulatorek i wyglad ma ale sluchawki jakies badziewne;] a phillips jakis taki dziwny,malo info oprocz glownej strony i paru malych wzmianek z tego co patrzylem. czy zaden nie jest godny uwagi ? Co do sioniaka to sie nie wypowiem... natomiast do o mp3 Philipsa ogolnie duzo zlego slyszalem, m.in. czytajac rozne fora. Co do innych jesli zalezy ci na dyktafonie to wez iRiver - jesli nie to np. Creative Nano nie jest zly. Jednak ogolnie polecam iRivery - sluchalem u kolegi i w koncu sam zamowilem (przesiadajac sie z N200 ze wzgledu na dyktafon). Co do konkretnych modeli - jesli radio nie jest konieczne to model T10, jesli wolisz z radiem to cos z serii ifp, tzn. 795 badz 995. Ja wybralem ten pierwszy bo obawiam sie troche wbudowanego akumulatorka;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 @k_luke moglbys podac jakies namiary odnosnie phillipsow? o creative tego ci chodzi? Klik miales znim stycznosc?konkretnie jak sluchawki sie sprawdzaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 @k_luke moglbys podac jakies namiary odnosnie phillipsow? o creative tego ci chodzi? Klik miales znim stycznosc?konkretnie jak sluchawki sie sprawdzaja? Nie pamietam dokladnie gdzie czytalem... a co do tego Creativa mialem N200 a wiec poprzednika Zen Nano + sluchawki Sennheiser MX350. Jakosc dzwieku mi bardzo odpowiadala, lecz dyktafon do bani... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph007 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Witam! Planuje sobie zakupic mp3 playerka. Mam do wydania okolo 500 zl. Po przeczytaniu calego tematu i przewertowaniu wielu stron internetowych wydaje mi sie ze powinienem kupic iRivera ifp 795 512 MB (co prawda on kosztuje okolo 600zl w sklepach, ale na allegro da sie kolo 500zl znalezc) Zalezy mi szczegolnie na niezlej jakosci muzyki, wygodzie sluchania muzyki (czyli wygodne sluchawki :P), dyktafonie, ktorym moglbym nagrywac wyklady nauczycielow ;P i dobrym radiu (zeby mozna bylo normalnie posluchac na stereo bez szelestow itp). Mam pare pytan 1. Czy ifp 795 podola moim wymaganiom(wyzej napisalem na czym mi zalezy :P)? 2. 500 zl za iriver 795 to malo? Czy kupujac za taka cene na allegro ten odtwarzacz licze sie z ryzykiem, ze odtwarzacz jest wadliwy? 3. Nagrane np. wyklady nauczycielow moglbym se zrzucic na dysk twardy na moim kompie czy moge je tylko odsluchiwac z playera? 4. A moze w takiej cenie kupilbym cos lepszego lub zblizonego w jakosci? Prosze o wyrozumialosc i pomoc :huh: :) PS. Czym się rozni model iFP 795 od 895? Edytowane 19 Listopada 2005 przez Ralph007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Czy ktoś tu z obecny posiada iPod'a Photo. Chciałem się dowiedzieć coś na temat softu. Troche poczytałem w necie że można wgrać zupełnie innych. Ale że tak powiem boje się czegoś spieprzyć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Dzisiaj się u koleżnaki czymś takim bawiłem (podobnym) Link i powiem ze jak by nie patrzeć to tragicznej jakosci dźwięku to to nie ma... (chociaż za dużego porównania nie mam) Nie znaczy to jednak że bym sobie takie cos kupił... Wolałbym dołożyć i kupić sobie cos markowego (iRiver choćby używany). Przynajmniej byłbym pewny że to solidne będzie. Bo jak wiadomo skąpy dwa razy traci (czy jakoś tak) Póki co jak się do Łodzi wybiore to moze sobie jakis lepszych plajerów w końcu posłucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienkos Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Witam, Chciałem prosić o rady i pomoc w wyborze któregoś z tych odtwarzaczy. Creative MP3 Zen Nano Plus 256MB vs Iriver iFP-790 Może ktoś ma któryś z nich i podzieli się zemną uwagami...wytrzymalość - czy da sie z tym pobiegać..pojezdzić na desce...jak Cie glebnie to czy dalej działa...? :lol: i takie tam. Zalezy tez mi na dobrej jakosci radia... Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 i river przewyzsza o klasę creative- nie masz sie nad czym zastanawiac tutaj bardzo dobra oferta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 o trwałosc sie nie martw kopalismy sie z kumplem "na zarty" i sru pierdut dostalem z camej sily w udo centralnie w playerka ja sie rozlozylem bo wbil mi siechyba do kosci myslalem ze zdechne z bolu :lol: oczwiscie 1 co pomyslalem : ty #%&%*&( ja ci pokaze zaraz , zniszczles mojego iriverka , grrrrr.... kumpel dostal w morde ale nie slusznie bo wyciagnąlem playerka zeby ocenic straty a tu zonk O.O działa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 dzisiaj słuchałem Z-Cybera U2 Pro 256MB (kolega kupił) na swoich sennheiserach mx500 i takie mieszane uczucia mam; wydaje mi się że minimalnie gorszy dźwięk niż na Creativach z serii TX w U2 PRO dużym minusem jest - brak ręcznego EQ ! ! ! a bardzo przydałoby się ponieważ te wbudowane presety jakieś cienkie są, a trzeba byłoby pogrzebać w EQ bo charakterystyka dźwięku jest beeeeee... :/ POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Jakis czas temu pytalem co sadzicie o playerkach RIO. Otoz zakupilem takowy :D Dokladnie model S10 (wiem, to juz przezytek na obecnym rynku odtwarzaczy). Dolaczone do niego sluchawki jakos mi nie podchodza (takie niby pchelki ale z palakami zausznikowymi). Dzwiek w nich taki jakis wytlumiony, wyraznie brakuje dolnego pasma. Chyba zakupie mx300 do niego (kompromis cena/jakosc dzweku). Po podlaczeniu moich HD 437 dopiero poczulem dzwiek :) Jest bardzo precyzyjny, absolutnie pozbawiony szymow, trzaskow itp. Szczerze, to troche sie balem ze trafi mi sie jakis szumofon - odsluchiwalem u kolegi jakiegos nonama i jest u niego tragicznie - miedzy utworami jego playerek delikatnie szumi, czasami slychac w sluchawkach takie jakby igielki klujace membrany sluchawek. W RIO nic takiego nie wystepuje. Jak dla mnie jest w sam raz: niskim kosztem mam bardzo dobra jakosc dzwieku. Nie ma co prawda dyktafonu - ale mnie nie jest on potrzebny. No i deklarowany przez producenta czas pracy na baterii - 35 godzin :) (ile to bedzie faktycznie to sie jeszcze zobaczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...