Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Juz sie pogubiłem ... :(

Czytam, czytam, a im więcej czytam to mniej wiem ...

Jestem ojcem który chce kupić na gwiazdke synowi 17lat i córce 15lat odtwarzacze MP3 (+radio) - nie chce wydac za dużo kasy, ale i badziewia tez nie chcę kupić. Czyli dobry stosunek jakość/cena ...

Myślałem o jakims Creative, potem o Z-Cyber zlingu u2 pro, potem o Z-Cyber Slot FX (ale mi powiedziano ze Z-Cybery mają marne radio - gubią stacje czy zasięg?), namawiano mnie na jakiegos Ergotecha, teraz znów mysle o Sandisk Sansa ... . A moze jeszcze coś innego ?

Kurcze poradźcie mi cos z tej półki cenowej, tzn 256-512 za ok 250-300zł. Może ewent jakiś link gdzie jest tanio ...

ewnt mail emer@go2.pl

Edytowane przez eMeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobny problem co eMeR, a mnianowice szukam jakiegoś odtwarzacza CD-mp3 tak do 350 zł (na użytek własny).

Najbardziej interesują mnie te z dobrym wyświetlaczem LCD na pilocie do player'a i długość odtwarzania na jednym zestawie baterii.

znalazłem TO cudo. Co o nim myślicie ??

Edytowane przez Szczurky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i mi pomozecie ;] Mam ok 350 zeta na mp3playerka. Nie zalezy mi na MB bardziej na jakosci brzmienia i obowiazkowo zeby mial OPASKĘ na rekę;]. Wstepnie wynalazlem cos takiego :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73039091

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73004334

http://allegro.pl/show_item.php?item=74018797

http://www.agito.pl/index.php?pid=27462&cid=362&p=&prid=2

http://www.agito.pl/index.php?pid=28034&cid=362&p=

co do iriverow to opaske albo bym mial od qmpla albo naallegro za 29 zeta ; ]

Z góry dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobny problem co eMeR, a mnianowice szukam jakiegoś odtwarzacza CD-mp3 tak do 350 zł (na użytek własny).

Najbardziej interesują mnie te z dobrym wyświetlaczem LCD na pilocie do player'a i długość odtwarzania na jednym zestawie baterii.

znalazłem TO cudo. Co o nim myślicie ??

kumpel kupił coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60627492

Dość opłacalne wg mnie, bo normalnie kosztują 600-700 PLN, a ryska o której wspomnianon na aukcji jest naprawdę bardzo mało widoczna. Więc może poszukaj u tego sprzedawcy, czy ma coś takiego/podobnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nosze sie z zamiarem kupienia grajka mp3.

Wymagania:

pamiec flash 1GB

dyktafon - nie tylko z nazwy (ma sluzyc do nagrywania wykladow) - bardzo wazne

radio - nie koniecznie

jakosc odtwarzania - dobra/b.dobra (nie mam sluchu absolutnego)

zasilanie - baterie AA

funkcja pendrive - co by mozna bylo okazjonalnie zgrac jakis film :)

koszt - 400-500zl (nie wiecej!! - wiec iRiver i iAudio odpadaja)

znalazlem cos takiego:

http://sklep.vgm.pl/product_info.php/cPath...roducts_id/3707

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74236972

Co polecacie - moze jakas alternatywa?

Pozdro

P.S. Czytalem to forum kilka godzin - glownie trafialem na iRiver-a i sluchawki - ogolnie zakrecilem sie :) No ale jakis poglad juz mam stad te 2 linki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to prawda ze ogólnie zlingi mają słabe radio ?

Co sądzicie o:

http://www.itcom.com.pl/sklep/index.php?d=...9c77345702b9ce7

(lub 512MB za 265zL)

lub sandisk sansa:

http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/411751

(mozna kupić poniżej 300zł - nie ma dyktafonu ale podobno niezłe słuchawki)

Czy wymieniając słauchawki na np sennheizer MX300/400 spowoduje duzy wzrost jakości dźwieku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to prawda ze ogólnie zlingi mają słabe radio ?

Czy wymieniając słauchawki na np sennheizer MX300/400 spowoduje duzy wzrost jakości dźwieku ?

- duża większość playerów ma słabe radio - słabe czyli takie które gubi stereo podczas przemiesczania się w budynku, dość daleko od nadajnika

- TAK ! :)

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Prosilbym o porade odnosnie kupna playerka mp3 na gwiazdke. Oto jakie mialbym w stosunku do niego wymagania:

-pamiec 512mb - 1gb (lepiej 1 gb)

-radio (dla mnie jest to istotne)

-dyktafon moze byc ale nie konieczne

-funkcja pendrive

-cena do max 450zl (wiecej starsi nie przelkną)

Myslalem o creative zen nano plus albo muvo V200 FM. Z gory dzieki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem o creative zen nano plus albo muvo V200 FM.

Jesli dyktafon nie jest ci potrzebny to polecam te Creativy - mialem N200 i jesli by mial dobry dyktafon nie pozbywalbym sie go tak szybko (testowalem go i z kilku metrow dzwieku z tv nie lapal, a co dopiero o wykladach mowic)... za te pieniadze chyba najlepiej V200 512MB (wygodne bo bez kabla - ale biale) oraz lepsze sluchawki... sam sluchalem na MX350 i jakosc byla o niebo lepsza niz na tych firmowkach bialych dodanych do zestawu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miał może ktoś stąd do czynienia z takim cackiem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74334131 ??? Teraz jest tego dużo na allegro i interesuje mnie kupno tej zabawaki. Tylko czy dobra ma jakość dźwięku?? Filmy to myślę że ma mniej więcej takie jak w telefonach komórkowych ponieważ parametry wyświetlacza są chyba takie same jak w sonyericssonie k300i. Co o nich sądzicie????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dyktafon nie jest ci potrzebny to polecam te Creativy - mialem N200 i jesli by mial dobry dyktafon nie pozbywalbym sie go tak szybko (testowalem go i z kilku metrow dzwieku z tv nie lapal, a co dopiero o wykladach mowic)... za te pieniadze chyba najlepiej V200 512MB (wygodne bo bez kabla - ale biale) oraz lepsze sluchawki... sam sluchalem na MX350 i jakosc byla o niebo lepsza niz na tych firmowkach bialych dodanych do zestawu...

Dzieki za odpowiedz. Wzialbym V200 tylko ta biel to hmm taka kiczowata.

Mial ktos stycznosc z ZEN NANO PLUS? Przynajmniej ma jakis ludzkie kolory ;) Chyba ze macie jakies inne propozycje, jestem otwarty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mial ktos stycznosc z ZEN NANO PLUS?

Napisalem, ze mialem N200 - ktore bylo poprzednikiem Nano Plus... z tego co sie orientuje to sa jakies minimalne roznice, a cala ta zmiana nazwy na Zen Nano Plus podobno sie odbyla z uwagi na jakas rocznice w Creativie zwiazana z mp3... jako seria jubileuszowa;) tak jak napisalem jesli chcesz uzywac tego jako pendriva licz sie z koniecznoscia noszenia kabelka... ogolnie sprzecik technicznie ok, wizualnie - malutki, ale lepiej nosic w etui silikonym - obudowa z blyszczacego plastiku ktory strasznie sie rysuje...

Edytowane przez k_luke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio przegladalem irivery i nie wiem tak naprawde co wybrac. Na poczatku zainteresowalem sie ifp899 1GB. Ale to juz koncowka serii i zastanawialem sie nad T10 1GB. Jednak za podobna cene moge miec hdd H10 5GB. Dziwek na tym samymy poziomie, a 4GB wiecej, rozmiarowo jest tez minimalnie wiekszy, a nawet cienszy. Moze znajda sie uzytkownicy, ktorzy sie wypowiedza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam jeszcze miesiac na przemyslenie zakupu

mam do 350zl wybrac

- iPod shuffle 512 (iPod to iPod, tylko bez wyswietlacza;/)

- Ergotech U72 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73762863

- Sandisk Sansa e100 512MB

Jakosc dzwieku na pewno iPod ma najlepsza, ale przydalby sie wyswietlacz, jesli ten w Ergotechu jest czytelny (na ktorym bez problemu odczytam txt) to biore, do tego bede mial Sennheisery PX200 ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu, a dlaczego shit??

w gazetce HiFi i muzyka byl test mp3 playerow i pod wzgledem jakosci brzmienia najlepiej wypadl, sluchaweczki tez ponoc swietne

a takie creative'y to kazdy model inaczej brzmi praktycznie, sam nie slyszalem wiele, jednego slima w sumie, przytaczam tylko opinie recenzenta z hifi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście polecam iRiver iFP-790 Craft2 256MB mam go od ponad roku i jest super .

Tutaj można poczytać o nim http://www.mp3.dva.pl/index.php?dzial=testy&nr=25

POZDRAWIAM

MOj brat ma wlasnie taki model - jednym slowem jest genijalny. Dzwiek ekstra, ladne menu i mozliwosc konfiguracji. Osobiscie jestem wlascicielem Creative Zen Nano Plus 256 i tez nie narzekam - gra bardzo fajnie i jest maly gabaryytowo. Ma jednak wade - ktora wczesniej ktos juz wymienil, a mianowicie sliski plasik obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu, a dlaczego shit??

Jesli chodzi o Shuffle: brak wyswietlacza, brak equalizera, brak radia, brak dyktafonu - w zasadzie brak wszystkiego, po prostu pendrive z gniazdem na sluchawki i 5. przyciskami.

A cena odwrotnie proporcjonalna do mozliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam jeszcze miesiac na przemyslenie zakupu

mam do 350zl wybrac

- iPod shuffle 512 (iPod to iPod, tylko bez wyswietlacza;/)

- Ergotech U72 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73762863

- Sandisk Sansa e100 512MB

Jakosc dzwieku na pewno iPod ma najlepsza, ale przydalby sie wyswietlacz, jesli ten w Ergotechu jest czytelny (na ktorym bez problemu odczytam txt) to biore, do tego bede mial Sennheisery PX200 ;]]

ja mam sandiska i nie narzekam , chodz pare elementow bym zmienil( sluchawki) malo basow daja, no i kolko od dzwieku czasami ma takie lagi :) ze czasami automatycznie robi najglosniej jak np. chcesz przesunac volume o 1 jednostke, ale i tak za te kase polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam sandiska i nie narzekam , chodz pare elementow bym zmienil( sluchawki) malo basow daja, no i kolko od dzwieku czasami ma takie lagi :) ze czasami automatycznie robi najglosniej jak np. chcesz przesunac volume o 1 jednostke, ale i tak za te kase polecam

oo, a powiedz jak z jakoscia wyswietlacza, na jaki kolor podswietla i czy jest czytelny?

heh, wyglad Sandisk'a mnie troche zmylil, bo jakbym na bazarze jakas zabawke ogladal, ale moze sie myle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje małe porównanie Koss The Plug i Sennheiser MX-550. Mam nadzieję, ze komuś się przyda. Kwestię ceny pomijam, bo jest ona podobna. Testowane na moim Creative MuVo TX 256 MB.

Koss The Plug

+ nigdy jeszcze nie słyszałem lepszego basu w słuchawkach, jest niski i energiczny

+ bardzo łatwe i szybkie mycie gąbeczek, pozwala to utrzymywać je w czystości

+ dźwięk ogólnie czysty, przejrzysty, wysokie tony nie męczą

+ nie wypadają z uszu, nie bolą uszy po dłuższym słuchaniu

+ długi przewód

+ dobrze wyciszają dźwięki z otoczenia

- sposób wkładania (potrzebna praktyka)

- niektórym gąbeczki mogą się wydawać nieestetyczne

- brak regulacji głośności na kablu

Sennheiser MX-550

+ dźwięk rewelacyjnej jakości, w każdym zakresie pasma

+ regulacja głośności na kablu

+ bardzo dobra wielkość słuchawek, można powiedzieć, ze są ‘w sam raz’

+ mała, prosta wtyczka mini-jack

+ bardzo głośne

- łatwiej wypadają z uszu

- gorszej jakości gąbeczki

- słabiej wyciszają dźwięki z otoczenia

Kilka słów podsumowania (ocena jak najbardziej subiektywna). Koss, jak i Sennheiser są wykonane bardzo solidnie, wyglądają na tyle, ile kosztują. Koss może pochwalić się przepięknym basem, natomiast jego konkurent ogólnym brzmieniem. Nie potrafię jednoznacznie określić które są lepsze, jednak mój wybór pada na Koss The Plug. Jeżeli macie jakieś pytania – proszę się nie krępować.

Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu, a dlaczego shit??

w gazetce HiFi i muzyka byl test mp3 playerow i pod wzgledem jakosci brzmienia najlepiej wypadl, sluchaweczki tez ponoc swietne

a takie creative'y to kazdy model inaczej brzmi praktycznie, sam nie slyszalem wiele, jednego slima w sumie, przytaczam tylko opinie recenzenta z hifi

buehehe zapewniam cie ze w porównaniu do mx400 i innych słuchawek to białe coś wypada cienko jak zyletka wiem bo sam mam :lol2: a jak bys mi nie wierzył:Dołączona grafika

stare mx400:Dołączona grafika

a teraz moje nowe cudeńko(ex71sl :D ):Dołączona grafika

jak bedzie zapotrzebowanie to moge dac małą recke

sory za jakosc fotek ale na szybko robione w ciemnym pokoju i to jeszcze telefonrm :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje małe porównanie Koss The Plug i Sennheiser MX-550. Mam nadzieję, ze komuś się przyda. Kwestię ceny pomijam, bo jest ona podobna. Testowane na moim Creative MuVo TX 256 MB.

(...)

Kilka słów podsumowania (ocena jak najbardziej subiektywna). Koss, jak i Sennheiser są wykonane bardzo solidnie, wyglądają na tyle, ile kosztują. Koss może pochwalić się przepięknym basem, natomiast jego konkurent ogólnym brzmieniem. Nie potrafię jednoznacznie określić które są lepsze, jednak mój wybór pada na Koss The Plug. Jeżeli macie jakieś pytania – proszę się nie krępować.

podobno mx550 są gorsze od mx400 już kilka osób się przejechało...

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem - ocena subiektywna, a co więcej, to są moje jedyne słuchawki z prawdziwego zdarzenia, których miałem okazję posłuchać. Moze jeszcze Creative oryginalne, ale to badziew.. Kolejny dzien słuchania i coraz bardziej brakuje mi basu w Sennheiserach MX-550..

Słuchałeś Koss'ów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi