Piter6576 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ps co jeszcze mozna kupic do 100zl za słuchawki zamiast ep-630? czy sobie darować i te creative? na allegro 75zł, w sklpeie (agito 97zl!!) dzięki Sony MDR-EX51 albo EX71 i jeszcze parę innych :) Ja osobiście bym wybrał T10 bo EP'ek używam rzadziej niż cresynów irivera. Sansy nie miałem okazji porównać z iriverem, więc jeśli chodzi o takie porównanie dźwięku odtwarzaczy to będę milczał :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 co byście osobiście wybrali - 1gb T10FM rebuf czy 2gb m250 ze sluchawkami np ep-630? ps co jeszcze mozna kupic do 100zl za słuchawki zamiast ep-630? czy sobie darować i te creative? na allegro 75zł, w sklpeie (agito 97zl!!) dzięki Wiesz ja od takich bajerków jak filmy ,foty ,duży ekran mam fona więc mi zależało na jak najmniejszym odtwarzaczu. Ale jeśli nie masz jakiejś komy takiej funfel czy coś to brałbym sansę bo różnica w jakości muzyki jest niewielka ,więcej miejsca i odrazu słuchawki lux. No chyba że zależy ci na jak najlepszej jakości dźwięku i reszta się nie liczy to wtedy iRiver :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Naskrobałem maila do mp3store z pytaniem o dostąpność T10 1gb i w odpowiedzi dostałem informacje, że odtwarzacze te nie będą już dostępne... czyżby iriver zakończył ich produkcje? Ja zaraz zamawiam sanse c240 i ep-630 czekam tylko na odpowiedz czy są na magazynie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Naskrobałem maila do mp3store z pytaniem o dostąpność T10 1gb i w odpowiedzi dostałem informacje, że odtwarzacze te nie będą już dostępne... czyżby iriver zakończył ich produkcje? Ja zaraz zamawiam sanse c240 i ep-630 czekam tylko na odpowiedz czy są na magazynie :Dtak jak to widać wyżej chyba też się skłaniam do tego wyjścia, swojko brzmi hehe (joke) a tak serio to gdzie zamawiasz tą sanse? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Sanse zamawiam w siriusie bo mam przesyłkę gratis i wychodzi taniej niż allegro (235zł), epek nie zamówiłem bo trzeba czekać 2 dni, a kosztują też niewiele więcej niż allegro (84zł, a na allegro z pełną gwarą 74zł). Jutro powinienem mieć odtwarzacz u siebie to opisze wrażenia :D P.S Sprzedam Creative MuVo TX 512MB ;) EDIT: Mam jeszcze pytanko, jakie są jeszcze warte polecenia słuchawki nie koniecznie dokanałowe (za rozsądną cenę) bo te z zestawu to pewnie jakiś crap i narazie będę musiał jechać na MX350.... Edytowane 27 Grudnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kax mam pytanie odnośnie tego sklepu sirius. Wiesz może czy mają tego Sanse jeszcze na magazynie , bo coś nie dostaje od nich maila z odpowiedzią na zadane pytanie hehe :P Pochodziłem dzisiaj troche po miejskich sklepach w poszukiwaniu tego odtwarzacza , ale jedyne jakie firmowe były to Creativy Nano Plus hehe reszta to jakaś no name :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 kochani moi :D zamówiłem m250 2gb oraz ep-630 -> chyba zadowolony będę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Będziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Kax mam pytanie odnośnie tego sklepu sirius. Wiesz może czy mają tego Sanse jeszcze na magazynie , bo coś nie dostaje od nich maila z odpowiedzią na zadane pytanie hehe :P Pochodziłem dzisiaj troche po miejskich sklepach w poszukiwaniu tego odtwarzacza , ale jedyne jakie firmowe były to Creativy Nano Plus hehe reszta to jakaś no name :P Raczej powinny być, ale dla pewności zadzwoń i się spytaj, do góry na stronce masz numery tel i gg... Co do sklepów to w Euro i MM mają dosyć duży wybór ale ceny nie za ciekawe... EDIT: Francuż, krótka piłka: przeczytaj 2 ostatnie strony :P Edytowane 27 Grudnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Dobra chłopaki, krótka piłka. Jaki mp3 kupić do 220zł? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Na stronie rosyjskiego dystrybutora Irivera pojawiła się informacja ( i to już miesiąc temu) że w pierwszym kwartale 2007 roku ma pojawić się na rynku model oznaczony jako C 10 - czyli następca T 10. Niestety nie opublikowano żadnych fotografii ,a jedynie podstawowe dane techniczne: pamięć od 1GB obsługiwane kodeki: MP3, WMA, ASF, OGG MP3 tuner FM line -in zasilanie bateria AA kolorowy ekran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Dobra chłopaki, krótka piłka. Jaki mp3 kupić do 220zł? Z góry dzięki.Było mówione wiele wiele razy. Sandisk Sansa M240, reszta kasy na piwo. ..lub na jakieś lepsze słuchaweczki :) Edytowane 27 Grudnia 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Dzięki :) A reszta kasy zostanie przeznaczona na nowego lapka:D no i może na piwo:D Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Francuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Dzięki :) A reszta kasy zostanie przeznaczona na nowego lapka:D no i może na piwo:D60zł na lapka - piwo - fajny sprzęcior będzie :D a tak serio to możesz kupic 2gb - 250zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Piwo jest lepszym wyjściem :) Można by się też zastanowić nad Sansą E130 - 512MB zamiast 1GB, ale dodatkowy slot na karty SD [ do 2GB, co daje w sumie 2,5GB pojemności ] i radio. Ale już piwa nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ojj to wole piwsko:) 1gb mi wystarczy. mp3 - 150zł, piwo 3,40zł = Słuchanie muzyki i picie piwa podczas kąpieli bezcenne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 No to moze teraz ja. Aktualnie posiadam Mpio FY700 512MB i raz, że te 512MB to troche za mało to jeszcze dostałem troche kasy i chce kupic coś innego. Mam 650-700zł na playera. Radia być nie musi bo i tak nie słucham. Dyktafon też niekoniecznie. Jakość dźwieku wiadomo - jak najlepsza. Pamięć - powyżej 1GB. Kusi mnie iPod Nano 2GB, ale z drugiej strony ciekawy wydaje się też iRiver H10 6GB. Jakie modele mozecie polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Jeśli głównym priorytetem jest jakość dźwięku, to iRiver H10 będzie idealny. Opcją jest jeszcze Sandisk Sansa E270 , iPod Nano 2gen. 4GB lub jakiś iAudio, ale w tej kategorii cenowej iRiver H10 będzie najlepszy. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Piwo jest lepszym wyjściem :) Można by się też zastanowić nad Sansą E130 - 512MB zamiast 1GB, ale dodatkowy slot na karty SD [ do 2GB, co daje w sumie 2,5GB pojemności ] i radio. Ale już piwa nie będzie.e*** dużo lepsze od c*** sandiska jest? jakos te kolorowe sandiski mi na gorsze i wygladąj i wiecej dużo wiecej złych recenzji :/ może dlatego ze sie o c140 naczytałem :/ edit czytam czytam tak sobie o e2** i c2** i czy sie myle czy jakośc dzwięku i wykonia tych playerów to podobnie jak m*** (m240,250,260)?? słuchawki tez chyba te same. I czy mam racje tweirdząc że c1** to jednak najslabsze z serii i raczej nie kupować ? ps nawet sirius pisze na stronie że c2** mogą miec wgrany jeszcze soft amerykański - ktoś OSTATNIO probował? radio itp Edytowane 27 Grudnia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Cytat z forum mp3store: C 200 series to z kolei wewnetrznie- brat blizniak Sandisków E 250 series Jak zmienialiście firmware to pewnie zauwazyliście że w tex info wyświetla się Version Info: QUOTE Product Rev.: PP5022BF-06.10-S301-06.10-S301.00 PP5022BF to 200Mhz chip amerykańskiego PortalPlayera z zintegrowanym DAC-iem i ampem, przygotowany pierwotnie dla iPoda Nano II generacji . Po tym jak PortalPlayer zaczął sprzedawać go wiosną Sandiskowi do modelu E 250 series ( pod handlową nazwą PP5024 ) , Apple zerwało kontrakt i dla Nano II wybrało - gorszy zresztą chip Samsunga Specyfikacja techniczna i schemat PP5024 (PP5022 ) jest dostepny tu (PDF ) >>http://www.portalplayer.com/products/docum...Brief_Mar05.pdf Słowem - C 200 series hardware`owo niczym się nie rózni od E 250 series ( pomijając to ,że - jak się okazało także europejskie C 200 - mają chip radiowy montowany na płytce . W E 250 series go po prostu nie było ) Dla Sandiska to trochę niewygodna sytuacja > E 250 jest droższy , więc teoretycznie powinnien być lepszy - ale tak naprawdę oba odtwarzacze różnią się tylko design obudowy . Dlatego amerykańska firma kamufluje jakiego chipu używa w C 200 series . Sygnatura SoC-u pozbawiona jest loga PortalPlayera i kryptonimowana Stosowanie PP5024 (PP5022F ) w Sansie C 200- poza jakością dzwięku samego playera ( moc wyjściowa - a jest to na pewno 30-40 mW jest doprawdy imponująca ) otwiera perspektywę zaimplementowania Rockboxa na ten player . Dla Sansy E 250 series Rockbox jest na etapie finalizacji > jeżeli pracy nad nim się skończą , będzie potrzeba prawdopodobnie bardzo niewiele aby zaadaptować firmware platformy z E 250 series na C 200 series . Dość intrygująca informacja.... A tu info jak uruchomić radio na c240 również z mp3store.pl 1 W urządzeniu włacząmy tryb Usb Msc czyli nasza sansa jest widoczna jako twardy dysk. 2 Ściągamy Sansa Firmware Updater z: http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1376 i zapisujemy na kompie 3 wersja oprogramowania na naszym playerze to prawdopodobnie 01.00.02E, czyli wersja europejska. Aby zamienic oprogramowanie nalezy oszukac urzadzenie aby odblokowac radio. 4 zatem wchodzimy na naszego playerka normalnie jak na twardy dysk i otwieramy dowolnym edytorem tekstowym plik: version.sdk po jego otwarciu zmieniamy wersje oprogramowania na np. 01.00.0A (w calym wierszu tego dokumentu trzeba to zmienic kilka razy, wszedzie tam gdzie zobaczycie wersje 01.00.02E). Nastepnie zapisujemy i zamykamy 5 Teraz uruchamiamy sciagniety wczesniej firmawere ze strony producenta(instalujemy go na kompie) 6 Po zainstalowaniu następuje flashowanie epromu (podczas flashowania tracimy wszystkie pliki!) 7 po zakonczeniu operacji odlanczamy playera i nastapi reset systemu na nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 No to moze teraz ja. Aktualnie posiadam Mpio FY700 512MB i raz, że te 512MB to troche za mało to jeszcze dostałem troche kasy i chce kupic coś innego. Mam 650-700zł na playera.Ja bym polecił->linky jeśli chodzi o H10 to podobno jeden z najgorzej grających iriverów...i jest to player dyskowy,więc znim nie "polotosz". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 czyli KAX tak jak tu sobie czytałem, c2xx mogą być jednak dobrymi playerami. poczytać musze e*** dużo lepsze od c*** sandiska jest? jakos te kolorowe sandiski mi na gorsze i wygladąj i wiecej dużo wiecej złych recenzji :/ może dlatego ze sie o c140 naczytałem :/ edit czytam czytam tak sobie o e2** i c2** i czy sie myle czy jakośc dzwięku i wykonia tych playerów to podobnie jak m*** (m240,250,260)?? słuchawki tez chyba te same. I czy mam racje tweirdząc że c1** to jednak najslabsze z serii i raczej nie kupować ? ps nawet sirius pisze na stronie że c2** mogą miec wgrany jeszcze soft amerykański - ktoś OSTATNIO probował? radio itp edit:// ta bateria ładowana przez usb to dla mnie poroniony chyba pomysl troche ... na wyjazdach z deka moze sie nie nadawac :/ ps na mp3store pisza ze c240 lepsiejsze od m240, ale coś mi sie wierzyć nie chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ta bateria ładowana przez usb to dla mnie poroniony chyba pomysl troche ... na wyjazdach z deka moze sie nie nadawac :/ ps na mp3store pisza ze c240 lepsiejsze od m240, ale coś mi sie wierzyć nie chce :) http://allegro.pl/item153021131_ladowarka_...pda_i_inne.html http://allegro.pl/item152074239_zasilacz_s...owarka_usb.html Ja problemu z ładowaniem nie widze (bateria ładuje się dosyć szybko ok 2,5h), chociaż jak Ci się rozładuje w "plenerze" to już trochę gorzej bo do kiosku nie podskoczysz ;) Dodatkowo nie ma problemu z trzymaniem pojemności przez baterię bo 2 letnia gwarancja również ją obejmuje więc jak zacznie się zbyt szybko rozładowywać to w serwisie powinni bez problemu wymienić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ta bateria ładowana przez usb to dla mnie poroniony chyba pomysl troche ... na wyjazdach z deka moze sie nie nadawac :/ Możesz sobie kupić przejściówkę gniazdko->USB albo zapalniczka samochodowa->USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Możesz sobie kupić przejściówkę gniazdko->USB albo zapalniczka samochodowa->USB.ale kiosk odpada, w kieszeni moge miec 4 AAA, tanie sa i sie czlowiek nie boi zre go cos zlapie, znaczy cisza złapie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) No do mnie tez te ładowarki nie przemawiają dlatego mam T10 :) Tłumaczyć mi nie musisz :) Edytowane 27 Grudnia 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 No do mnie tez te ładowarki nie przemawiają dlatego mam T10 :) Tłumaczyć mi nie musisz :)hehe a ja już chciałem zmienić zamówienie na C240 lub C250 - ale odstrasza mnie ten aku ... a chyba tylko deko dłużej trzyma. mam czas do rana, bo rano zaczna realizować :) edit// hej teraz jeszcze mam ostatnią szanse na modyfikację zamówienia: czy zmiana z m250 na c250 (bez ep-630) ma sens? inne dane: - batera USB (m250 ma AAA, ja chyba preferuje coś takiego) - plaski ale chyba nie mniejszy - chyba da sie odblokować radio? w m250 już pewnie nie - kolorowy LCD - jakość dzwięku chyba CHYBA podobna (choc jest masa skarg na c140 i to C mnie niepokoi) - jakiś czas bez ep-630 (moge zapomnieć) - jakość wykonia nie wiem ale ten czarny może schodzic? czy kogos te argumenty przekonają na wydanie 90zł wiecej???? dodam że bez sensu pieniędzy wydawać nie lubie ;) będe wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja już swoją Sanse c240 mam. Bezproblemowo dało się zrobić update do wersji USA i włączyć radio. W trybie normal gra zdecydowanie ładniej niż MuVo jednak w MuVo jest lepszy EQ, w sansie gdy przesadzimy z EQ słychać wyrażne trzaski. Minusem jest też bak gumowych zaślepek na gniazdo USB i microSD. Więcej napisze jak zakupie epki :D P.S Wie ktoś może czy w sansie idzie odtwarzać muzyke z folderów, bo wrzuciłem trzy foldery z muzyką i nie wiem jak ustawić aby odtwarzało tylko z jednego folderu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja już swoją Sanse c240 mam. Bezproblemowo dało się zrobić update do wersji USA i włączyć radio. W trybie normal gra zdecydowanie ładniej niż MuVo jednak w MuVo jest lepszy EQ, w sansie gdy przesadzimy z EQ słychać wyrażne trzaski. Minusem jest też bak gumowych zaślepek na gniazdo USB i microSD. Więcej napisze jak zakupie epki :D P.S Wie ktoś może czy w sansie idzie odtwarzać muzyke z folderów, bo wrzuciłem trzy foldery z muzyką i nie wiem jak ustawić aby odtwarzało tylko z jednego folderu.... zadowolony? jak jakość wykonania? no muvo gra strasznie ... aż ciarki mnie przechodziły, jak słuchałem u brata, co do folderów - popatrz na mp3store - tam pisza o katalogach, chhyba nawet temat przyklejony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) :D Zamówiłem sobie w merlinie Sanse m240 za 150 zł i dostawa kurierska gratis hehe :P Niestety , ale paczke dostane dopiero 4-5 stycznia hehe ... Teraz musze jakieś słuchawki do niego sprawić do 50 zł (jakie będą dobre) , no chyba że poczekam i dozbieram do tych creativ-ów ep-630. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...