Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ps co jeszcze mozna kupic do 100zl za słuchawki zamiast ep-630? czy sobie darować i te creative? na allegro 75zł, w sklpeie (agito 97zl!!)

dzięki

Sony MDR-EX51 albo EX71 i jeszcze parę innych :)

Ja osobiście bym wybrał T10 bo EP'ek używam rzadziej niż cresynów irivera. Sansy nie miałem okazji porównać z iriverem, więc jeśli chodzi o takie porównanie dźwięku odtwarzaczy to będę milczał :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co byście osobiście wybrali - 1gb T10FM rebuf czy 2gb m250 ze sluchawkami np ep-630?

ps co jeszcze mozna kupic do 100zl za słuchawki zamiast ep-630? czy sobie darować i te creative? na allegro 75zł, w sklpeie (agito 97zl!!)

dzięki

Wiesz ja od takich bajerków jak filmy ,foty ,duży ekran mam fona więc mi zależało na jak najmniejszym odtwarzaczu. Ale jeśli nie masz jakiejś komy takiej funfel czy coś to brałbym sansę bo różnica w jakości muzyki jest niewielka ,więcej miejsca i odrazu słuchawki lux. No chyba że zależy ci na jak najlepszej jakości dźwięku i reszta się nie liczy to wtedy iRiver :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naskrobałem maila do mp3store z pytaniem o dostąpność T10 1gb i w odpowiedzi dostałem informacje, że odtwarzacze te nie będą już dostępne... czyżby iriver zakończył ich produkcje? Ja zaraz zamawiam sanse c240 i ep-630 czekam tylko na odpowiedz czy są na magazynie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naskrobałem maila do mp3store z pytaniem o dostąpność T10 1gb i w odpowiedzi dostałem informacje, że odtwarzacze te nie będą już dostępne... czyżby iriver zakończył ich produkcje? Ja zaraz zamawiam sanse c240 i ep-630 czekam tylko na odpowiedz czy są na magazynie :D

tak jak to widać wyżej chyba też się skłaniam do tego wyjścia, swojko brzmi hehe (joke) a tak serio to gdzie zamawiasz tą sanse?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sanse zamawiam w siriusie bo mam przesyłkę gratis i wychodzi taniej niż allegro (235zł), epek nie zamówiłem bo trzeba czekać 2 dni, a kosztują też niewiele więcej niż allegro (84zł, a na allegro z pełną gwarą 74zł). Jutro powinienem mieć odtwarzacz u siebie to opisze wrażenia :D

P.S Sprzedam Creative MuVo TX 512MB ;)

EDIT: Mam jeszcze pytanko, jakie są jeszcze warte polecenia słuchawki nie koniecznie dokanałowe (za rozsądną cenę) bo te z zestawu to pewnie jakiś crap i narazie będę musiał jechać na MX350....

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kax mam pytanie odnośnie tego sklepu sirius. Wiesz może czy mają tego Sanse jeszcze na magazynie , bo coś nie dostaje od nich maila z odpowiedzią na zadane pytanie hehe :P Pochodziłem dzisiaj troche po miejskich sklepach w poszukiwaniu tego odtwarzacza , ale jedyne jakie firmowe były to Creativy Nano Plus hehe reszta to jakaś no name :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kax mam pytanie odnośnie tego sklepu sirius. Wiesz może czy mają tego Sanse jeszcze na magazynie , bo coś nie dostaje od nich maila z odpowiedzią na zadane pytanie hehe :P Pochodziłem dzisiaj troche po miejskich sklepach w poszukiwaniu tego odtwarzacza , ale jedyne jakie firmowe były to Creativy Nano Plus hehe reszta to jakaś no name :P

Raczej powinny być, ale dla pewności zadzwoń i się spytaj, do góry na stronce masz numery tel i gg... Co do sklepów to w Euro i MM mają dosyć duży wybór ale ceny nie za ciekawe...

EDIT: Francuż, krótka piłka: przeczytaj 2 ostatnie strony :P

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie rosyjskiego dystrybutora Irivera pojawiła się informacja ( i to już miesiąc temu) że w pierwszym

kwartale 2007 roku ma pojawić się na rynku model oznaczony jako C 10 - czyli następca T 10. Niestety nie opublikowano żadnych fotografii ,a jedynie podstawowe dane techniczne:

pamięć od 1GB

obsługiwane kodeki: MP3, WMA, ASF, OGG MP3

tuner FM

line -in

zasilanie bateria AA

kolorowy ekran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chłopaki, krótka piłka. Jaki mp3 kupić do 220zł? Z góry dzięki.

Było mówione wiele wiele razy.

Sandisk Sansa M240, reszta kasy na piwo.

..lub na jakieś lepsze słuchaweczki :)

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moze teraz ja. Aktualnie posiadam Mpio FY700 512MB i raz, że te 512MB to troche za mało to jeszcze dostałem troche kasy i chce kupic coś innego. Mam 650-700zł na playera. Radia być nie musi bo i tak nie słucham. Dyktafon też niekoniecznie. Jakość dźwieku wiadomo - jak najlepsza. Pamięć - powyżej 1GB. Kusi mnie iPod Nano 2GB, ale z drugiej strony ciekawy wydaje się też iRiver H10 6GB. Jakie modele mozecie polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli głównym priorytetem jest jakość dźwięku, to iRiver H10 będzie idealny.

Opcją jest jeszcze Sandisk Sansa E270 , iPod Nano 2gen. 4GB lub jakiś iAudio, ale w tej kategorii cenowej iRiver H10 będzie najlepszy.

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piwo jest lepszym wyjściem :) Można by się też zastanowić nad Sansą E130 - 512MB zamiast 1GB, ale dodatkowy slot na karty SD [ do 2GB, co daje w sumie 2,5GB pojemności ] i radio. Ale już piwa nie będzie.

e*** dużo lepsze od c*** sandiska jest? jakos te kolorowe sandiski mi na gorsze i wygladąj i wiecej dużo wiecej złych recenzji :/ może dlatego ze sie o c140 naczytałem :/

edit

czytam czytam tak sobie o e2** i c2** i czy sie myle czy jakośc dzwięku i wykonia tych playerów to podobnie jak m*** (m240,250,260)?? słuchawki tez chyba te same. I czy mam racje tweirdząc że c1** to jednak najslabsze z serii i raczej nie kupować ?

ps nawet sirius pisze na stronie że c2** mogą miec wgrany jeszcze soft amerykański - ktoś OSTATNIO probował? radio itp

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z forum mp3store:

C 200 series to z kolei wewnetrznie- brat blizniak Sandisków E 250 series

Jak zmienialiście firmware to pewnie zauwazyliście że w tex info wyświetla

się Version Info:

Product Rev.: PP5022BF-06.10-S301-06.10-S301.00

PP5022BF to 200Mhz chip amerykańskiego PortalPlayera z zintegrowanym DAC-iem i ampem,

przygotowany pierwotnie dla iPoda Nano II generacji . Po tym jak PortalPlayer

zaczął sprzedawać go wiosną Sandiskowi do modelu E 250 series ( pod handlową

nazwą PP5024 ) , Apple zerwało kontrakt i dla Nano II wybrało - gorszy zresztą chip

Samsunga

Specyfikacja techniczna i schemat PP5024 (PP5022 ) jest dostepny tu

(PDF ) >>http://www.portalplayer.com/products/docum...Brief_Mar05.pdf

Słowem - C 200 series hardware`owo niczym się nie rózni od E 250 series

( pomijając to ,że - jak się okazało także europejskie C 200 - mają

chip radiowy montowany na płytce . W E 250 series go po prostu nie było )

Dla Sandiska to trochę niewygodna sytuacja > E 250 jest

droższy , więc teoretycznie powinnien być lepszy - ale tak naprawdę

oba odtwarzacze różnią się tylko design obudowy . Dlatego amerykańska

firma kamufluje jakiego chipu używa w C 200 series . Sygnatura SoC-u pozbawiona

jest loga PortalPlayera i kryptonimowana

Stosowanie PP5024 (PP5022F ) w Sansie C 200- poza jakością dzwięku samego

playera ( moc wyjściowa - a jest to na pewno 30-40 mW jest doprawdy

imponująca ) otwiera perspektywę zaimplementowania Rockboxa na

ten player . Dla Sansy E 250 series Rockbox jest na etapie finalizacji

> jeżeli pracy nad nim się skończą , będzie potrzeba prawdopodobnie bardzo niewiele

aby zaadaptować firmware platformy z E 250 series na C 200 series .

Dość intrygująca informacja....

A tu info jak uruchomić radio na c240 również z mp3store.pl

1 W urządzeniu włacząmy tryb Usb Msc czyli nasza sansa jest widoczna jako twardy dysk.

2 Ściągamy Sansa Firmware Updater z:

http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1376

i zapisujemy na kompie

3 wersja oprogramowania na naszym playerze to prawdopodobnie 01.00.02E, czyli wersja europejska. Aby zamienic oprogramowanie nalezy oszukac urzadzenie aby odblokowac radio.

4 zatem wchodzimy na naszego playerka normalnie jak na twardy dysk i otwieramy dowolnym edytorem tekstowym plik: version.sdk

po jego otwarciu zmieniamy wersje oprogramowania na np. 01.00.0A (w calym wierszu tego dokumentu trzeba to zmienic kilka razy, wszedzie tam gdzie zobaczycie wersje 01.00.02E). Nastepnie zapisujemy i zamykamy

5 Teraz uruchamiamy sciagniety wczesniej firmawere ze strony producenta(instalujemy go na kompie)

6 Po zainstalowaniu następuje flashowanie epromu (podczas flashowania tracimy wszystkie pliki!)

7 po zakonczeniu operacji odlanczamy playera i nastapi reset systemu na nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moze teraz ja. Aktualnie posiadam Mpio FY700 512MB i raz, że te 512MB to troche za mało to jeszcze dostałem troche kasy i chce kupic coś innego. Mam 650-700zł na playera.

Ja bym polecił->linky

jeśli chodzi o H10 to podobno jeden z najgorzej grających iriverów...i jest to player dyskowy,więc znim nie "polotosz".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli KAX tak jak tu sobie czytałem, c2xx mogą być jednak dobrymi playerami. poczytać musze

e*** dużo lepsze od c*** sandiska jest? jakos te kolorowe sandiski mi na gorsze i wygladąj i wiecej dużo wiecej złych recenzji :/ może dlatego ze sie o c140 naczytałem :/

edit

czytam czytam tak sobie o e2** i c2** i czy sie myle czy jakośc dzwięku i wykonia tych playerów to podobnie jak m*** (m240,250,260)?? słuchawki tez chyba te same. I czy mam racje tweirdząc że c1** to jednak najslabsze z serii i raczej nie kupować ?

ps nawet sirius pisze na stronie że c2** mogą miec wgrany jeszcze soft amerykański - ktoś OSTATNIO probował? radio itp

edit://

ta bateria ładowana przez usb to dla mnie poroniony chyba pomysl troche ... na wyjazdach z deka moze sie nie nadawac :/

ps na mp3store pisza ze c240 lepsiejsze od m240, ale coś mi sie wierzyć nie chce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta bateria ładowana przez usb to dla mnie poroniony chyba pomysl troche ... na wyjazdach z deka moze sie nie nadawac :/

ps na mp3store pisza ze c240 lepsiejsze od m240, ale coś mi sie wierzyć nie chce :)

http://allegro.pl/item153021131_ladowarka_...pda_i_inne.html

http://allegro.pl/item152074239_zasilacz_s...owarka_usb.html

Ja problemu z ładowaniem nie widze (bateria ładuje się dosyć szybko ok 2,5h), chociaż jak Ci się rozładuje w "plenerze" to już trochę gorzej bo do kiosku nie podskoczysz ;) Dodatkowo nie ma problemu z trzymaniem pojemności przez baterię bo 2 letnia gwarancja również ją obejmuje więc jak zacznie się zbyt szybko rozładowywać to w serwisie powinni bez problemu wymienić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No do mnie tez te ładowarki nie przemawiają dlatego mam T10 :) Tłumaczyć mi nie musisz :)

hehe a ja już chciałem zmienić zamówienie na C240 lub C250 - ale odstrasza mnie ten aku ... a chyba tylko deko dłużej trzyma. mam czas do rana, bo rano zaczna realizować :)

edit//

hej

teraz jeszcze mam ostatnią szanse na modyfikację zamówienia:

czy zmiana z m250 na c250 (bez ep-630) ma sens?

inne dane:

- batera USB (m250 ma AAA, ja chyba preferuje coś takiego)

- plaski ale chyba nie mniejszy

- chyba da sie odblokować radio? w m250 już pewnie nie

- kolorowy LCD

- jakość dzwięku chyba CHYBA podobna (choc jest masa skarg na c140 i to C mnie niepokoi)

- jakiś czas bez ep-630 (moge zapomnieć)

- jakość wykonia nie wiem ale ten czarny może schodzic?

czy kogos te argumenty przekonają na wydanie 90zł wiecej???? dodam że bez sensu pieniędzy wydawać nie lubie ;)

będe wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już swoją Sanse c240 mam. Bezproblemowo dało się zrobić update do wersji USA i włączyć radio. W trybie normal gra zdecydowanie ładniej niż MuVo jednak w MuVo jest lepszy EQ, w sansie gdy przesadzimy z EQ słychać wyrażne trzaski. Minusem jest też bak gumowych zaślepek na gniazdo USB i microSD. Więcej napisze jak zakupie epki :D

P.S Wie ktoś może czy w sansie idzie odtwarzać muzyke z folderów, bo wrzuciłem trzy foldery z muzyką i nie wiem jak ustawić aby odtwarzało tylko z jednego folderu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już swoją Sanse c240 mam. Bezproblemowo dało się zrobić update do wersji USA i włączyć radio. W trybie normal gra zdecydowanie ładniej niż MuVo jednak w MuVo jest lepszy EQ, w sansie gdy przesadzimy z EQ słychać wyrażne trzaski. Minusem jest też bak gumowych zaślepek na gniazdo USB i microSD. Więcej napisze jak zakupie epki :D

P.S Wie ktoś może czy w sansie idzie odtwarzać muzyke z folderów, bo wrzuciłem trzy foldery z muzyką i nie wiem jak ustawić aby odtwarzało tylko z jednego folderu....

zadowolony? jak jakość wykonania? no muvo gra strasznie ... aż ciarki mnie przechodziły, jak słuchałem u brata,

co do folderów - popatrz na mp3store - tam pisza o katalogach, chhyba nawet temat przyklejony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Zamówiłem sobie w merlinie Sanse m240 za 150 zł i dostawa kurierska gratis hehe :P Niestety , ale paczke dostane dopiero 4-5 stycznia hehe ...

Teraz musze jakieś słuchawki do niego sprawić do 50 zł (jakie będą dobre) , no chyba że poczekam i dozbieram do tych creativ-ów ep-630.

Edytowane przez Koowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi