ma1y Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Creative Nano ma inne bebechy-prawdopodobnie wzmacniacz.Widziałem nawet test ,gdzie wygral porównanie z iriver t30,ale nie mogę teraz znaleźć i nie pamiętam dokładnie na jakich słuchawkach były testowane(na pewno na pchełkach,bądz IEM-ach).Zresztą na forum Head-Fi też ,jest gosć(może jest ich więcej) ze słuchawkami za 500$ z MuVo.Dla mnie co prawda, ten gość ma po prostu niskie wymagania-bo już"ślepy" ipod shuffle pierwszej generacji bije na głowe wszystkie duze iPody,i większość grajków na rynku(ma wzmacniacz "delta-sigma" ale nie pytajcie co to znaczy bo nie mam bladego pojęcia)a co dopiero MuVo. Tylko takie "audiofilskie" (bez EQ)brzmienie nie każdemu musi odpowiadać.I nie każdy ma słuchawki za 200-2000zł. jest szansa że bede miał możłiwość poużywac i Nano plus i Muvo i M250(jak wróci z serwisu) na 630tkach i standardach. Inne wrażenie że słuchawki od Nano Plus sa troche lepsze od tych z Sansy. ale w obydwu przypadkach jest KOLOSALNA różnica co do epek 630. Mówisz ze inne bebechy? no chyba masz racje bo między nano plus a muvo jest hektar różnicy. ale znów sansa chyba lepiej od nano (na 630) wypada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 moze mi ktos powiedziec jak sie robi playliste do sansy m240 bo juz sobie wlosy z glowy rwe :mur: powgrywalem utworki do playera, wlaczylem winampa, zaladowalem utwory te z sansy posegregowalem, zapisalem liste w folderze audibly (czy jakos tak) i [gluteus maximus]. player nadal segreguje utwory po swojemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 zapisuj playliste w tym folderze w którym jest muzyka. w odtwarzaczu wyierz odtwarzanie przez playliste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Mam pytanie. Niema ktoś z was może Creaysenów na sprzedaż ?? Moje po 6 miesiącach w końcu się rozpadły (Pękła mi przykrywka po czym odpadła. Próbowałem skleić ale niestety w jakiś magiczny sposób pozbyłem się basu z tej słuchawki. Pewnie trochę podkleiłem je w środku). Proszę się nie wkurzać że pytam tutaj a nie w temacie o słuchawkach ale z racji że te słuchawki są dodane do mp3 Iriviera wolałem zapytać tu. Ogólnie przywiązałem się do Basu z tych słuchawek więc zależy mi na tym żeby były takie same. A jeśli nikt nie będzie chciał sprzedać swoich po normalnej cenie to kupie sobie epki :) Które podobno słynną z basu i nie tylko. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez siwy_bos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) z przymusu korzystam ze standardowych sluchawek od sansy i musze powiedziec ze coraz bardziej mi odpowiadaja, z poczatku mi nie podchodzily za bardzo ale teraz jakims cudem graja lepiej (albo tak mi sie tylko wydaje) tylko uszy mnie bola od nich. ukladalem je juz na rozne sposoby i kupa, po godzinie sluchania czuje bol. ale to tylko stan przejsciowy bo w tym tygodniu (w sumie to w przyszlym bo jeszcze niedziela dzis) zamawiam ep-630 tym razem juz oryginalne :lol: super mi lezaly w uszach (te podroby), raz wcisniete same nie wyleca a wkurza mnie bardzo jak stoje na przejsciu dla pieszych i rozgladam sie na boki i czuje ze mi sluchawki wylatuja (przy pchelkach). ps. juz sobie poradzilem :lol: zdjalem ze sluchawek te biale kondony i zalozylem same gabki, wygoda-bez porownania. nie wiem, moze tak trzeba bylo od razu, albo guma na sluchawkach albo gabeczka. nawet bas sie troche poprawil, nie jest taki przymulony Edytowane 7 Stycznia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 mozecie polecic jakis odtwarzacz do ~200zl 1gb? W ogole znajde cos w tej cenie co nie rozwali mi sie w ciagu miesiaca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) IMO SanDisk Sansa M240. Sam mam taki od dzisiaj (12.01.2007) :D. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Jak 1gb do 200zł to zdecydowanie Sandisk Sansa M240. ps. to było wałkowane milion razy :) Edytowane 12 Stycznia 2007 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja kupiłem w Saturnie za 149 złotych Thompsona 512 z radiem i dyktafonem,jestem bardzo zadowolony,wykonanie SUPER !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 A jak z jakością dźwięku?? Porównywałeś go do jakiegoś iRivera lub SanDiska?? Wygląd to nie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ok, poczytalem troche tutaj i na kilku innych forach i moj wybor padl na produkt SanDisk'a. Teraz tylko mam dylemat: c250 czy e250 ? Roznica jest spora, bo az 150zl i zastanawiam sie czy warto... 'Bebechy' maja takie same, w dodatku takie jak ipod, wiec jakosc dzwieku powinna byc zadowalajaca, (moj sprzet: sluchawki Koss Sparkplug). Podobno dla serii e200 przygotowywany jest RockBox, ale jeszcze troche czasu minie zanim go dokoncza... PS. Za link do najtanszej wersji tych playerow (najlepiej sklep w wawie) bylbym wdzieczny (zeby nie bylo, szukac potrafie, ale moze ktos zna jakis 'tajny' sklep z dobrymi cenami ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 A jakie sluchawki do Sansy m240? Slyszalem, ze te sa dobre :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Tak, b.dobre są te EPki. Tylko to co ty podałeś to podróbki - bez pudełka, tylko 30 dniowa gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 <36xxx89> siema, znasz sie na ottwarzaczach mp3? <mp3master> zależy o co chodzi. <36xxx89> USB to dobra firma jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Po tym jak ostatnio zakosili mi mojego ZENka zamówiłem sobie iAudio X5l ale, stwierdziłem że nieodzowny jest zakup 2 playerka którego nie bedzie szkoda w razie czego aż tak bardzo a więc szukam czegoś co ma: -skromny wygląd(żeby nie kusiło) -512-1024MB -Cena nie ważna Jak na razie napaliłem się na iPod-a shuffle 512 MB jest skromny i w miarę tani. Co o nim myślicie a może ma ktoś jakieś inne propozycje. :) Edytowane 15 Stycznia 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam Po tym jak ostatnio zakosili mi mojego ZENka zamówiłem sobie iAudio X5l ale, stwierdziłem że nieodzowny jest zakup 2 playerka którego nie bedzie szkoda w razie czego aż tak bardzo a więc szukam czegoś co ma: -skromny wygląd(żeby nie kusiło) -512-1024MB -Cena nie ważna Jak na razie napaliłem się na iPod-a shuffle 512 MB jest skromny i w miarę tani. Co o nim myślicie a może ma ktoś jakieś inne propozycje. :) Markowe odtwarzacze przyciągają wzrok, bo wiekszość osób ma nonejmy w tych samych obudowach albo creativy. Szczytem skromności jak dla mnie jest qoolqee X i nowe shuffle, tylko że brak wyświetlacza może przeszkadzać (jednak małe wymiary to plus). Może jakiegoś sandiska? Tak na dobrą sprawe to cieżko znaleść coś o dobrym jakościowo dźwięku a niewyróżnającym wyglądzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) Co do nowej szufli to 1gb pamieci jest mi zbędny (przy takiej pojemności odczuwalny będzie brak ekranu), Sandisk myślałem o m240 ale z tego co wyczytałem ma lipną obudowę a szufla jest naprawdę spasowana, no i chyba jakość dźwięku m240 do ipoda może być gorsza. Jak myślicie lepszą jakość będzie miałą szufla czy m240 ?? Edytowane 16 Stycznia 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Sandisk'i maja te same 'bebechy' co ipody, wiec roznicy w dzwieku pewnie nie ma zadnej (nie wiem jak z tym najnowszym shuffle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 W sobotę nabyłem sandiska m240. Jak na razie jestem z niego bardzo zadowolony. Jakość dźwięku super a i z głośnością jest ok. Mi wystarczy 2/3 mocy do słuchania muzyki w mpku. Wykonanie samego playerka mogłoby być lepsze ale jak za cenę 150zł nie ma co narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) Cholera jestem zdruzgotany... Miałem sobie iPoda Video 30GB zwanego "czarnuch" i wzięło mnie żeby wymienić na Video ino że 60GB no i "białas" (ponoć nie jestem rasistą) ;) Przychodzi "białas" a tu wieeelkie zdziwienie jest o ponad 1/3 grubszy od "czarnucha". W tym momencie zostaje z "grubasem-białasem" a "wysportowany czarnuch" już jutro mnie opuszcza. Piszę to żeby ostrzec innych bo co jak co ale jednak wolałem "chudzielca" (gdyby jeszcze był biały). Miało być raz tyle więcej jeśli chodzi o pojemność no i biały (jakoś bardziej mi odpowiada) a kosztem tego utył... Check this shit: Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Sandisk'i maja te same 'bebechy' co ipody, wiec roznicy w dzwieku pewnie nie ma zadnej (nie wiem jak z tym najnowszym shuffle).Te same bebechy co IPod mają tylko playery z serii e2xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Te same bebechy co IPod mają tylko playery z serii e2xx.a z tego co ludzie pisza to e2xx i c2xx to to samo, a obydwa sa gorsze od m2xx (jakość dzwięku, delikatnie oczywiście) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Te same bebechy co IPod mają tylko playery z serii e2xx. Ok, ale z tego co wiem to c2xx maja ten sam chip co e2xx. No i e2xx ma nowszy chip PortalPlayer niz wiekszosc ipodow: 2471070[/snapback] a z tego co ludzie pisza to e2xx i c2xx to to samo, a obydwa sa gorsze od m2xx (jakość dzwięku, delikatnie oczywiście) A to juz bardzo ciekawe... E2xx ma najnowszy chip PortalPlayer'a, wiec ciekawy jestem co wplywa na 'gorsza' jakosc dzwieku ? Sluchawki ? Watpie... Nie wiem z jakiej racji nowszy produkt, majacy z definicji konkurowac z ipodam,i mialby miec gorsza jakosc dzwieku od duzotanszego, 'budzetowego' playera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ok, ale z tego co wiem to c2xx maja ten sam chip co e2xx. No i e2xx ma nowszy chip PortalPlayer niz wiekszosc ipodow: PortalPlayer A to juz bardzo ciekawe... E2xx ma najnowszy chip PortalPlayer'a, wiec ciekawy jestem co wplywa na 'gorsza' jakosc dzwieku ? Sluchawki ? Watpie... Nie wiem z jakiej racji nowszy produkt, majacy z definicji konkurowac z ipodam,i mialby miec gorsza jakosc dzwieku od duzotanszego, 'budzetowego' playera. a wziąłeś pod uwage że E2xx i C2xx mają te same bebechy? mp3store forum. to juz c2xx nie są budżetowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Sandisk jeszcze daje rade ale troche przeszkadza brak obsługi struktury katalogów i kiepska jakośc obudowy. Aha testowałem c140. Edytowane 17 Stycznia 2007 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 a wziąłeś pod uwage że E2xx i C2xx mają te same bebechy? mp3store forum. to juz c2xx nie są budżetowe ? Wzialem pod uwage, piszac ze chip odpowiadajacy za mozliwosci playera maja taki sam. Bebechow nie maja tych samych (przynajmniej nie wszystkie), bo roznice konstrukcyjne widac golym okiem ;] C2xx sa tansze od E2xx (mozna je nazwac 'budzetowymi') ale to nie one maja stanowic konkurencje dla ipod'ow. Watpie zeby seria M miala lepsza jakosc dzwieku niz E/C ? Co najwyzej moze miec tak samo dobry jak najnowsze modele. Bo w dol z jakoscia w nowszych produktach ciezko zejsc, musieliby sie naprawde 'postarac' ;] PS. Jak jutro dostane moja sanse E250 to zrobie sobie porownanie z iRiverem H10, Creative Zen Nano plus, Creative DMP FX100, empower (czyli jakis chinski noname, jesli sie myle niech mnie ktos poprawi...), iPod Video 30GB (jak dobrze pamietam) no i moze cos jeszcze sie znajdzie... Mysle ze Sansa wypadnie b.blisko iRivera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Wzialem pod uwage, piszac ze chip odpowiadajacy za mozliwosci playera maja taki sam. Bebechow nie maja tych samych (przynajmniej nie wszystkie), bo roznice konstrukcyjne widac golym okiem ;] C2xx sa tansze od E2xx (mozna je nazwac 'budzetowymi') ale to nie one maja stanowic konkurencje dla ipod'ow. Watpie zeby seria M miala lepsza jakosc dzwieku niz E/C ? Co najwyzej moze miec tak samo dobry jak najnowsze modele. Bo w dol z jakoscia w nowszych produktach ciezko zejsc, musieliby sie naprawde 'postarac' ;] PS. Jak jutro dostane moja sanse E250 to zrobie sobie porownanie z iRiverem H10, Creative Zen Nano plus, Creative DMP FX100, empower (czyli jakis chinski noname, jesli sie myle niech mnie ktos poprawi...), iPod Video 30GB (jak dobrze pamietam) no i moze cos jeszcze sie znajdzie... Mysle ze Sansa wypadnie b.blisko iRivera różnią sie podbno odbudową i LCD, środek ten sam. :) ps daj znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Dla mnie sanse w takich porownaniach dyskfalifikuje jej tragiczny equalizer. Dobry player za ta cene, jasne, ale nie stawialbym go w jednym rzedzie z najlepszymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Dla mnie sanse w takich porownaniach dyskfalifikuje jej tragiczny equalizer. Dobry player za ta cene, jasne, ale nie stawialbym go w jednym rzedzie z najlepszymi. Dokładnie, mimo iż jakość na normalu jest bardzo dobra to już equalizer woła o pomstę do nieba, nawet MuVo TX miał lepszy equalizer. Dlatego też Sanse uplasował bym pomiędzy Creativami i innym tego typu szajsem, a iriver'em, do którego mu jeszcze wiele brakuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam, witam... Polećcie jakiś odtwarzacz mp3 do ok. 400 - 500zł. Słuchawki w zestawie nie muszą być dobre ponieważ od razu mam zamiar wymienić je na Sennheiser MX70 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...