Skocz do zawartości
poca

Toya Vs. 4web

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mozliwosc zmiany neta (obecnie Dialog). Do wybór mam

4web - 512/512 kb/s ethernetem bez limitow

abonament 99,00 PLN, instalacja 299,00 PLN

Toya - 650/650 kb/s 18GB limitu, Cena przyłączenia 1zł

Możliwość rezygnacji z usługi w ciągu 30 dni.

2 miesiące abonamentu po 1zł netto, reszte po 99zl

Co wg. Was jest lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał 4web, ale niestety nie opłaca się im wchodzić na moje osiedle :(

Z innej beczki - dlaczego rezygnujesz z dialogu, aż taka tragedia? Czekam i czekam aż się dokopią do mnie ale po tym co piszesz to widzę że coś musi być z nim nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dialog jest koszmarny.

Mam obecnie Dialog CDI 112kb/s i po wielu atakach modowych na modem uzyskalem z 9kB/s (przy dobrych ftp) ok. 11kB/s na modemie Elcon. Teraz daja Aerthe ktora osiaga szybkosc ok. 16kB/s. Co przy cenie 99zl za miesiac jest najzwyczajnie smieszne! Ba, max. czas polaczenie do 10 godzin. Po tym modem sie rozlacza.

Pingi w grach ok. 140-150. Maly koszmarek

Od razu Ci mowie zeby zapomnial o Dialogu.

Pewnie wezme tego 4Web bo roznica w transferze malutka, a limit to ciezka sprawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pfff.... myślałem o DSLu, ale jakoś nie zaskoczyłem że ta usługa realizowana jest w promieniu co najwyżej dwóch przecznic od Piotrkowskiej :)

Na 4web jeszcze nikt nie narzekał, na toyę w sumie też (nawet wysyłają maile że tego a tego dnia w godzinach takich a takich netu nie będzie z powodu..... co np. dla mojego providera jest już za dużo), ale ten limit to makabra. Ja jestem w PAI-u i co tu dużo mówić, z czystym sumieniem bym Ci tego nie polecił, niby na jakość nie można narzekać, ale takie akcje jakie oni uskuteczniali(/ją?) to można by pisać i pisać.

Ogólnie mam wrażenie że w Łodzi w kwestii providerów jest jakoś marnie (jak i ze wszystkim inym chyba).

Mam nadzieję że będziesz zadowolony, pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, chodzilo Ci o DSL. Bylem u nich przed Nowym Rokiem to powiedzieli ze na Retkini dopiero bedzie po nowym roku. Ale z opini ktore slyszalem boje sie brac DSL 1mb/s. Jedni pisza ze przez dwa dni super transfer 100kB/s a potem padaczka, a jeszcze inni pisza ze maja tak caly czas.

Dokladnie, Lodz cos nie idzie w parze z innymi miastami. U mnie raptem są dostepni Toya, Dialog, Red Sat (koszmarne transfery) i 4Web.

Jutro sie przejde do 4web'a, ale wczesniej zahacze Dialoga i wypytam czy juz jest DSL u mnie na osiedlu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem 4web'a i mowie: ludzie nie bierzczie tego [ciach!]a! 2 miechy walczyłem ze stratami do bramy, a teraz o szybkim dzialaniu po godzinie 14:00 i w weekendy moge zapomnnieć (pingi minimalne=300, Dc++ trransfer=300 b/s. Nawet nie porównujcie tego do TOYA (światłowody a [ciach!]iane radia) :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem 4web'a i mowie: ludzie nie bierzczie tego [ciach!]a! 2 miechy walczyłem ze stratami do bramy, a teraz o szybkim dzialaniu po godzinie 14:00 i w weekendy moge zapomnnieć (pingi minimalne=300, Dc++ trransfer=300 b/s. Nawet nie porównujcie tego do TOYA (światłowody a [ciach!]iane radia) :).

1266901[/snapback]

Jestes pierwsza osoba ktora ma problemy z 4web... Znam z 15 osob ktore maja net w 4web i chodzi bardzo dobrze , ping w granicach 35-40 :) a do bramy mam ping :

Pinging 192.168.10.1 with 32 bytes of data:Reply from 192.168.10.1: bytes=32 time=5ms TTL=64Reply from 192.168.10.1: bytes=32 time=4ms TTL=64Reply from 192.168.10.1: bytes=32 time=4ms TTL=64Reply from 192.168.10.1: bytes=32 time=4ms TTL=64Ping statistics for 192.168.10.1:    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds:    Minimum = 4ms, Maximum = 5ms, Average = 4ms

Mam juz net z 4web od prawie 3 lat, i pratycznie zero problemow

Co innego moge powiedziec o toya (tez mialem, i kilku moich znajomych ma caly czas) i to jest dopiero lipa....

Aha. Mam net przez LAN nie radiowke

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi