Pioterek Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam Mam takie pytanie odnośnie tej płyty. Czy będzie działał tryb DualChannel jeśli będą zapełnione wszystkie 4 banki pamięci??? A czy w płytach które posiadają 3 banki na pamięć będzie działał ten tryb przy obsadzeniu wszystkich trzech pamięciami?? Zastanawiam się nad zakupem płyty głównej na Nforce2, myślałem nad tym Gigabytem GA-7N400Pro2 lub ASUSEM A7N8X-E DELUXE nie wiem któą wybrać. Proszę o pomoc i odpowiedzi na moje pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 U mnie na MSI K7N2 Delta-L po obsadzeniu wszystkich trzech slotów (2x256 i 1x512) jest Dual Channel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Przy obsadzonych 4 bankach (płyty Gigabyte) DUAL będzie/powinien działać, ale pracowanie z 4 kościami ramu jest niewskazane ze względu na niestabilność, nie wspomnę już o podkręcaniu. Przy 3 bankach DUAL rónież będzie działał, nie powinno być tu też problemów ze stabilnościom oraz OC. Ja osobiście używam tylko 2 kości do duala i uważam, że taka opcja jest najlepsza. Z tych 2 płyt co wymieniłeś to raczej tylko ASUS. Zastanów się również nad "nieśmiertelnym" Abit NF7-S oraz "bajerancką" DFI LanParty ULTRA B. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dzięki za odpowiedzi. Poczytałem wczoraj trochę o DualChannel i okazuje się że nie zawsze ten tryb da się uruchomić. Z niektórymi pamięciami są problemy. Ja mam TwinMosy 3 kości po 256MB. Czy miał ktoś problemy z uruchomieniem trybu Dual na płycie Gigabyta lub Asusa z tymi pamięciami ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dzięki za odpowiedzi. Poczytałem wczoraj trochę o DualChannel i okazuje się że nie zawsze ten tryb da się uruchomić. Z niektórymi pamięciami są problemy. Ja mam TwinMosy 3 kości po 256MB. Czy miał ktoś problemy z uruchomieniem trybu Dual na płycie Gigabyta lub Asusa z tymi pamięciami ?? 1213975[/snapback] Mam dokładnie to mobo gigabyte'a i pracuję na Geilach w DualKicie 2x256. Poniewaz w Gigabyccie sa 4 sloty (2 fioletowe i 2 pomaranczowe) obsadzilem 2 pozostale (viol.) kośćnmi Kingstona. Wszystko chodzi ładnie na Dual - 2x256 Geil + 2x256 Kingston. Wszystkie CL2.5. Praca stabilna na benchmarkach etc. Z OC nieco gorzej, prawdopodobnie przez to, ze sa rozne kosci. Ten sam uklad 2x256 Geil + 1x 256 Kingston działa rowniez. Nie ma problemow ze zwiechami, smiga na Dualu. Zreszta i tak osobiscie polecam Gigabyte'a, chociaz moizliwosci krecenia w tym modelu sa nieco ograniczone. Przykladem moze byc regulacja napiec, ale tylko w zakresie +5%, +7,5% oraz +10%. :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 A na jakim FSB śmigają Ci teraz te pamięci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 A na jakim FSB śmigają Ci teraz te pamięci ? 1214183[/snapback] Na [auto] lub ustawiam na 140 max.. Wyżej piii piii piii... :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...