Skocz do zawartości
KrzysztofG

Platforma Pod Programy Dosowe

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jak jest w przypadku AMD ale w wypadku Intela bardzo dużo zalezy od kompilatora który te programuy pod DOS kompilował do postaci wykonywalnej.

Jeżeli ówzględnił że bedzie istaniało coś szybszego niż 486DX to dobrze i w zasadzie nie bedzie większych kłpotów. Nie powinno być.

Natomiast jeżeli to jakaś archaiczna konstrukcja bedziesz miał błędy dzielenia przez zero i takie tam kwiatki. Plus kłopoty z bezpośrednimi odwołaniami do sprzętu a nie przez platforme systemu.

Wiec na moje oko to każdy taki program to indywidualny przypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej było by QPIĆ jakiegoś Celerona NW ale Celreon D sobie radzi z tym bez żadnego problemu. Tylko do tego jakaś płytke na Intel-u. Nie wiem jeszcze jakiego programu bedziesz używał ja uzywam, akurat WF-Maga dla DOS i na speronie 2400+ z ASUSEM A7N8X-X miałem małe problemy. Teraz jest Celeron D 2.4 + Intel BLKD845GVSRL bo grafiki tam nie musze mieć dobrzej i to chodzi pod Windows-em 98. Mam tylko małe problemy z druk fisk ale one zaczeły sie już od PIII 650 wiec uznaje za norme. Co do Athlonów XP też nie ma problemó tylko w przypadku Semprona miałem jakieś krzaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi