Skocz do zawartości
sadybiakos

2x256/400kingston Hyperx Wymienić Czy Dołożyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Widm

mam 2x256/400 Kingston HiperX na P4 2,4 T P4P800 CF Ti 4200 120 SATI

i mam takowy problem potrzebuje zwiększyćć wydajnosc kompa do prący z programami multimedialnymi (bez OK)

Czy wskazanym było by dokupic jak wyżej dwie koci czy naprzyklad sprzedawca to co mam i kupiec zwykle a poprostu więcej okole 1,5-2 GB

mam do dyspozycja powiedzmy po sprzedaży pamieci za 400 PLN+600-700 PLN

Czyli okolo 1000-1100 PLN jaka opcja dla mnie byla by najlepsza !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingston HyperX KHX3200A/256 nr seryjny OF251E35h

1213045[/snapback]

Myśle najelepiej sprzedaj te i kup 2x512 jakichś pamięci na TCCD jeśli potrzebne ci wysokie FSB <300MHz, a jeśli chcesz mieć tylko dobre timingi bez ekstremalnych częstotliwości to coś na BH5/6

A ile latają te twoje RAMy /?? Może warto dokupić, np. 2x256 BH5 robiące 240MHz 2-2-2-5 przy 3,3V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem mam ustawienia standardowe nigdy ich nie podkrecalem chodzi mi glownie o zwiekszenie wydajnosci ale nie poprzez OC

W takim wypadku co konkretnie bys mi doradzil jakia opcje i ewentualnie jkia pamieci

1213139[/snapback]

Jesli nie zamierzasz ich podkrecac sprzedaj po prostu te 2x256 i kup 2x512. Firma to najmniej wazna sprawa. no chyba ze mobo mialo by sie z dana marka klócic ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem mam ustawienia standardowe nigdy ich nie podkrecalem chodzi mi glownie o zwiekszenie wydajnosci ale nie poprzez OC

W takim wypadku co konkretnie bys mi doradzil jakia opcje i ewentualnie jkia pamieci

1213139[/snapback]

raczej nie da się zwiększyć wydajności nie uprawiająć OC, ale jeśli nie zależy ci na OC to spoko możesz kupować drugie 2x256 lub 512 lub 2x512 HyperXów lub innych pamięci z CL2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ich nie kręcisz to lepiej sprzedaj tamte i kup sowe nowe 2x512 a co do firmy ma znaczenie duże możesz sobie <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span></span> KINGSTONY

1213437[/snapback]

A jak by się sprawowało 2x512/400 HyperX w połaczeniu z tym co mam jesli chodzi o dual i czy bedą ze sobą te pamieci bezproblemowo pracować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z przedmówcą. Timingi dają większą różnicę przy ich zmianie w AMD, ale nie przy INTELU; przynajmniej przy 32bit. Kości 2.5-3-3-6 w zupełności wystarczą i radzę nie zabijać się o CL2 bo to naprawdę nic nie daje.

Jeżeli nie będziesz kręcić (wykluczając również PAT) to proponuję "niebieskie" Geile 2.5-3-3-6, bo teraz to chyba jedne z tańszych markowych kości - ze strony www.allegro.pl cena 670,- pln

Na moim sprzęcie w normalnych warunkach osiągam 4950MB/s w Sandra2005 RAM Bandwidth Int/Float

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może nie geile, bo one są robione na Hynixach D43 (30% ceny to koszt marki), ale Hynixy D43 z allegro możesz śmiało brać. Większość z nich chodzi z CL2 przy 400.

BTW; Intel tak samo reaguje na niskie timingi jak inne platformy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim sprzęcie w normalnych warunkach osiągam 4950MB/s w Sandra2005 RAM Bandwidth Int/Float

1214282[/snapback]

Moze nie w temacie ale blisko, mam pytanie : rozumiem ze ten wynik to przy fsb 225 i zalaczonym PAT ?? Pytam bo mialem podobny dylemat co kupic i wybralem kingstony hyper x 3200A CL2- czyli chyba te najslabsze , cena zadecydowala wgk 200plz sztuka - ale sandra 2005 pokazuje mi 5608Mb/s przy fsb 240, chyba sporo lepiej niz u Ciebie. Mam tez abita tylko Is-7 . Aha PAT jest wylaczony bo powyzej fsb200 komputer nie wstaje na tych pamiatkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi