psychodeliczny Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam Inspiracją do napisania tego posta jest kompletny bałagan w mojej głowie. Ja wiem, że było wałkowane to x - razy, ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Więc problem jest taki: mam KT4AV, a w zasadzie już nie mam, bo na allegro sprzedałem :) no dobra wszystko spoko tylko po co o tym piszę??? Ano po to, że mam maks. 2 dni na podjęcie decyzji na jaką mobo się przesiadam. Założenie jest takie, że za jakieś pół roku i tak się przesiądę na A 64, ale nie o tym chcę tu napisać. I tak skaczę od topicu do topicu i czytam, czytam, czytam. Mam do dyspozycji maks. 220 zł (i tu zaznaczę, że maks. - nie mogę wydać nawet złotówkę więcej), więc apeluję przy okazji żeby nie uszczęśliwiać mnie na siłę NF7, który kosztuje 245 zł (no chyba, że znajdę używanego, ale nie sądzę:)). I mam następujące propozycje (Epox odpada na starcie gdyż mam Hynixy): ASRock KT880 Upgrade ~165 zł - wiem, że nie jest to demon, i nie wiem jak współpraca z Hynixem, ale cena niska Asus A7V880 ~220 zł - tu jest problem taki, że kilku userom tej płyty sprawia ona problemy więc nie wiem czy brać MSI KT880 ~220 zł - wypada odrobinę lepiej od Asusa, ale brak otworów wokół Socketa i nie wiem jak OC (zaznaczam, że chciałbym pobawić się trochę FSB i mnożnikiem) Abit NF7 ~xxx zł - no właśnie - nowej za 220 nie znajdę, a używaną trudno kupić, ale wiadomo, że Abit to Abit :) Soltek SL-75FRN2-L ~210 zł ? płyta niezła, ale mało o nie wiem ECS nf2 Ultra 400 ~175 zł - raczej odpada, bo do ECS nie mam zaufania nawet małego I tu moje propozycje się kończą. Dodam, że ASRock, MSI, Asus posiadają Sata co stanowi mały + (ASRock dodatkowo rozbudowa do S 754), ale nie decyduje w wielkim stopniu w wyborze. Więc proszę o porady, bo już przestałem racjonalnie myśleć od natłoku myśli :-| Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 odpuśc sobie chipa VIA;] sam sie niedawno z niego przesiadłem , i szczerze powiedziawszy nie mam zamiaru juz nigdy do niego wracać. moze pomyśl o jakimś nforce2 niepełnym?;/ czyli bez SATA, i duala..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Czyli sugerujesz NF7? No tak, ale gdzie znajdę NF7 za 220 zł :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 no ja sie na to przesiadłem i jestem zadowolony..... może tata/mama coś dołoży? [bo tak było w moim przypadku] ewentualnie jakiś epox tańszy?:/ soltek z tego co słyszałem nie jest taki miły do OC :> abit za 225;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Na starszych raczej nie mam co liczyć :D Epox odpada bo mam D43, a one gryzą się z Epoxem Może jakąś kasę wysępie od brata i styknie na tego Abita :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Kup sobie Abita NF7. Moj kumpel ma i mowil ze plyta jest naprawde dobra!!! Nawet jak mialbys dokladac!!! Pozdrawiam:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 A ja mam tego ASUSa, i nie stwarza żadnych problemów. Od wczoraj na nowym biosie, w sumie to od miesiąca się chyba nie zawiesił (a chodzi całymi dniami). No ale ja go za bardzo nie podkręcam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 psychodeliczny napisał(a): Na starszych raczej nie mam co liczyć :D Epox odpada bo mam D43, a one gryzą się z Epoxem Może jakąś kasę wysępie od brata i styknie na tego Abita :D 1213141[/snapback] trzeba bylo sie do mnie odezwac :) , wlasnie sprzedalem swojego starego epoxa 8rda za 130zl na allegro , bez problemu chodzil na fsb 200 synchro do pamieci z hynix D43 2*256 dual ddr , plytka byla na gwarancji jeszcze + wymienione wszystkie kondziolki w serwisie wiec jak nowa :) , polecam allegro jak widac mozna kupic cos ciekawego za male pieniadze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 No trochę szkoda, ale na propozycje jestem otwarty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Hmm a co panowie sądzicie o MSI K7N2 Delta2 Platinum??? Czy warto ją kupić pod semrpona 2400 i 2x512 twinmosów??? Twinmosy oczywiscie dualchanel na 400mhz i cl2,5. Tego sempa chciałbym puścić na więcej niż 200:) chociaż jakiś mega wymogów nie mam, 220fsb mi wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdtheDuck Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witaj Ja posiadam płytę Soltek SL-75FRN2L i muszę powiedzieć że jest to ciekawa konstrukcja. Zwłaszcza te starsze wersje na złotym laminacie. Jeśli byłbyś zainteresowany to będę sprzedawał swoją, więc jak chcesz to PW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 olej nf2 ,jeszcze do mnie plyta nie przyszla a juz mysle o zmianie :wink: msi kt880 jest drozsza niz 220pln wiec nie mozesz tych 5pln dolozyc przeciez proponuje epoxa 8KRAI za 200pln co do gryzienia sie z D43 to kumpel ma taka konfiguracje 8krai+256mb D43 i smiga dobrze fakt ze epox tez nie ma dzior wokol socketa z dziorami jest tylko asus a7v880 i abiy kv7 ze znosnych plyt a moze tak uzywanego epoxa 8k3a+ na allegro jest za 95pln i to wypas plyta z tego co kojarze to soltek FRN2 tez nie ma dzior Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 KGB napisał(a): olej nf2 ,jeszcze do mnie plyta nie przyszla a juz mysle o zmianie :wink: msi kt880 jest drozsza niz 220pln wiec nie mozesz tych 5pln dolozyc przeciez proponuje epoxa 8KRAI za 200pln co do gryzienia sie z D43 to kumpel ma taka konfiguracje 8krai+256mb D43 i smiga dobrze fakt ze epox tez nie ma dzior wokol socketa z dziorami jest tylko asus a7v880 i abiy kv7 ze znosnych plyt a moze tak uzywanego epoxa 8k3a+ na allegro jest za 95pln i to wypas plyta z tego co kojarze to soltek FRN2 tez nie ma dzior 1213571[/snapback] W proline.pl jest MSI KT880 za 215 zł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...