Hora_Faza Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam! Mam taki problem: Kupilem plyte i procka jak w opisie i do tego Pentagram QC-92-Cu i w tym samym dniu zabralem sie za podkrecanie :) Ustawilem fsb na 190 i na standartiwym napieciu wszystko smigalo. W prime95 mialem 44 *C wiec postanowilem das fbs na 220 :) w biosie juz cos sie dzialo iwec zrestartowalem biosa i ustawilem na 220 fsb i napiecie 1.7v i tu juz cos sie stalo w biosie jakies krzyzyki wyskoczyly i windows sie nie zaladowal :( i po ponownym zresetowaniu biosu monitor byl w czuwaniu i nic nie pikalo tak jak zawsze przy wlaczaniu kompa :( Okazalo sie ze plyta siadla ale nie wiem co poszlo nie tak aha ramy zawsze ustawialem ze mialy ok 266 mhz Prosze o pomoc bo chce sobie podkrecic jeszcze a nie chce ryzykowac awaria mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Widze ze nieznasz podstaw odkrecania !!! Podreca sie stopniowo co 1 lub kilka MHz. ale nie o 30 !!!! Skad masz pewność ze plyta tyle wytrzyma z twoim prockiem. Krecisz kolejno az cos sie zacznie sypac i dochodzisz przyczyny. ( moze zasilacz zaslaby, moze proc juz niewytzuymuje moze plyta juz niewyrabia) Powodzenia bo sam mam od wczoraj NF7 i bede walczyl ze swoim 2300 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Stary nie obraź się ale wszystko z toba ok??? MAsz pamieci na pc2100 i chcesz je puścić na fsb 220???? zdziwił bym się gdyby się okazało że te pamięci nie padły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Stary nie obraź się ale wszystko z toba ok??? MAsz pamieci na pc2100 i chcesz je puścić na fsb 220???? zdziwił bym się gdyby się okazało że te pamięci nie padły. 1213798[/snapback] Moze puszcza asynchro, tylko to troche mija sie z celem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeyChi Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ten bios merlina odblokuje mnożnik programowo na sempronie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ten bios merlina odblokuje mnożnik programowo na sempronie??? 1213951[/snapback] :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Nie, poczytaj o modzie na mobile :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mandred to ty nie słyszałeś że teraz abit wypuszcza nowe biosy co odblokowywują mnożniki na wszystkich rodzajach procesorów??:) It's a kind of magic :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 e te pamieci puszczam tak zeby chodzilo okkolo 266 a w bliskiej przyszlosci mam zamiar wymienic na jakies inne. a powiedzcie mi kiedy podnosic napiecie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 a powiedzcie mi kiedy podnosic napiecie?? 1214241[/snapback] pamiatek ? Jak dalej nie ida.. ale tak podnosic aby nie padly... Jak będziesz pamiątki wymienial to... hynixy D43 są juz po 250 zeta :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 no to spoko z tymi hyniksami. mi chodzilo o procka :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 no to spoko z tymi hyniksami. mi chodzilo o procka :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zanim znowu Faza cos napiszesz zapoznaj sie z tym >FAQ pozniej sie przespij, przemysl wszystko i zacznij krecic jeszcze raz .... PS KeyChi tobie tym bardziej polecam .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 pamiatek ? Jak dalej nie ida.. ale tak podnosic aby nie padly... Jak będziesz pamiątki wymienial to... hynixy D43 są juz po 250 zeta :D 1214250[/snapback] gdzie masz je po 250 zeta? chyba chodzi o te z serii z końcówką CT bo to jakaś lipa i dlatego tanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Nie, poczytaj o modzie na mobile :mur: 1213970[/snapback] który nie działa na nforsie:P Mandred to ty nie słyszałeś że teraz abit wypuszcza nowe biosy co odblokowywują mnożniki na wszystkich rodzajach procesorów??:) It's a kind of magic :lol: 1213978[/snapback] ke?;] jakieś info ?:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 który nie działa na nforsie:PSorki za ot, pewnie i tak by sie pytal jak zamalowac mostki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Hmm to był taki Joke:) wiesz wiedza niektórych kolegów i pytania wręcz powalają więc to był taki delikatny sarkazm z mojej strony:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Sorki za ot, pewnie i tak by sie pytal jak zamalowac mostki ;) 1214596[/snapback] każdy jakos zaczyna :] Hmm to był taki Joke:) wiesz wiedza niektórych kolegów i pytania wręcz powalają więc to był taki delikatny sarkazm z mojej strony:) 1214597[/snapback] no wiesz nie załapałem, bo wyczekuje z utęsknieniem możliwosci odblokowania mnoznika na tym procku i tej płycie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Hehe no ja też ja też:( ale wiesz przecież już sa ludzie któryz odblokowali malując mostki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...