minos4u Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 nie wiem co sie stalo pewnego dnia uruchamialem system i wyswietlil sie komunikat "nie mozna znalezc pliku ntldr" probowalem zamienic plik z plyty instalacyjnej win xp ale to nie podzialalo a kiedy instaluje windowsa xp po skopiowaniu wszystkich plikow na dysk wywala blad ze dysk twardy jest uszkodzony co to moze byc prosze o pomoc!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Za bardzo ci nie pomoge ale... Mialem kiedys taki sam problem na jednym kompie. Za nic w swiecie nie chcial mi sie zainstalowac win Xp na Fat32 bo ciagle wyskakiwal ten blad. NIe pomagalo fixboot ani fixmbr w konsoli odzyskiwania. Dopiero konwersja na NTSF pomogla i windows dał sie w koncu zainstalować. Z 98 na FAT o dziwo nie bylo tego problemu. Szukalem rozwiazania tego problemu wszedzie i niestety nic nie pomagało. Stwierdzilem w koncu że musi to byc wina dysku. Może uszkodził sie w nim jakis sektor rozruchowy albo cos w tym stylu. Dysk jednak pod windowsem 98 działa do dzis prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pipetka-1 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 wITAM! JA TEZ KIEDYS MIAŁEM TAKI PROBLEM TRZEBA Z DOSA ZROBIĆ FORMATA.. NIC INNEGO NIE POMOGŁO :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 W moim przypadku format z dosa nic nie pomógł.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pipetka-1 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 W moim przypadku format z dosa nic nie pomógł.... 1215155[/snapback] Ale moze u kolegi cos da :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Ja miałem cuś takiego jak zainstalowałem sterowniki do karty sieciowej. Sformatowałem dysia zainstalowałem XP i po kłopocie (miałem NTFS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comaretti Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Też miałem ten numer z Ntlrdr Tylko że ja wrzuciłem z płyty drugiego Xpka (2) i tamtego ręcznie usunąłem przerzucając to co mi było potrzebne włącznie z ustawieniami żadnych błedów dyskowych wtedy nie miałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_broda Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zobacz tutaj: http://kolos.math.uni.lodz.pl/art79/windows.php?lang=&co=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Mi ten problem sie powtarze zatrważająco często - chyba co miesiąc :| Poprostu wyłaczam kompa nic nie usuwając itp, wlaczam na nast dzień i błąd pliku ntldr. Oczywiście format pomaga no ale ile można robić formatów :/ Ma ktoś jakiś pomysł żeby temu zapobiec? :) EDIT: Mam kare za lenistwo :oops: Dosłownie w 5 min znalazłem sposób, na dotatek banalny :) Prosta sprawa Jesli masz fat32 to dyskietka startowa z obsluga cd-romu i kopiujesz ntdlr z folderu i386 z plyty instalacyjnej winxp do głównego katalogu c: Jesli ntfs to uruchamiasz z plytki instalacyjnej uruchamiasz konsole odzyskiwania i wpisujesz copy e:\i386\ntdlr c:\ e-to litera cd-romu Restart Gratulacje komp chodzi Edytowane 17 Stycznia 2005 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minos4u Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zobacz tutaj: 1220191[/snapback] probowalem juz wczesniej z tego sposobu i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius_b Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja po prostu przyniosłem ten plik od qumpla, rzuciłem na dysk i wszystko juz było ok. A znowu innym razem to się nie udało i pozostał ... hmmm formacik. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...