MajkelP Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam wszystkich! Mam takie pytanie ~! Procesor obecnie który mam chce odemnie kupić moj brat. Pomyslalem sobie spoko, on ma Celerona 2.0GHz@2.6GHz ;) jak sobie tego CPU sprawi i podkręci to bedzie mu wszystko smigało :) Pięknie A ja chce kupić również P4 tylko jakiego ? Będę mial 900zł :) Chodzi mi o prędkość czy lepiej 2.8GHz a moze 3.0GHz jaki steping, (DO,MO, czy co tam jest) jaką serie z którego tygodnia produkcji ???? skąd Malezji, Chin, Costa Rica .. ? Chodzi mi o to zeby sie najlepiej kręcił ? a i jeszcze jedno pytanie jak sie poznaje z którego tygodnia produkcji jest proc ? Czytalem kiedys ze patrzy sie na Ciag zaczynający sie od cos takiego FPOBATCH...... i 3 i 4 cyfra znaczy tydzień produkcji. Czy to prawda ? Proszę o odpowiedzi ! PS W grę wchodzi TYLKO Pentium 4 !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specialized Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 czesc! hmm ja to bym Ci radzil Intel Pentium IV Prescott 3,2 seria : SL7KC D0 zrobisz go na jakies 4100 czyli oc o jakies 28 % =] mi sie to podoba =] wyczytalem to na jakiejs www :) z tym ze musisz zainwestowac w chlodzenie wiesz jakeis sa prescotty :Dpozdro ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 musisz zainwestowac w chlodzenie wiesz jakeis sa prescotty :Dpozdro Coolerek mam już wypatrzony ale to kolejne 100zł :( no ale jak trzeba to trzeba :) Okej DZIĘKI bardzo :) za odpowiedz ! wezme to pod uwagę :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specialized Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 obawiam sie ze 100zl to troszke za malo jak na porzadny cooler =] ale moze moze jakis z importu kto wie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Cooler za 100zł wystarczy na prescotta, czy odrazu trzeba zalmana za prawie 190zł? jeśli będzie 2-3 stopnie lepiej chłodził jak pentagram za 99zł. A procesora poszukaj jednak northwooda bo jeszcze znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante11 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mam podobne pytanie więc nie będę zakładał nowego topicu. Obecnie mam celerona 2.4 Northwooda i płytę P4S8X-X soket 478 FSB 533/400 Mhz Dodatkowo w książeczce pisze dokładnie tak New power design with speed up to 3.06+ Więc poradźcie dokladnie jaki procek najlepiej do mojej płyty i na jakim jądrze i jakiej mocy, czy jest sens pakować coś powyżej 3 Ghz? A Northwoody z 1024kB cachu nie istnieją? Czy taki procek to najlepsze rozwizanie dla mnie, bo taki procek z prescottem chyba bedzie sie nadawal do mojej płyty czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 ale northwooda sie tak nie podkreci jak prescotta!! chyba ze znajdziesz cos na M0 ale to juz chyba tez loteria:)) bo to juz ostatnie egzemplaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mam podobne pytanie więc nie będę zakładał nowego topicu. Obecnie mam celerona 2.4 Northwooda i płytę 1213730[/snapback] Najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie bedzie kupno P4 3.06Ghz Northwood FSB533 z HT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamdul Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 ale northwooda sie tak nie podkreci jak prescotta!! chyba ze znajdziesz cos na M0 ale to juz chyba tez loteria:)) bo to juz ostatnie egzemplaze o co z tym chodzi bo ja niewiem mam takiego nortwooda 2,8c 800 ht i sobie bez zmiany napiecia poszedł na 3,5 na zwykłym boxowym coolerku temp.max 40*C 14x250 wiecej nie chce isć:/ Czy prescota lepiejh sie kreci od nortwooda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Cooler za 100zł wystarczy na prescotta, czy odrazu trzeba zalmana za prawie 190zł? jeśli będzie 2-3 stopnie lepiej chłodził jak pentagram za 99zł. Mój Thermaltake Tower 4 in 1 za 180zł okrzyknięty jakiś czas temu najbardziej wydają konstrukcją nie daje rady 100W prescotta (tzn daje ale jest za głośno.. bo świetnie daje rade i fabryczny cooler tylko gwizd jest już kosmiczny). Z tego co sie poprzyglądałem na forum to Thermalright XP-120 daje rade tylko kosztuje 250+35 za podstawke do LGA775. Natomiast swierzynką jest Arctic Freezer 7 za 110 który ma lepsze wyniki przy temperaturze otoczenia 28 stopni niż XP-120 przy 120. I jak to arctic jest przy tym cholernie cichy. I temperatury w idle 32-37 stopni i do 47-53 jak pracuje to w zasadzie tak jak athlon 3500 na Freezer 64 Lub Freezer 4 na Socket 478. Temperatury sa dokłądnie porównywalne http://www.pcmoddingmy.com/content.php?review.160.3 Arctic jest obliczony na odbiór około 200 Wat energi. I już do mnie jedzie :). Kto chce za dobrą kase kupić Thermal Towera (z wyszlifowanym dołem i porawionymi mocowaniami pod płytą?) Again, the performance is very impressive. The Freezer 7 easily tamed our boiling Prescott down to a 31º C on Idle and maintaining at 46º C at full load. With our ambient temperatures recorded at 28º C, it was almost impossible to keep our Prescott anywhere below 50º C at those speeds. Looks like we have a winner here! :) This Freezer 64 performance is quite good where it beat the Gigabyte 3D Rocket cooler and TTIC-NPH-K8-1 cooler too. When overclock the AMD64 3000+ from 2.0GHz to 2.2Ghz at default Vcore, it only increase at few degree and even at 2.4GHz with 1.65Vcore, only 3 degrees were increased. I found that if put the fan facing upward where it will blow the air from bottom to top then it give better result, 2 or 3 degrees different. Wyprodukowali masakre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Witam ! Już wiem jaki coolerek kupić! A co do procka to jeszcze nie? Jeśli mam do wyboru stepping D0 i E0 to który jest lepeszy ? Chyba ten E0? Prawda prosze o odpowiedz :) Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...