Skocz do zawartości
michallus

Nagrzewnica Od Vw/seata I Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mysle nad zrobieniem chłodzenia wodnego, dostałem taką chłodniczke http://allegro.pl/show_item.php?item=39133347 . Będzie sie Ona nadawać ? Z tego co widze to jak dobrze pójdzie to zmiesci mi sie w cd-romie. Jak ja chłodzić? Jeden duży wentylator? Czy kilka mniejszych ? Zastanawia mnie tez jakie wentylatorki wybrać, żeby były niesłyszalne i tanie.

Dziękuje za odpowiedz. Nie mam możlwiości przeszukiwania forum bo jestem na modemie chwilowo...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, ze dobra będzie, sam kupiłem nówkę za 60 zł w samochodowym i oto efekt :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wentyl to 120mm revoltec.

Jedyny, w/g mnie mało uciążliwy fakt, to to że jest zrobiona z aluminium, więc przy blokach miedzianych należało by dodać jakiegoś inhibitora utleniania (np. Copal, patrz tematy przklejone)

Co do wejścia w zatoke 3,5 to Cię zmartwię, jest ciut szersza (15,5 x 29 x 5 cm nie licząc wylotów).

B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylek jest fajny, na znamionowych 12V praktycznie niesłyszalny, ale też wieje średnio, więc odciąłem mu 2 diody - hałas nie wzrósł, a dmucha przyzwoicie.

Kupiłem go bo akurat Crystali nie było na stanie, ale jak szukasz dobrego wentyla 120mm, a na diodach Ci nie zalezy, to Crystal jest ponoć najlepszy.

Czujnik owszem mam, ale zestaw czeka na złożenie dopiero, czekam na nową płyte i procek, w obecnym zestawie mam CCCP :blink:

P.S. Jaki znalazłeś sposób na montaż ? Ja w moim towerku albo zrobie ją w poziomie, albo wogóle ukryje ją za biurkiem, jeszcze nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi