michallus Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam Mysle nad zrobieniem chłodzenia wodnego, dostałem taką chłodniczke http://allegro.pl/show_item.php?item=39133347 . Będzie sie Ona nadawać ? Z tego co widze to jak dobrze pójdzie to zmiesci mi sie w cd-romie. Jak ja chłodzić? Jeden duży wentylator? Czy kilka mniejszych ? Zastanawia mnie tez jakie wentylatorki wybrać, żeby były niesłyszalne i tanie. Dziękuje za odpowiedz. Nie mam możlwiości przeszukiwania forum bo jestem na modemie chwilowo... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ja myślę, ze dobra będzie, sam kupiłem nówkę za 60 zł w samochodowym i oto efekt : Wentyl to 120mm revoltec. Jedyny, w/g mnie mało uciążliwy fakt, to to że jest zrobiona z aluminium, więc przy blokach miedzianych należało by dodać jakiegoś inhibitora utleniania (np. Copal, patrz tematy przklejone) Co do wejścia w zatoke 3,5 to Cię zmartwię, jest ciut szersza (15,5 x 29 x 5 cm nie licząc wylotów). B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Wsumie mnie nie zmartwiłeś bo znalazłem inne miejsce dla chłodniczki :) Jak sie sprawuje wentylatorek ? Masz jakiś czujnik temperatury ? Słyszalny jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Wentylek jest fajny, na znamionowych 12V praktycznie niesłyszalny, ale też wieje średnio, więc odciąłem mu 2 diody - hałas nie wzrósł, a dmucha przyzwoicie. Kupiłem go bo akurat Crystali nie było na stanie, ale jak szukasz dobrego wentyla 120mm, a na diodach Ci nie zalezy, to Crystal jest ponoć najlepszy. Czujnik owszem mam, ale zestaw czeka na złożenie dopiero, czekam na nową płyte i procek, w obecnym zestawie mam CCCP :blink: P.S. Jaki znalazłeś sposób na montaż ? Ja w moim towerku albo zrobie ją w poziomie, albo wogóle ukryje ją za biurkiem, jeszcze nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Bede chciał ukryć to jakoś w biurku albo za biurkiem. Jeszcze sie pomyśli bo własnie przerabiam swoje biurko... jak skoncze a to pewnie troche potrwa to porobie fotki. Na diodach mi nie zależy :) Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 crystale tez sa z diodkami niebieskimi po 29 w pr0lajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Te crystale beda najlepsze ? Chcialbym kupic cos do 30-50zł... Oczywiscie wolałbym coś tanszego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...