Gregoir81 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Witam, karta ogólnie działa bez zarzutów, udało mi sie ustawić najlepszy dla mojego kompa format nagrywania i kompresji. Problem polega na tym że z pilota nie mogę regulować głośności, strzałkami też, po prostu w PVR nie działa volume i mute i co tylko. W czym może być problem ? Druga sprawa to : jak wyciąć na przykład reklamy z nagarnego kawałka, przy użyciu programów dołączonych do karty ? Poza tym karta jest bardzo w porządku, obraz git telegazeta git. Powodzenia i cierpliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Co do pierwszego pytania to sprobuj w opcjach PVR zmienic AUDIO-OUT COLTROL LINE np na CD Audio (przynajmniej ja tam zminiłem i u mnie działa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregoir81 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dzięki, spróbuję może podziała. Jeśli chodzi o te wycina nie reklam to by sie przydało bo nagrywam z wyprzedzeniem i z zapasem do przodu i megabajty lecą. Chyba, że znasz jakieś inne programy do obróbki video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Hmmm. Dlaczego Cd audio?? ja mam line in czyli z wejscia liniowego :wink: Przeciez do k.muzycznej podlaczasz wlasnie w to miejsce> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Hmmm. Dlaczego Cd audio?? ja mam line in czyli z wejscia liniowego :wink: Przeciez do k.muzycznej podlaczasz wlasnie w to miejsce> 1214202[/snapback] Ano dlatego tak mam bo na line in nie dziala mi, a na cd audio tak :wink: a mam zpieta karte tv z muza tak jak spina sie cdrom z muza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregoir81 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 nie jestem pewnien ale może problemem jest to że mam dźwięk zintegrowany na płycie ? W każdym bądź razie spróbuję to co kolega zaproponował i dam zanć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 nie jestem pewnien ale może problemem jest to że mam dźwięk zintegrowany na płycie ? W każdym bądź razie spróbuję to co kolega zaproponował i dam zanć 1214224[/snapback] Gregoir81 ja tez mam zintegrowany :P co do probowania to poprostu wchodzisz w opcje zmieniasz np na cd audio, line in itp i odrazu sparwdzasz czy dzwiek reaguje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!n3k Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 1 - zorientuj sie do jakiego gniazda na mobo podlaczyles wtyczke z dzwiekiem (jak biale, to aux, a jak czarne to line-in... chyba... powinno byc opisane w instrukcji i na laminacie mobo co do czego) 2 - wlazisz do opcji w prv i ustawiasz audio out control line i recording line na aux/linein/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregoir81 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Dzięki :) Sprawdziłem i działa. Przestawiłem na CD player bo tak to się nazywa. Kamień z serca, pożar ugaszony. Forum to zaje ...... świetna rzecz. Oby wszystkim to ratowało nerwy. Jak będe mógł w czymś pomóc to nie omieszkam tego zrobić. Jeszcze raz wielkie dzięki. I tym sposobem stałem sie posiadaczem idealnej karty telewizyjnej :D. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ror Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Witam. Doradźcie... Kupiłem tuner tv Leadtek WinFast tv 2000 xp expert. Podłączyłem, wszystko oki (obraz, głos), ale... nagrałem 1 teledysk i okazało się, że nie ma dźwięku. :? Co zrobić, żeby zmniejszać objętość - 1 teledysk (4 minuty) zajeło 199 MB. :angry: Pozdrawiam :D Edytowane 8 Lutego 2005 przez ror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 - w ustawieniach przestaw zeby nagrywal po line-in lub mic nie wiem jak masz podlanczone audio - z karty zgrywasz obraz i dzwiek bez stratnym kodekiem nastepnie kompresujesz material przez VirtualDub na divx lub xvid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ror Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Dzięki :) Ustawiłem line-in, dźwięk jest, ale bardzo cicho...można to jakoś naprawić ? (mam Realtek AC'97 Audio) Pozdro :) Edytowane 10 Lutego 2005 przez ror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Dzięki :) Ustawiłem line-in, dźwięk jest, ale bardzo cicho...można to jakoś naprawić ? (mam Realtek AC'97 Audio) Pozdro :) 1269641[/snapback] Podnieś głośność suwakiem na maksa. I troche inwencji własnej, komputer nie gryzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bait Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Jakiś czas temu kupiłem sobie Tuner TV - WinFast TV2000 XP Expertale mam problem z nagrywaniem :( Opisze pokolei problem :) Zainstalowałem wszystko co potrzebne do ten karty, włączyłem TV i zaczełem oglądać. Prubowałem ściszyć dźwięk przez sówak w programie ale to niedziałało :( To dałem sobie spokuj ;) Potem sprubowałem cośnagrać ale dźwięk mi sięnie nagrał :o Wgrałem najnowsze sterowniki (6611) ale nadal tosamo :1cray: Identycznie jest z FM. Przeglądnełem sobie w poszukiwaniu karty Menadżera urządzeń w XP. Karte odnalazłem w Kontrolerach dźwięku. Jest tam: WinFast TV2000 XP Expert WDR Crossbar. WinFast TV2000 XP Expert WDR TVTuner.(PAL) WinFast TV2000 XP Expert WDR Video Capture.(PAL) Jak rozwiązać ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zakladam, ze podlaczyles sie kabelkiem do karty dzwiekowej? ;) Nie pamietam jak jest w Expercie, ale zdaje sie ze robi sie to wewnatrz, kabelkiem jak od CD-ROMu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bait Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 No oczywiście że podłączyłem ;) Oglądałem dzisiaj na stronie WinFast'a screen obrazujący instalacje takiej karty. Na tym screenie w Menadżerze urządzeń było o jedną pozycje więcej. Niepamiętak jak dokładnie się nazywała ale było w niej "AUDIO". Może to tego wina? Ale jak instalowałem wszystko z CD i to pare razy i nigdy nie miałem właśnie takiej pozycji. Dodam że mam karte dźwiękową zintegrowaną z płytą główną. Może to tego wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Mozliwe... przy zintegrowanej dzwiekowce tez nie udalo mi sie wydobyc dzwieku z anteny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 A nie masz przypadkiem ustawione w opcjach Audio-Out Control Line i Audio Recording Line na Line in?? Jesli tak, to przestaw obie pozycje np na CD Audio i sprawdz, powinna dzialac regulacja dzwieku w programie + dzwiek przy nagrywaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 A nie masz przypadkiem ustawione w opcjach Audio-Out Control Line i Audio Recording Line na Line in?? Jesli tak, to przestaw obie pozycje np na CD Audio i sprawdz, powinna dzialac regulacja dzwieku w programie + dzwiek przy nagrywaniu. 1519176[/snapback] Racja, ale niekoniecznie musi być CD AUDIO, zależy gdzie kabelek jest podpięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Racja, ale niekoniecznie musi być CD AUDIO, zależy gdzie kabelek jest podpięty. 1519435[/snapback] Podalem tak, jak mam podpiete i ustawione u siebie (nie mam innej mozliwosci) i dziala :] ps-bait wywal linka z podpisu, zanim jakis modek go zobaczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Dokładnie jak pisali wcześniej ustaw właściwie w Audio-out control line i Audio recording line jak nie znasz dokladnie do czego jest podłączone to sprawdzaj po kolei i tyle. Ja osobiście mam obie opcje na Aux . A co do nagrywania bez dzwieku to sprawdź czy masz zaznaczoną opcję CAPTURE AUDIO w opcjach tam poniżej tych które dotyczą ustawień opisanych wyżej i Master stream ustaw na Audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bait Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Wielkie dzięki :D Zrobiłem tak jak mówiliście. Wstawiłem oby dwa na Odtwarzacz CD I działa :D PS. Podpis już znika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Witam ! Mam kartę TV winfast 2000 XP RM. Podłączyłem do niej antenę i obraz jest b.ładny, ale nie ma dźwięku. Nie wiem czemu ? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShKieLet Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Prawdopodobnie musisz połączyc swoją karte TV ze swoją kartą dzwiękową (z wejsciem z line-in) za pomocą kabelka który dostles razem z kartą tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 nie dostałem żadnego kabelka z kartą tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 No to musisz poszukać kabla zazwyaczaj mini jack mini jack. I podłączyć wyjście z karty tv do wejścia karty muzycznej (line in). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Akurat Winfasta RM laczy sie wewnatrz kompa - kabelkiem jak od CD-ROMu. U mnie byl w zestawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jaki to dokładnie kabelek ? Do czego go podłączyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Witam. Zakupiłem tuner tv winfast xp 2000 expert. Jest problem. Nie mam dźwięku. Kabelek Audio podłączyłem pod audigy-cd in. W opcjach dzwięku w oprogramowaniu od winfasta podałem cd player jako audio out control line. Dzwięku nie ma. W ustawieniech jest na maxa bez wyciszenia. Czy może to być wina kx projekt którcyh używam jako sterów??? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 O taki: Co do miejsca podlaczenia - wyjscie na Winfascie (wewnatrz kompa) z wejsciem na karcie dzwiekowej (oznaczonym z reguly jako Aux In lub CD In). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...