Skocz do zawartości
Gregoir81

Leadtek Winfast 2000 Xp Expert - Dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, karta ogólnie działa bez zarzutów, udało mi sie ustawić najlepszy dla mojego kompa format nagrywania i kompresji. Problem polega na tym że z pilota nie mogę regulować głośności, strzałkami też, po prostu w PVR nie działa volume i mute i co tylko. W czym może być problem ? Druga sprawa to : jak wyciąć na przykład reklamy z nagarnego kawałka, przy użyciu programów dołączonych do karty ? Poza tym karta jest bardzo w porządku, obraz git telegazeta git. Powodzenia i cierpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Dlaczego Cd audio?? ja mam line in czyli z wejscia liniowego :wink: Przeciez do k.muzycznej podlaczasz wlasnie w to miejsce>

1214202[/snapback]

Ano dlatego tak mam bo na line in nie dziala mi, a na cd audio tak :wink: a mam zpieta karte tv z muza tak jak spina sie cdrom z muza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewnien ale może problemem jest to że mam dźwięk zintegrowany na płycie ? W każdym bądź razie spróbuję to co kolega zaproponował i dam zanć

1214224[/snapback]

Gregoir81 ja tez mam zintegrowany :P co do probowania to poprostu wchodzisz w opcje zmieniasz np na cd audio, line in itp i odrazu sparwdzasz czy dzwiek reaguje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - zorientuj sie do jakiego gniazda na mobo podlaczyles wtyczke z dzwiekiem (jak biale, to aux, a jak czarne to line-in... chyba... powinno byc opisane w instrukcji i na laminacie mobo co do czego)

2 - wlazisz do opcji w prv i ustawiasz audio out control line i recording line na aux/linein/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) Sprawdziłem i działa. Przestawiłem na CD player bo tak to się nazywa. Kamień z serca, pożar ugaszony. Forum to zaje ...... świetna rzecz. Oby wszystkim to ratowało nerwy. Jak będe mógł w czymś pomóc to nie omieszkam tego zrobić. Jeszcze raz wielkie dzięki. I tym sposobem stałem sie posiadaczem idealnej karty telewizyjnej :D. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Doradźcie...

Kupiłem tuner tv Leadtek WinFast tv 2000 xp expert. Podłączyłem, wszystko oki (obraz, głos), ale... nagrałem 1 teledysk i okazało się, że nie ma dźwięku. :?

Co zrobić, żeby zmniejszać objętość - 1 teledysk (4 minuty) zajeło 199 MB. :angry:

Pozdrawiam :D

Edytowane przez ror

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki  :)

Ustawiłem line-in, dźwięk jest, ale bardzo cicho...można to jakoś naprawić ?

(mam Realtek AC'97 Audio)

Pozdro  :)

1269641[/snapback]

Podnieś głośność suwakiem na maksa.

I troche inwencji własnej, komputer nie gryzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu kupiłem sobie Tuner TV - WinFast TV2000 XP Expertale mam problem z nagrywaniem :(

Opisze pokolei problem :) Zainstalowałem wszystko co potrzebne do ten karty, włączyłem TV i zaczełem oglądać. Prubowałem ściszyć dźwięk przez sówak w programie ale to niedziałało :( To dałem sobie spokuj ;) Potem sprubowałem cośnagrać ale dźwięk mi sięnie nagrał :o Wgrałem najnowsze sterowniki (6611) ale nadal tosamo :1cray:

Identycznie jest z FM.

Przeglądnełem sobie w poszukiwaniu karty Menadżera urządzeń w XP. Karte odnalazłem w Kontrolerach dźwięku. Jest tam:

• WinFast TV2000 XP Expert WDR Crossbar.
  • WinFast TV2000 XP Expert WDR TVTuner.(PAL)
  • WinFast TV2000 XP Expert WDR Video Capture.(PAL)
Jak rozwiązać ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiście że podłączyłem ;)

Oglądałem dzisiaj na stronie WinFast'a screen obrazujący instalacje takiej karty. Na tym screenie w Menadżerze urządzeń było o jedną pozycje więcej. Niepamiętak jak dokładnie się nazywała ale było w niej "AUDIO". Może to tego wina?

Ale jak instalowałem wszystko z CD i to pare razy i nigdy nie miałem właśnie takiej pozycji.

Dodam że mam karte dźwiękową zintegrowaną z płytą główną. Może to tego wina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz przypadkiem ustawione w opcjach Audio-Out Control Line i Audio Recording Line na Line in?? Jesli tak, to przestaw obie pozycje np na CD Audio i sprawdz, powinna dzialac regulacja dzwieku w programie + dzwiek przy nagrywaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz przypadkiem ustawione w opcjach Audio-Out Control Line i Audio Recording Line na Line in?? Jesli tak, to przestaw obie pozycje np na CD Audio i sprawdz, powinna dzialac regulacja dzwieku w programie + dzwiek przy nagrywaniu.

1519176[/snapback]

Racja, ale niekoniecznie musi być CD AUDIO, zależy gdzie kabelek jest podpięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, ale niekoniecznie musi być CD AUDIO, zależy gdzie kabelek jest podpięty.

1519435[/snapback]

Podalem tak, jak mam podpiete i ustawione u siebie (nie mam innej mozliwosci) i dziala :]

ps-bait wywal linka z podpisu, zanim jakis modek go zobaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak pisali wcześniej ustaw właściwie w

Audio-out control line i Audio recording line jak nie znasz dokladnie do czego jest podłączone to sprawdzaj po kolei i tyle. Ja osobiście mam obie opcje na Aux .

A co do nagrywania bez dzwieku to sprawdź czy masz zaznaczoną opcję CAPTURE AUDIO w opcjach tam poniżej tych które dotyczą ustawień opisanych wyżej i Master stream ustaw na Audio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam kartę TV winfast 2000 XP RM. Podłączyłem do niej antenę i obraz jest b.ładny, ale nie ma dźwięku. Nie wiem czemu ? Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Zakupiłem tuner tv winfast xp 2000 expert. Jest problem. Nie mam dźwięku. Kabelek Audio podłączyłem pod audigy-cd in. W opcjach dzwięku w oprogramowaniu od winfasta podałem cd player jako audio out control line. Dzwięku nie ma. W ustawieniech jest na maxa bez wyciszenia. Czy może to być wina kx projekt którcyh używam jako sterów??? Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi