Skocz do zawartości
Gregoir81

Leadtek Winfast 2000 Xp Expert - Dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich gorąco.

Dokładnie wczoraj przyszła do mnie długo oczekiwana karta TV firmy Leadtek WinFast 2000XP Expert. Wszystko ładnie podłączyłem, zainstalowałem stronwiki i programy. Wkońcu przyszedł czas na małe testy czyli jak karta zapisuje audycje TV na kompie. No i pojawił się problem z którym nie mogę sobie sam poradzić.

Obraz zapisuje się świetnie. Oczywiście wszystko zależy od teko, jaki profil wybierzesz ale ogólnie nie ma problemu. Ale dźwięk. Jego wcale nie ma :mad: Poprostu zapisuje się sam obraz bez dźwięku! Niezaleznie jak ustawie ustawienia ZAWSZE nie ma głosu.

Karta standardowo 'wyłapuje' dźwięk jako AUX, i tak mam ustawione. Ale pliki są bez dźwięku gdy tymczasem dźwięk jest w trakcie oglądania TV więc AUX chyba nie jest uszkodzony ;] Pomyslałem że być może trzeba zainstalować najnowsze sterowniki jedna i tak nic nie pomogło ;[

Moia karta muzyczna to zintegrowany układ firmy Realtek na mobo z podpisu ;[

Jesli ktoś ma pomysł w jaki sposób mieć dźwięk w nagrywanych audycjach TV to byłbym bardzo wdzięczny. Najlepiej, gdyby ktoś miał ten sam tuner i tę sam układ muzyczny na mobo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Przepraszam , ze nie zakadam nowgo tematu ale mam zblizony problem.Otoz zainstalowaem kart WinFast 2000 xp RM wraz z zalaczonymi sterami ale nie mam dzwieku przy odtwarzaniu z kamery i magnetowidu.Mysle , ze kabel tunera z karta graf. jest ok.W ustawieniach dzwieku raczej tez ok.Gdzie ew. szukac rozwiazania problemu.za sugestie dzieki.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , takie proste.Wielkie dzięki.Pomogło.

Pozdrawiam

1654454[/snapback]

Witam , Trochę sie pśpieszyłem z radością.Zaskoczyło przy połączeniu z magnetowidem.Natomiast dalej cisza przy połączeniu z kamerą analogową????

Próbuje mieszać kablami może się uda??

pozdra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi