Gość [RONIN] Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam wszystkich gorąco. Dokładnie wczoraj przyszła do mnie długo oczekiwana karta TV firmy Leadtek WinFast 2000XP Expert. Wszystko ładnie podłączyłem, zainstalowałem stronwiki i programy. Wkońcu przyszedł czas na małe testy czyli jak karta zapisuje audycje TV na kompie. No i pojawił się problem z którym nie mogę sobie sam poradzić. Obraz zapisuje się świetnie. Oczywiście wszystko zależy od teko, jaki profil wybierzesz ale ogólnie nie ma problemu. Ale dźwięk. Jego wcale nie ma :mad: Poprostu zapisuje się sam obraz bez dźwięku! Niezaleznie jak ustawie ustawienia ZAWSZE nie ma głosu. Karta standardowo 'wyłapuje' dźwięk jako AUX, i tak mam ustawione. Ale pliki są bez dźwięku gdy tymczasem dźwięk jest w trakcie oglądania TV więc AUX chyba nie jest uszkodzony ;] Pomyslałem że być może trzeba zainstalować najnowsze sterowniki jedna i tak nic nie pomogło ;[ Moia karta muzyczna to zintegrowany układ firmy Realtek na mobo z podpisu ;[ Jesli ktoś ma pomysł w jaki sposób mieć dźwięk w nagrywanych audycjach TV to byłbym bardzo wdzięczny. Najlepiej, gdyby ktoś miał ten sam tuner i tę sam układ muzyczny na mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Nie trzeba połączyć karty TV z dźwiękową kabelkiem? Sprawdź czy w parametrach nagrywania dźwięku w windzie masz ustawione AUX (ja zawsze miałem Line-in bo kabel z wyj. TV wchodził na Line-in dźw.) . . . A mówiłem żeby zainwestować w DVB :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Poczytaj to --> klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Poczytaj to --> 1648403[/snapback]Wielkie dzięki :] Problem rozwiązany :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierpnik Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Witam, Przepraszam , ze nie zakadam nowgo tematu ale mam zblizony problem.Otoz zainstalowaem kart WinFast 2000 xp RM wraz z zalaczonymi sterami ale nie mam dzwieku przy odtwarzaniu z kamery i magnetowidu.Mysle , ze kabel tunera z karta graf. jest ok.W ustawieniach dzwieku raczej tez ok.Gdzie ew. szukac rozwiazania problemu.za sugestie dzieki. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Jak podlaczasz przez S-VHS lub Composite, to dzwiek musisz podlaczyc do wejscia na karcie dzwiekowej oddzielnym kablem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierpnik Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Jak podlaczasz przez S-VHS lub Composite, to dzwiek musisz podlaczyc do wejscia na karcie dzwiekowej oddzielnym kablem. 1654445[/snapback] Witam , takie proste.Wielkie dzięki.Pomogło. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierpnik Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Witam , takie proste.Wielkie dzięki.Pomogło. Pozdrawiam 1654454[/snapback] Witam , Trochę sie pśpieszyłem z radością.Zaskoczyło przy połączeniu z magnetowidem.Natomiast dalej cisza przy połączeniu z kamerą analogową???? Próbuje mieszać kablami może się uda?? pozdra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...