mongothealien Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Dostałem dziś pocztą przemiłe pismo z BSA !!! Uwierzcie, że mnie zatkało !!! http://www.mongothealien.prv.pl/bsa.jpg (qrde, nie potrafię wkleić jotpega :evil: ) Pracuję w pewnej prywatnej firmie jako "człowiek od komputerów" ( fajnie brzmi, ni?) i w pewnym stopniu jestem odpowiedzialny za legalność softu w firmie. Jak zapewne się domyślacie część faktur za soft "gdzieś znikneła" i mam pewien problem :evil: dzisiaj muszę odesłać do BSA formularz z inwenturą kompów i zainstalowanym softem. postanowiłem , że wszędzie postawię linuxa z polskim GUI i star office tylko zastanawiam się czy zdążę... Ciekawe kiedy wpadnie kontrola z BSA i PG ? Miał ktoś z was takie przygody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 po ilości postów z odpowiedziami/poradami wnioskuję, że nikt z was nie spotkał się bliżej z BSA ( gratuluję ) a ten poniedziałek był poprosu dla mnie pechowy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Dostałem dziś pocztą przemiłe pismo z BSA !!! Uwierzcie, że mnie zatkało !!! http://www.mongothealien.prv.pl/bsa.jpg (qrde, nie potrafię wkleić jotpega :evil: ) O! Wyslali ostrzezenie??? Myslalem ze wpadaja z zaskoczenia.. Jak zapewne się domyślacie część faktur za soft "gdzieś znikneła" i mam pewien problem :evil: Licencji nie masz? dzisiaj muszę odesłać do BSA formularz z inwenturą kompów i zainstalowanym softem.Czemu musisz? postanowiłem , że wszędzie postawię linuxa z polskim GUI i star office tylko zastanawiam się czy zdążę...Knoppixa odpal - startuje z plyty i ma wszystko do biura (ze 3 officy), a jak trzeba mozna na dysk przeniesc. Ciekawe kiedy wpadnie kontrola z BSA i PG ?Tak bez niespodzianki to sie pewnie nie bedzie im chcialo... Chyba 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Takie pisemko dostały prawie wszystkie większe firmy na śląsku, więc raczej nie wpadną tak odrazu. Inna spraw to że tam nigdzie nie pisze że masz im to odesłać (a już na 100% nie mają prawa czegoś takiego chcieć) a jedynie wypełnić co ułatwi sprawę w razie kontroli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 THX Bartez, troszke mnie uspokoiłeś... ale i tak zrobię male porządki w firmie :wink: gg - co to jest Knoppix? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 gg - co to jest Knoppix? www.knoppix.org Pisales cos o instalacji Linuxa... Wypalasz to na plyte, startujesz z niej i w ok. minute masz w pelni sprawny system do biura. Piekna sprawa 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...