Skocz do zawartości
m1xer

Chieftec & Miernik

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wyglada tak:

Od jakiegos czasu poszukiwlem zasiłki do mojego blaszaka, bo poprzednia 300 miala tendencje do zwisow..

Wczoraj kupilem Chieftec 360W (360-302-DF), zasilka widokowo jak i akustycznie prezentuje sie bdb, w koncu mam cisze w pokoju (no nie liczac lekkiego brzeczenia Samsunga 795mb -> moze wie ktos jak to wyciszyc :wink:) Przy okazji okazalo sie ze moj Staruszek nawiedzil NOMI i kupil miernik Avidsen 107112 (~40zł), z racji tego postanowilem w koncu zmierzyc napiecia, zapuscilm prime, 3dmarka, winampa, karte TV, defragmentacje, oto wyniki po 30min:

3,3 --> 3.44 (wartosc stala, niezaleznie od tego czy idle, czy stres)

5 ----> 5,20 ( w idle 5,18~5,20)

12 --> 12,13~12.14 (w idle 12,14~12,15)

Jaki sprzet mam to widac w podpisie

Zastanawia mnie kwestia napiecia 3.44 niby w wiekszosci testow z sieci wspomina sie ze szefy maja napiecie 3,3 w granicach tolerancji.. ale czy to normalnie ze nie ma roznicy miedzy idle a stresem i czy nie usmarze czegos przy probach 0/C?? A moze miernik oszukuje :unsure: Jak tam w waszych szefach z napieciem 3,3?? Zostawiac ta zasilke czy wymieniac na inna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3,3 --> 3.44 (wartosc stala, niezaleznie od tego czy idle, czy stres)

5 ----> 5,20  ( w idle 5,18~5,20)

12 --> 12,13~12.14 (w idle 12,14~12,15)

1214174[/snapback]

a tak tak racja, miernik zawsze racje powie:) a tak z drugiej strony mam do ciebie pytanie, jak ci sie ogoleni sprawukje twoj monitorek, bo ja kupilem wczoraj ten samiutki model w czestochowie i mi nic nie brzeczy, acha i czy bawiles sie z wyciskaniem maksymalnych odswierzen na poszczegolnych rodzielczosciach?? np na 1024 jakies 110 HZ ??

pozdrwiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak tak racja, miernik zawsze racje powie:) a tak z drugiej strony mam do ciebie pytanie, jak ci sie ogoleni sprawukje twoj monitorek, bo ja kupilem wczoraj ten samiutki model w czestochowie i mi nic nie brzeczy, acha i czy bawiles sie z wyciskaniem maksymalnych odswierzen na poszczegolnych rodzielczosciach?? np na 1024 jakies 110 HZ ??

pozdrwiam:)

1214329[/snapback]

Czyli miernik pokazuje ok?

Co do monitorka to nawet spoko (w porownaniu do poprzedniej 14... :P) odswiezanie przy 1024 mam na 100 i mi starcza :) Jedyny mankament dla mnie to wlasnie to brzeczenie, niby w dzien jak idzie radio, mp3 itp to tak nie sluchac bo caly czas cos gdzies halasuje np za oknem, ale w nocy... to troszke uciazliwe sie staje.. Sprawdzalem dzis 793DF i podobnie burczy, wiec sadze ze ten typ tak ma :|

Poza tym jak juz ktoś pisal na forum.. cisza to pojecie wzgledne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Moje napięcia:

3,3 --> 3,39

5 --> 5,19

12 --> 12,18

Pomiar miernikiem na wtyczce molex i ATA.

Odpałony 3Dmark2003, prime95, kopiowanie z CD na dyski, defragmentacja dysku.

mam zasilacz taki jak w sygnaturze.

Napięcie 3,3 pod obciążeniem nie będzie spadać (bądź nieznacznie) bo tylko płyta główna z niego korzysta ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi