m1xer Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Sprawa wyglada tak: Od jakiegos czasu poszukiwlem zasiłki do mojego blaszaka, bo poprzednia 300 miala tendencje do zwisow.. Wczoraj kupilem Chieftec 360W (360-302-DF), zasilka widokowo jak i akustycznie prezentuje sie bdb, w koncu mam cisze w pokoju (no nie liczac lekkiego brzeczenia Samsunga 795mb -> moze wie ktos jak to wyciszyc :wink:) Przy okazji okazalo sie ze moj Staruszek nawiedzil NOMI i kupil miernik Avidsen 107112 (~40zł), z racji tego postanowilem w koncu zmierzyc napiecia, zapuscilm prime, 3dmarka, winampa, karte TV, defragmentacje, oto wyniki po 30min: 3,3 --> 3.44 (wartosc stala, niezaleznie od tego czy idle, czy stres) 5 ----> 5,20 ( w idle 5,18~5,20) 12 --> 12,13~12.14 (w idle 12,14~12,15) Jaki sprzet mam to widac w podpisie Zastanawia mnie kwestia napiecia 3.44 niby w wiekszosci testow z sieci wspomina sie ze szefy maja napiecie 3,3 w granicach tolerancji.. ale czy to normalnie ze nie ma roznicy miedzy idle a stresem i czy nie usmarze czegos przy probach 0/C?? A moze miernik oszukuje :unsure: Jak tam w waszych szefach z napieciem 3,3?? Zostawiac ta zasilke czy wymieniac na inna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Jakos bum sie nie przejmowal deczko zawyzonym 3.3v niektorzy ciagneli modami do okolo 4v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 3,3 --> 3.44 (wartosc stala, niezaleznie od tego czy idle, czy stres) 5 ----> 5,20 ( w idle 5,18~5,20) 12 --> 12,13~12.14 (w idle 12,14~12,15) 1214174[/snapback] a tak tak racja, miernik zawsze racje powie:) a tak z drugiej strony mam do ciebie pytanie, jak ci sie ogoleni sprawukje twoj monitorek, bo ja kupilem wczoraj ten samiutki model w czestochowie i mi nic nie brzeczy, acha i czy bawiles sie z wyciskaniem maksymalnych odswierzen na poszczegolnych rodzielczosciach?? np na 1024 jakies 110 HZ ?? pozdrwiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 a tak tak racja, miernik zawsze racje powie:) a tak z drugiej strony mam do ciebie pytanie, jak ci sie ogoleni sprawukje twoj monitorek, bo ja kupilem wczoraj ten samiutki model w czestochowie i mi nic nie brzeczy, acha i czy bawiles sie z wyciskaniem maksymalnych odswierzen na poszczegolnych rodzielczosciach?? np na 1024 jakies 110 HZ ?? pozdrwiam:) 1214329[/snapback] Czyli miernik pokazuje ok? Co do monitorka to nawet spoko (w porownaniu do poprzedniej 14... :P) odswiezanie przy 1024 mam na 100 i mi starcza :) Jedyny mankament dla mnie to wlasnie to brzeczenie, niby w dzien jak idzie radio, mp3 itp to tak nie sluchac bo caly czas cos gdzies halasuje np za oknem, ale w nocy... to troszke uciazliwe sie staje.. Sprawdzalem dzis 793DF i podobnie burczy, wiec sadze ze ten typ tak ma :| Poza tym jak juz ktoś pisal na forum.. cisza to pojecie wzgledne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 zmierzylem mojego chiefteca i jest wszystko ok z wyjatkiem +12v ktore dochodzi do 12,6v niby w normie sie miesci ale czy nie jest jednak troche za wysokie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Witam, Moje napięcia: 3,3 --> 3,39 5 --> 5,19 12 --> 12,18 Pomiar miernikiem na wtyczce molex i ATA. Odpałony 3Dmark2003, prime95, kopiowanie z CD na dyski, defragmentacja dysku. mam zasilacz taki jak w sygnaturze. Napięcie 3,3 pod obciążeniem nie będzie spadać (bądź nieznacznie) bo tylko płyta główna z niego korzysta ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...