kamilble Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mam problem mam załozoną małą sieć LAN: - router (4 portowy) (3 porty zajete, 1 port wolny) - do tego routera są podlaczone 3 komputery(2 PC i 1 laptop) zwykłą skrętka - odleglości pomiedzy komputerami sa małe ( 15m. pomiedzy najdalszymi komputerami Chce podlaczyć tego laptoa do tej sieci w sposób bezprzewodowy by internet odbierał w całym domu ( dom dlugości 30 m. z rygipsowymi cienkimi ścianami) Laptop na juz wbudowaną bezprzewodowa karte sieciową. Ponadto Jeden z PC'tów będzie przeniesiony do domku jednorodzinnego niedaleko - 100m., ale pomiędzy tymi domami jest budynek z grubymi ścianami. Jakie urządzenia musze zakupić by laptop mial internet w calym domu i fale radiowe dotarły do tego domu polozonego 100metrów dalej gdzie bedzie znajdował sie PC'et.(chodzi mi o wszystkie urządzenia bo nie mam zielonego pojecia jakie sie urzywa do sieci bezprzewodowych) Proszę o pisanie prostym jezykiem bo nie jestem jakims specjalistą od sieci a tym bardziej od sieci bezprzewodowych. Z góry dziekuje za posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilble Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 jeszcze chcialem dodac ze domek posiada antene satelitarna i czy jest mozliwosc wykorzytnia jest do stworzenia sieci bezprzewodowej?? Ta antena jest podlaczona do telewizora i jest urzywana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=77336 musisz uzyc wifi tam masz opisana technologie i zasieg! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...