Skocz do zawartości
szpak

Avermedia Tv 203 - Co To Warte

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na prube takie wlasnie cacko jak w temacie i teraz jako ze nie mialem nigdy wczesniej tunera TV chcialem sie waz zapytac jak to ma wygladac ? TV mam z kablowki na stancji i jedne programy odbieraja no dobrze a inne gorzej ? czego to wina - kablowki czy samego tunera ? a i czy obraz ma byc tak wyrazny jak na TV czy sa jakies "szumy" na innych tunertach,

do zalet z tego co zauwazylem to chyba zalicze to ze zgrywa w avi z kodekiem divix 5.0.5 lub xvid bez problemu. Pozatym ma radio ktore chodzi ok ale nie wiem czemu tylko na 2 glosnikach a nie jak np winamp na 4.1 i nie idzie tego zmienic ..

warty jest ten tuner 150 zł ? czy za ta kase lepiej kupic cos nowego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do jakosci obrazu to jest to czesta przypadlosc kart AverMedia (nie wiem jak z innymi) czasami wina lezy tez po stronie kablowki.

ja mam teraz AverTv Go, a wczesniej mialem Aver Media TV Phone 98,

na obu kartach bylo to samo ze jeden kanal chodzil ok a inny troche sniezyl, zadzwonilem do kablowki zeby kogos przyslali, no i przyszedl gosc z miernikiem sygnalu ale okazalo sie ze wszystko jest jak nalezy :(.

troche pomogl telmorowski wzmacnacz sygnalu (polecam zwlaszcza jesli masz rozdzielony sygnal przynajmniej dwoma rozdzielaczami.

w tym wypadku zastepujesz jeden rozdzielacz takze rozdzielaczem ale ze wzmocnieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no to u mnie cos jest jednak nie tak bo z tego co sie dowiedzialem to nie powinno byc zadnych pasow ani sniegu a jednak u mnie sa ..,

mam teraz pytanie do ciebie jako posiadacza AverTV go 007 - on teraz kosztuje 149zł - a pytanie to : czy ten co ja mam jest w jakis sposob lepszy ? tz chodzi mi dlaczego za uzywany kolo wola tyle co za nowy tej samej firmy ? czy nie bede mial jakis opcji czy jak

a i jak ze zgrywaniem tv mozesz zgrywac w avi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam starszego avertv go jeszcze tego bez radia fm.

a co do zgrywania do zgrywam poprzez windvr pliki zajmuja dosc duzo. probowalem zgrywac odrazu do divx ale jakosc byla niestety nie zbyt dobra.

Rozdzielczos w jakiej moge zgrywac to 704x576 przy stalych 25 klatkach.

a co ceny, to chyba seria tv studio jest wersja bogatsza od tv Go i dlatego ta roznica w cenie, domyslam sie tez ze twoja karta jest stereo bo go jest niestety mono

Edytowane przez daFojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi