Tim Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mam nata na stałe z predkością 2 Mb ale na Azureusie sa mi po 12/13 Kb/s. Mam Win Xp z sp2 i antivira 2005. Jak przyspieszyć Azeureusa ?? Danke z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 a z innymi klientami torrenta probowales?! Azeurus nie grzeszy szybkoscią, z doswiadczenia wiem ze bitcomet jest najszybszy (choc uzyskanie na nim predkosci powyzej 700kB/s jest nierealne), co do azeurusa to powiększ limity jednoczesnych połączen i liczbe wyszukiwanych zrodelek, sprawdz czy gdzies nie masz ograniczenia predkosci włączonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Bitcomet jest rzeczywiscie chyba najlepszy, testowalem inne progsy ale ten mnie zadziwil. Jest tez sprawa skad sciagasz, bo np na stronach dostepnych dla wszystkich transfery nie sa rewelayjne. A ja zarejestrowalem sie na http://www.filelist.org i transferki mam miodne :) Filmik sciagam w jakies 2.5-3h (tylko trzeba utrzymywac ratio powyrzej 1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Potwierdzam. BitComet i pochodne sa najszybsze. Ale wiele też zależy od strony (a dokładniej trackera) z jakiej się ściąga pliki. Zdecydowanie najszybsze transfery "oferuje" filelist.org oraz od niedawna torrentbits2.org (nastepca zamknietego torrentbits.org). tych stron nawet w Azureusie, z ktorego korzystam, mam maksymalne (jak na swoje skromne 256 lacze) transfery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 A u mnie nie ma roznicy. Sciagam caly czas Azureusem (wczesniej stosowalem BitSpirita i wlasnie BitCometa), chociaz teraz racej z musu niz wyboru (jest to chyba jedyny sensowy graficzny klient sieci Torrent dla Linuxa) i wyciagam maksimum, ktore oferuje mi lacze. Wystarczy miec tylko otwarte odpowiednie porty (skonfigurowany poprawnie firewall) i pamietac, ze w tej sieci download zalezy poza iloscia uzytkownikow posiadajacych dany plik rowniez od ratio, a to zalezy od uploadu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgadzam się ja również używam Azureusa i wyciągam Max na łączu Neo+640 chociaż dużo zależy też od sprzętu bo AZ jest strasznie sprzętożerny. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Do autora topicu: poczytaj o "dobrodziejstwach" dodatku SP2 (szczegolnie o limitowaniu polaczen), potem mozesz juz go sobie odinstalowac :) Do twierdzacych ze "z niektorych stronek leci szybciej": zastanowcie sie, sciagacie ze stronek/trackera czy od peer'ów (ktorych liste otrzymujecie z trackera)?? Moze zgodze sie w przypadku filelist.org, gdyz tam ludzie dbaja o share ratio (inaczej maja pewne restrykcje) Co do szybkosci klientow, to IMO obydwa pozwalaja na usyskanie pelnych predkosci (kwestia ustawien), natomiast przewaga BC polega na zabieraniu mniejszej ilosci zasobow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 sp2.. bleh. azureus jest super jak korzysta sie wlasnie z dobrych trakerow, chociaz nawet te publiczne przy moim laczu (1mbit) potrafia dac 120-130k. wazne zeby nie zapychac uploadu i dac nie wiecej niz 4-5 polaczen wychodzacych. no i oczywiscie potrzebujemy troche czasu na "rozpedzenie" (nalapanie peerow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Tez na azu mialem slabe transwetry. Teraz tylko dc++ z mozliwoscia sciagania od kilku osob :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Tez na azu mialem slabe transwetry. Teraz tylko dc++ z mozliwoscia sciagania od kilku osob :) 1220520[/snapback] dc++ jest dobre, ale na torrnecie wszystko jest duzo wczesniej, tez kiedys sciagalem z dc++ ale teraz tylko torrenciki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverTM Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Sorka ze tak troche odbiegam od tematu ale mam pytanie tez o azureusa mam te zulte mordy.Niewiem co zle robie czy zle skonfigorowalem porty udostepnione ( U.S.Robotics 9106 opis menu routera na stronie http://www.usr.com/support/9106/9106-pl-ug/index.htm) czy jakies zle mam ustawienie w azureusie albo w windowsie help.Net 24 dostawca bez zadnych ograniczen zmienne ip :( pomocy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadzia Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Mam nata na stałe z predkością 2 Mb pozazdrościć :D ... napisz jeszce ile za niego bulisz miesięcznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 dzisiaj pobilem rekord :D bitcometa nic nie przebije http://bartek.tu.kielce.pl/~virus/torrent.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Bule za niego 600 zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Podajcie mi jakieś linki do sciagniecia z trackera bo szukam i kicha :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Bule za niego 600 zł :( 1235311[/snapback] 600 zl... toz chello 3mbps jest po 199.. tyle ze limit 50 gb .......:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 a ja mam takei pytanie ja wgląda sytuaccja uzywania klienta torrent w sieci LAN ,bo podobno strasznie obciąza cała sieć ? w wiekszym stopniu niz inne programy p2p np emule itp... czy to prawda ? z gory thax za odowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Klient torrenta nie powinien obciazac sieci LAN (przeciez Lan ma predkosc 10Mbit lub 100Mbit). Gorzej z obciazaniem lacza internetowego (takiego w LANie, mam taki): u mnie przy zarzuceniu jakiegokolwiek klienta BT nie moge przegladac stron (przy emule moge), to samo sie dzieje u kuzyna ktory ma Net24 640kb/s (takie Neo w Netii). Ciekawi mnie kiedy powstanie nowa wersja BitCometa, gdyz ta ma pare bledow: olewa ustawiona globalna ilosc slotow do wysylania, zle dzialanie niektorych opcji (nie moge ustawic ilosci jednoczesnych prob polaczen <11), bledy w tlumaczeniu pl... Edytowane 25 Stycznia 2005 przez lukecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ja natomiast moge przegladac strony jak mam załaczonego torrenta ,natomiast inni uzytkownicy nie moga podobno przegladać stron i im emuyle nie działa (dziwne to ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) ja wiem czemu wolno idzie...jak zapewne wiecie wiekrzosc trackerów padła, tak samo jak suprnova...torrent umarł. UPDATE:...wyglada na to ze ludzie starają sie niedopuscic do całkowitego upadku tej jakże wspaniałej sieci p2p (tak mi sie wydaje). => http://www.exeem.com/ Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Szpon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Exeem zawiera spyware. Info z lokitorrent.com: We at LokiTorrent completely agree. The premise of eXeem sounds quite nice. The unfortunate fact remains that the once great people at suprnova are not in control of this application. Many of suprnova's higher-ups have left the once-great site as a result of this fact. Touted as the savior of peer-to-peer, eXeem ended up becoming nothing more than a new version of KaZaa, cydoor spyware included. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Exeem zawiera spyware. Info z lokitorrent.com: 1248961[/snapback] Exeem Lite nie zawiera B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashir Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ja natomiast moge przegladac strony jak mam załaczonego torrenta ,natomiast inni uzytkownicy nie moga podobno przegladać stron i im emuyle nie działa (dziwne to ) 1237063[/snapback] Mi pomogło zainstalowanie cFos`a i jest oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...