Skocz do zawartości
M.K

Chlodzenie woda

Rekomendowane odpowiedzi

sluchajcie , bede mial atlonka 1600XP i mam bloczek miedziny 50x50 z wyfrezowanym kwadratowym slimakiem (jak dopadne aparat to walne zdjencia:)) i pytanie czy taki bloczek bedzie gucior na atlonka i czy bede mugl sie pobawic w podkrecanie , mam jeszcze aquaszuta 600l/h i wystarczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem sobie ostatnio coolowy blok wodny na proca. Sam bede tworzyl podobnego na grafe. Wszystko to chce podlaczyc do akwarium (bez rybek:)) Jaka pojemnosc powinno miec to cudo zeby calosc dobrze chodzila i nie przegrzewala sie?

Do Athlona XP 1700+ wystarczyło mi 7l w plastikowym wiaderku (ale przez 2 dni dopuki nie kupiłem akwarium). Teraz mam akwarium 34 litry i jest cool.

Aha i przygotuj się na ubytek 1-2 litrów na dobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem sobie ostatnio coolowy blok wodny na proca. Sam bede tworzyl podobnego na grafe. Wszystko to chce podlaczyc do akwarium (bez rybek:)) Jaka pojemnosc powinno miec to cudo zeby calosc dobrze chodzila i nie przegrzewala sie?

Do Athlona XP 1700+ wystarczyło mi 7l w plastikowym wiaderku (ale przez 2 dni dopuki nie kupiłem akwarium). Teraz mam akwarium 34 litry i jest cool.

Aha i przygotuj się na ubytek 1-2 litrów na dobę.

A nie lepiej uszczelnić od góry akwarium i nalać wody nie do pełna i wtedy może siętroszkęzyskać niższa temperaturę bo woda będzie parować i osadzaćsię na górnej ściance i potem skraplać. Nawet jak temp. nie spadnie to nie będzie trzeba wody (albo borygo) dolewać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...