CCC13 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Od kiedy RDRAM'y PC 1066 mają przepustowość 4,3 GB/s. Czy przypadkiem ktoś tu nie kłamie bo z tego co ja wiem to jest wbrew teorii. Czy też ja o czymś niewiem? Ilo bitową szyne mają RDRAM'y? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Rimm`y 1066 mają przepustowość 4,2gb/s nikt tu nie kłamie :lol: . A szyne chyba mają 32bitową . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CCC13 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Dzieki to sporo mi wyjasnia bo ja mam ksiązke i z niej jest napisane ze rimm'y maja 2 bajtową szynę, jakos tak beznadziejnie opisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ku scislosci to RIMM w sensie modul ma 16 bitowa szyne danych. Stosuje sie je w parach co daje 32 bity. Od niedawna tez sa moduly 32 bitowe do ktorych tez potrzebne sa plyty to obslugujace. O cenie oczywiscie nie wspomne bo potrafi byc dwa razy wieksza. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CCC13 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Acha to fajno czyli te starsze rimmy to byla lipa. Jak by nie patrzec to i tak chyba rambus dal ciala z tymi pamieciami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Pamieci same w sobie nie sa takie zle. To Intel dal [gluteus maximus] uzalezniajac sie od nich. Chciwosc ich troche kosztowala :twisted: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CCC13 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 To fakt. ale jak by nie patrzec to nie oplaca sie chyba tego kupowac skoro ddr'y są o wiele tansze i mają szynę 64 bitowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Szyne maja dwa razy szersza ale czestotliwosc taktowania mniejsza :cry: W efekcie procesory Intela maja podobna wydajnosc na DDR gdy FSB jest 100 a pamieci chodza na 200. Nie ma chyba takiego chipsetu coby pozwolil na takie taktowanie. Juz niedlugo ma sie ukazac chipset SiSa ktory bedzie oblugiwal dwukanalowo DDR (128 bitow) i wtedy wszystkie czestotliwosci beda do siebie pasowac i beda synchroniczne. SiS ostatnio po przerwie jaka mial po platformach Super7 daje ostro do pieca i ten chipsecik moze byc niezlym cacuszkiem 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CCC13 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Yeep. czekac tylko na ddr'y 533 i to bedzie to samo co rimm pc10066, no tak jak mowisz szkoda ze to chodzi asynchroniczniew sumie szkoda ze rimm'y nie maja takiej samej szyny co ddr'y i za te sam ą cene w jakiej są to by miało sens, a tak to tylko najeb*** ostro i nic wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...