Darek82 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Kupiłem irda na płytę główną, podłączyłem, ustawiłem w biosie, dioda ładnie miga ale nie wykrywa telefonu (siemens-a C65 i nokii 6310). Zainstalowałem oprogramowanie do obsługi tych telefonów, ale nic sie nie dzieje. Mam abita NF7-S i system operacyjny win. XP prof. Nie mam pojęcia gdzie jest błąd czy w ustawieniach biosu czy w systemie. Jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu sie go rozwiązać to bardzo proszę o wskażówki. :cry: Z góry dziękuję! mój e-mail: kinajka@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 musiales zle podlaczyc, mam te sama plyte glowna i irda bez problemu znajduje mi nokie 6210 i 6610i. sprawdz ustawienia biosu (enabled, full duplex, high, itd...) i sprawdz czy wogole ci sie zainstalowala w windowsie (panel sterowania -> system -> menedzer urzadzen) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek82 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 musiales zle podlaczyc, mam te sama plyte glowna i irda bez problemu znajduje mi nokie 6210 i 6610i. sprawdz ustawienia biosu (enabled, full duplex, high, itd...) i sprawdz czy wogole ci sie zainstalowala w windowsie (panel sterowania -> system -> menedzer urzadzen) 1215225[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek82 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 kombinowałem z ustawieniami w biosie i nic! W panelu sterowania jest "łącze bezprzewodowe" . Podłączenie kabelków na płycie też sprawdzałem i powinno byc dobrze, bo w przeciwnym razie nie migała by mi dioda. Dziękuję za informacje! 1215552[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adY_89 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 kurde ale jest taka sprawa ze wogule mi na windowsie irdy nie wykrywa :/ zmienilem w : integrated peripherals tam na dole jest cos z IrDA wybralem opcje auto i nic :/ moglbys mi napisac co zmieniasz w biosie i na jaka opcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...