Skocz do zawartości
Darek82

Irda Na Płytę Główna

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem irda na płytę główną, podłączyłem, ustawiłem w biosie, dioda ładnie miga ale nie wykrywa telefonu (siemens-a C65 i nokii 6310). Zainstalowałem oprogramowanie do obsługi tych telefonów, ale nic sie nie dzieje.

Mam abita NF7-S i system operacyjny win. XP prof. Nie mam pojęcia gdzie jest błąd czy w ustawieniach biosu czy w systemie.

Jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu sie go rozwiązać to bardzo proszę o wskażówki. :cry:

Z góry dziękuję!

mój e-mail: kinajka@tlen.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiales zle podlaczyc, mam te sama plyte glowna i irda bez problemu znajduje mi nokie 6210 i 6610i. sprawdz ustawienia biosu (enabled, full duplex, high, itd...) i sprawdz czy wogole ci sie zainstalowala w windowsie (panel sterowania -> system -> menedzer urzadzen)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiales zle podlaczyc, mam te sama plyte glowna i irda bez problemu znajduje mi nokie 6210 i 6610i. sprawdz ustawienia biosu (enabled, full duplex, high, itd...) i sprawdz czy wogole ci sie zainstalowala w windowsie (panel sterowania -> system -> menedzer urzadzen)

1215225[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kombinowałem z ustawieniami w biosie i nic! W panelu sterowania jest "łącze bezprzewodowe" . Podłączenie kabelków na płycie też sprawdzałem i powinno byc dobrze, bo w przeciwnym razie nie migała by mi dioda.

Dziękuję za informacje!

1215552[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ale jest taka sprawa ze wogule mi na windowsie irdy nie wykrywa :/ zmienilem w : integrated peripherals tam na dole jest cos z IrDA wybralem opcje auto i nic :/ moglbys mi napisac co zmieniasz w biosie i na jaka opcje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi