Skocz do zawartości
Kasha

Creative Muvo2 - Problem Z Dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam odtwarzacz Creative MuVo2 4 GB i mam w nim problem z dyskiem (Hitachi Microdrive - końcowe sektorydysku raz działają, raz nie). Nie jest już na gwarancji, a kupno nowego dysku to wydatek większy niż cały odtwarzacz, dlatego mam do was, znających się na elektronice, pytanie :) W opisach dysków Hitachi Microdrive jest napisane, że są kompatybilne z pamięciami Compact Flash. Czy w takim razie to oznacza, że do mojego odtwarzacza mógłbym zamiast dysku wsadzić kartę CF, np. 512 MB? A jeśli tak, to czy ktoś wie, jak to zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdr.

Kasha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz calego tutoriala jak wyciagnac tego microdrive'a

http://www.pcconsultant.com/microdrive.htm

po wyciagnieciu ja bym najpierw sprobowal sformatowac ten napedzik w jakims czytniku i sprawdzil czy po formacie nadal wystepuja te bledy

gdzies na stronach/lub grupach newsowych poswieconych fotografi bylo o zastepowaniu tego napedu zwykla karta CF - tylko nie pamietam jakiego typu (czy I czy II) - o ile dobrze kojaze zlacze jest to samo tylko karty roznia sie gruboscia wiec nie powinno byc problemu z podlaczeniem CF I a czy dziala to nie wiem :?

chyba gdzies na tym forum to bylo opisane

http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam odtwarzacz Creative MuVo2 4 GB i mam w nim problem z dyskiem (Hitachi Microdrive - końcowe sektorydysku raz działają, raz nie). Nie jest już na gwarancji, a kupno nowego dysku to wydatek większy niż cały odtwarzacz, dlatego mam do was, znających się na elektronice, pytanie :) W opisach dysków Hitachi Microdrive jest napisane, że są kompatybilne z pamięciami Compact Flash. Czy w takim razie to oznacza, że do mojego odtwarzacza mógłbym zamiast dysku wsadzić kartę CF, np. 512 MB? A jeśli tak, to czy ktoś wie, jak to zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdr.

Kasha

1215195[/snapback]

CF powinien działać - widziałem na allegro przejściówkę

jakkolwiek może spróbowałbyś zapuścić na nim Low Level Format ?

HDD regenerator ci pomoże - co prawda jest płatny, ale wersja trial leczy 1 sektor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi