Kasha Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Posiadam odtwarzacz Creative MuVo2 4 GB i mam w nim problem z dyskiem (Hitachi Microdrive - końcowe sektorydysku raz działają, raz nie). Nie jest już na gwarancji, a kupno nowego dysku to wydatek większy niż cały odtwarzacz, dlatego mam do was, znających się na elektronice, pytanie :) W opisach dysków Hitachi Microdrive jest napisane, że są kompatybilne z pamięciami Compact Flash. Czy w takim razie to oznacza, że do mojego odtwarzacza mógłbym zamiast dysku wsadzić kartę CF, np. 512 MB? A jeśli tak, to czy ktoś wie, jak to zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdr. Kasha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 tu masz calego tutoriala jak wyciagnac tego microdrive'a http://www.pcconsultant.com/microdrive.htm po wyciagnieciu ja bym najpierw sprobowal sformatowac ten napedzik w jakims czytniku i sprawdzil czy po formacie nadal wystepuja te bledy gdzies na stronach/lub grupach newsowych poswieconych fotografi bylo o zastepowaniu tego napedu zwykla karta CF - tylko nie pamietam jakiego typu (czy I czy II) - o ile dobrze kojaze zlacze jest to samo tylko karty roznia sie gruboscia wiec nie powinno byc problemu z podlaczeniem CF I a czy dziala to nie wiem :? chyba gdzies na tym forum to bylo opisane http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Posiadam odtwarzacz Creative MuVo2 4 GB i mam w nim problem z dyskiem (Hitachi Microdrive - końcowe sektorydysku raz działają, raz nie). Nie jest już na gwarancji, a kupno nowego dysku to wydatek większy niż cały odtwarzacz, dlatego mam do was, znających się na elektronice, pytanie :) W opisach dysków Hitachi Microdrive jest napisane, że są kompatybilne z pamięciami Compact Flash. Czy w takim razie to oznacza, że do mojego odtwarzacza mógłbym zamiast dysku wsadzić kartę CF, np. 512 MB? A jeśli tak, to czy ktoś wie, jak to zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdr. Kasha 1215195[/snapback] CF powinien działać - widziałem na allegro przejściówkę jakkolwiek może spróbowałbyś zapuścić na nim Low Level Format ? HDD regenerator ci pomoże - co prawda jest płatny, ale wersja trial leczy 1 sektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...