clooney Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zjarała się płyta (Gigabyte 8IPE1000-G) Serwis ładnie wymienił i niby wszystko gra, jest tylko jedno ale... Podczas POST'u i po wejściu do BIOS'u ekran jest porozciągany i jakby złożony na pół. Ogólnie od biedy można się doczytać i poustawiać co trzeba, ale jest to bardzo denerwujące. Ekran poprawia się i wygląda normalnie podczas logowania się do systemu (Win2k). Do tej pory: 1. Zaktualizowałem BIOS. 2. Przeinstalowałem sterowniki do płyty. 3. Przeinstalowałem sterowniki do karty graficznej (GF MX 4000 - nie śmiać się - komp w pracy). 4. Pomanipulowałem w ustawieniach monitora (Hyundai 21'') - bez efektu. i dalej to samo. Co można jescze zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Oddac plyte do serwisu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Oddac plyte do serwisu... 1215428[/snapback] rozumiem, że to żart... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Sprawdz czy z inna karta graficzna na PCI lub AGP bedzie to samo. Skoro poprzednia plyta sie spalila to mogla uszkodzic karte? Pozniej sprobuj zresetowac CMOS ale to chyba raczej nie ma nic do tego i moze wgrac najnowszy bios.Podlacz tez moze inny monitor. Jak juz to zrobisz i dalej bedzie zle to oddaj plyte na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...