Szamil_Basajew Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Posiadam płytę gł.(jak w opisie), która fabrycznie była przeznaczona do Duronów i Athlonów XP max. 1.3GHz,ja natomiast mam wsadzonego w tą płytę Durona 1.6 GHz.Jak się pewnie domyślacie mój problem tkwi w złym rozpoznawaniu procesora,przez mobo(mimo tego cały komp chodzi stabilnie).Aby się tego kłopotu pozbyć postanowiłem wgrać nowiutki biosik,który miał mój procesor obsłużyć.Po skończeniu procedury flashowania biosu(przebiegła pomyślnie, zero errorów)i restarcie ujrzałem nową datę i wersję biosu oraz jedno nowe logo,procesor nadal jednak pozostał wykryty jako Unknow 1900+(nie widać nazwy procesora oraz jego taktowania).Pomyślałem ,że musze załadować defaultowe ustawienia biosu, tak też zrobiłem.Pomimo tego manewru dalej nic się nie zmieniło i procesor nie został rozponany poprawie.Może ktoś z Was będzie wiedział jak rozwiązac ten drobny problem.Z góry dzięki i pozdo all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Rozumiem ze wgrales bios z data: Date: 2004/01/16 Ten najnowszy stad, tak? http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/Downloa...CSNo=4&PISNo=56 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szamil_Basajew Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Ja wgrałem bios ver.3 z roku 2003/5/12,bo z tego co tam wyczytałem to ten był od ropoznawania nowych procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 hm nie rozumiem Cie troche jak juz wgrywasz bios to czemu odrazu nie najnowszy? Wgraj ten najnowszy i zobacz czy cos sie zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szamil_Basajew Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Wgrałem najnowszy biosik i wszystko pięknie wykrywa i chodzi,nie wiem czemu przedtem temu nie zrobiłem ,chyba LOL ze mnie po prostu.Dzięki za pomoc ziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szamil_Basajew Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Wgrałem nowiutki biosik i wszystko śmiga i wykrywa,aż miło :D .Nie wiem czemu wcześniej nie zrobiłem tego od razu, chyba poprostu LOL ze mnie i tyle. Dzięki za pomoc i pozdro ziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...