Skocz do zawartości
Mateo1988

Zielone Kropki Po Podkreceniu Procka

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam problem jak podkrece procka athlona 2200+ (1,8GHz) do 2052MHz (152x13,5) to w filmikach w grach wyskakuja mi zielone kropeczki im wieksze taktowanie tym wiecej kropek pozniej sie wogule win niewlancza tylko blue screen wyskakuje ale komp sie wlancza. Mam taki sprzet athlon 2200+, gigabyte GA-N400L nforce2 ultra 400, 2*256 ram-u, Sapphire 9600pro, i zasialcz jakis Deer 350 W (napiecia zmierzone miernikiem 3,37, 5,10, 12,10 wiec niejest zły :D ) jak moge te kropeczki wyeliminowac?? i czy ktos mial cos takiego?? mialem teraz ramy porzyczone jakies 2*256 do dual chanel i na nich jest tak samo!!!!!!!! wiec co sie dzieje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego masz wicherka?? Bo to bardzo ważne, ale chyba sam o tym wiesz skoro bierzesz sie za kręcenie... Szrajbnij jaką masz temp. na idle. i w stresie(ta druga niech będzie mierzona jakieś 15 min. po włączeniu Torture Test w Prime95).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zprawdzić tego procka u kumpla (z twoim chłodzeniem) jeśli masz takiego który dysponuje odpowiednią platformą. W ten sposób dowiesz sie przynajmniej, czy tp procek jest winny, napisz jeszcze czy nie kręcisz karty, jeśli tak to spróbuj na default.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie te kropeczki mi w takich filmikach z gier wyskakuja filmy avi normalnie dzialaja. Czyli to jest wina procka. ale o ile mial bym zwieszkszyc bo ja mam 1,54V przynajmniej tyle mialem na plycie glownej MSI ale na tym gigabajcie mam 1,62 V wiec juz jest wiecej a zmiane mam w graniecach od +5% +7,5% do +10%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi