Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Czesc mam problem jak podkrece procka athlona 2200+ (1,8GHz) do 2052MHz (152x13,5) to w filmikach w grach wyskakuja mi zielone kropeczki im wieksze taktowanie tym wiecej kropek pozniej sie wogule win niewlancza tylko blue screen wyskakuje ale komp sie wlancza. Mam taki sprzet athlon 2200+, gigabyte GA-N400L nforce2 ultra 400, 2*256 ram-u, Sapphire 9600pro, i zasialcz jakis Deer 350 W (napiecia zmierzone miernikiem 3,37, 5,10, 12,10 wiec niejest zły :D ) jak moge te kropeczki wyeliminowac?? i czy ktos mial cos takiego?? mialem teraz ramy porzyczone jakies 2*256 do dual chanel i na nich jest tak samo!!!!!!!! wiec co sie dzieje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 A jakiego masz wicherka?? Bo to bardzo ważne, ale chyba sam o tym wiesz skoro bierzesz sie za kręcenie... Szrajbnij jaką masz temp. na idle. i w stresie(ta druga niech będzie mierzona jakieś 15 min. po włączeniu Torture Test w Prime95). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Mam pentagrama Q-80 AlCu a w stresie mam kolo 49 stopni na idle mam 45 wiec chyba styka. ale z kad te kropki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Był już temat o tych kropkach, niestety nikt nic mądrego nie wymyślił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 czyli ze co mam sie z tym pogodzic nic niepomorze ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Hyba nidz niepomorze. Ortografja lerzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 dyslekcja i dysortografia :) pisac dalej moze ktos cos wymysli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Spróbuj zprawdzić tego procka u kumpla (z twoim chłodzeniem) jeśli masz takiego który dysponuje odpowiednią platformą. W ten sposób dowiesz sie przynajmniej, czy tp procek jest winny, napisz jeszcze czy nie kręcisz karty, jeśli tak to spróbuj na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 grafe mam podkrecona ale nie tu jest problem bo mialem wczesniej Fx 5600 i to samo bylo. co do procka to calkiem mozliwe ale skoro niema zwisow to niema podstaw do gwarancji. i pozostaje pytanie jak to wyeliminowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Piterro - nie kombinuj tak bo to nic nie da. Ja u siebie zmieniałem na próbę po kolei procka (na Bartona 2500+) , grafikę (z R9100), płytę (z 8RDAE). Pojawia się to tylko przy fsb dochodzącej do 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 ale ja mam ledwo 152 i juz sie sypie:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Witam! Zwiększ napięcie na procu u mnie to pomaga też miałem takie kropki, ale tylko na filmikach np. z gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Pierwsze, ja staram sie tylko pomóc... Drugie, no to z czego sie to bierze?? Z powietrza?? Trzecie, Spróbuj rady P(i)eruna... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Wlasnie te kropeczki mi w takich filmikach z gier wyskakuja filmy avi normalnie dzialaja. Czyli to jest wina procka. ale o ile mial bym zwieszkszyc bo ja mam 1,54V przynajmniej tyle mialem na plycie glownej MSI ale na tym gigabajcie mam 1,62 V wiec juz jest wiecej a zmiane mam w graniecach od +5% +7,5% do +10% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 jak zwiekszylem o +5% to to samo byli moze o kilka mniej:) kropek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 To podwyższaj dalej, ale śledź na bieżąco temperature... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zwieksz na 1,675 powinnno być dobrze, a jak nie to 1,7v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 oki dzieki pokombinuje jeszcze. jutro dalsza batalia mnie czeka:D dzis juz niemam czasu mam nadzieje ze pomoze jak nie to lipa:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...