Skocz do zawartości
Spanky000

Ktora plyta ????????

Rekomendowane odpowiedzi

Biore pod uwage cztery mozliwosci :

1. SOYO SY-KT333DU-P KT333 DRAGON ULTRA PLATINUM

2.ASUS A7V8X SOCKET A MOTHERBOARD KT400 1394-6PCI AUDIO SERIAL ATA

3.GIGABYTE GA-7VAXP KT400 AUDIO RAID LAN

4. MSI KT4 ULTRA (KT400),SND,DDR400,ATA/133,RAID,ATX

Wypowiedzcie sie cos o kazdej i doradzcie ktora jest z nich najlepsza .

(chodzi mi o wydajnosc ,podkrecanie i stabilnosc ) - DZIEKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by to powiedziec jestem za wielka woda i tutaj maja SOYO , a i ceny w porownaiu do naszych sa mniejsze np :

ASUS A7V8X SOCKET A MOTHERBOARD KT400 1394-6PCI AUDIO SERIAL ATA

USD $158.99=660 zeta czyli prawie 150 zlociszy taniej :) . dlatego zdecydowalem sie na 'wypasione' plyty !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podales tej plyty ale ja by wzial wlasnie ta jakbym mial tyle kasy Abit AT7 Max2 (jakos tak na kt400)

A ja bym tej nie wziął LUDZIE NIE KUPUJCIE ABITA Era stabilnych wydajnych płyt dla abita sie już zakończyła teraz jest juz zoraz gorzej a AT7 zarówno jaki AT72 to wypas........ale kłopotów. A na asusie się zawiodłem bo miałem parę płyt tego producenta i jedna była gorsza od drugiej zupełnie jak teraz z abitem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podales tej plyty ale ja by wzial wlasnie ta jakbym mial tyle kasy Abit AT7 Max2 (jakos tak na kt400)

A ja bym tej nie wziął LUDZIE NIE KUPUJCIE ABITA Era stabilnych wydajnych płyt dla abita sie już zakończyła teraz jest juz zoraz gorzej a AT7 zarówno jaki AT72 to wypas........ale kłopotów. A na asusie się zawiodłem bo miałem parę płyt tego producenta i jedna była gorsza od drugiej zupełnie jak teraz z abitem

Hmmm patrzac na wyniki to Asus tego gowna sprzedal 1,6 miliona :twisted: w tym miesiacu a wtym roku jakies 10.000.000 . Podalem ta sume dlatego zeby zobaczyc jak jest to ogromna ilosc , i jak wiele moze byc trefnych serii , ktore zapewne zakupia Polscy importerzy . Gdyz to Polska wlasnie !!! ;) jak juz ktos pisal na tym Forum .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS niewiele mniej i co? To znaczy, że jest zajebisty?

Kuzwa nie chodzi mi o to czy jest zajebisty czy ile sprzedal , a podalem bo sprzedal najwiecej . Dajmy na to ze Asus sprawdza co 5 plyte z danej seri czy zachwouje normy .Zobacz jaka to ogromna ilosc wychodzi, plyt niesprawdzonych a do tego moga miec wady ukryte ktore sie ujawnia pozniej . A jak pojdzie seria z jakims <span style="color:red;">[ciach!]</span>owym parametrem to Polacy ja lykna .

A o tym czy ECS jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>owy to juz bylo na tym Forum ,i wyszlo ze jak trafisz nie walniety egzamplarz to plyta jest za ta cene przyzwoita . A ze ich plyty sa takie tanie ,to widac tna wydatki na dobra kontrole jakosci i komponenty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi chodzi o to, że jak na firmę, która robi płyty na rynek high-end, to na tym forum było już za dużo opinii o zwalonych ASUS'ach.  

Nie słyszałem specjalnie o wielkich wałkach u MSI, Gigabyte'a czy Epox'a.

Masz racje ,cos tam pare osob mialo problemy , czesciowo powstale przez ich samych . Ja mam znajomego ze sklepem i gwarantuje ze Asusy nie wracaja za czesto , chyba ze na programowanie Biosu ;) , a jak plyta jest sprawna to te MSI i Gigabyte lyka spokojnie .

A pozatym napisalem ,ze do Polski trafia sprzet z roznych dzwinych miejsc , a jak patrze na mordy sprzedawcow na gieldzie to widze ze oni ladnie kombinuja i szczerze mowiac bardzo bym chcial zobaczyc ich serwisy i jak to oni sprzet uszkodzony do producenta wysylaja .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak plyta jest sprawna to te MSI i Gigabyte lyka spokojnie    

.

możesz jasniej??

co znaczy łyka spokojnie???

mam zupełnie odmienne zdanie-ten asus nawet jak chodzi to wcale nie jest wydajniejszy od msi ,epoxa czy gb

We wszystkich benchmarkach różnice są takie, że uśmiać się można. Przy każdym teście inna płyta lepsza :D

W tej chwili wydajność nie jest decydująca przy zakupie płyty pow 400-500zł. Liczą się:

-podkręcalność :D

-stabilność

-wyposażenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...