Spanky000 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Biore pod uwage cztery mozliwosci : 1. SOYO SY-KT333DU-P KT333 DRAGON ULTRA PLATINUM 2.ASUS A7V8X SOCKET A MOTHERBOARD KT400 1394-6PCI AUDIO SERIAL ATA 3.GIGABYTE GA-7VAXP KT400 AUDIO RAID LAN 4. MSI KT4 ULTRA (KT400),SND,DDR400,ATA/133,RAID,ATX Wypowiedzcie sie cos o kazdej i doradzcie ktora jest z nich najlepsza . (chodzi mi o wydajnosc ,podkrecanie i stabilnosc ) - DZIEKI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 z tych które podałeś wybrałbym Gigabyte. MOze ten Asus jest dobry ale ja się już totalnie zawiodłem na tej firmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 IMHO to Gigabyte albo Asus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Toś wypasione płyty podał. Ten ASUS kosztuje 800zł. I właśnie jego bym brał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 a gdzie chcesz kupic soyo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 jak by to powiedziec jestem za wielka woda i tutaj maja SOYO , a i ceny w porownaiu do naszych sa mniejsze np : ASUS A7V8X SOCKET A MOTHERBOARD KT400 1394-6PCI AUDIO SERIAL ATA USD $158.99=660 zeta czyli prawie 150 zlociszy taniej :) . dlatego zdecydowalem sie na 'wypasione' plyty ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Moim zdaniem jak masz kase to Asus jest najlepszym wyjściem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Dokładnie, jak masz kasę to bierz jak najelpszego ASUS'a. Jak mniej to Gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Moznaby sie jeszcze zastanowic nad 'wypasionym' Abit AT7 MAX/MAX2 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ja osobiscie jezeli mialbym cos wybierac to miedzy Asus; Soyo , na zadnej z wymienionych plytek przez ciebie jeszcze nie pracowalem , wiec sugeruje sie tylko firmami . BTW niedlugo kumpel kupi Asusa tego to sie nim pobawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 z tych które podałeś wybrałbym Gigabyte. MOze ten Asus jest dobry ale ja się już totalnie zawiodłem na tej firmie. Interloper dlaczego się zawiodłeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 nie podales tej plyty ale ja by wzial wlasnie ta jakbym mial tyle kasy Abit AT7 Max2 (jakos tak na kt400) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Hmm... a może nowy Epox na KT400 - 8K9A3+!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 nie podales tej plyty ale ja by wzial wlasnie ta jakbym mial tyle kasy Abit AT7 Max2 (jakos tak na kt400)A ja bym tej nie wziął LUDZIE NIE KUPUJCIE ABITA Era stabilnych wydajnych płyt dla abita sie już zakończyła teraz jest juz zoraz gorzej a AT7 zarówno jaki AT72 to wypas........ale kłopotów. A na asusie się zawiodłem bo miałem parę płyt tego producenta i jedna była gorsza od drugiej zupełnie jak teraz z abitem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 nie podales tej plyty ale ja by wzial wlasnie ta jakbym mial tyle kasy Abit AT7 Max2 (jakos tak na kt400)A ja bym tej nie wziął LUDZIE NIE KUPUJCIE ABITA Era stabilnych wydajnych płyt dla abita sie już zakończyła teraz jest juz zoraz gorzej a AT7 zarówno jaki AT72 to wypas........ale kłopotów. A na asusie się zawiodłem bo miałem parę płyt tego producenta i jedna była gorsza od drugiej zupełnie jak teraz z abitem Hmmm patrzac na wyniki to Asus tego gowna sprzedal 1,6 miliona :twisted: w tym miesiacu a wtym roku jakies 10.000.000 . Podalem ta sume dlatego zeby zobaczyc jak jest to ogromna ilosc , i jak wiele moze byc trefnych serii , ktore zapewne zakupia Polscy importerzy . Gdyz to Polska wlasnie !!! ;) jak juz ktos pisal na tym Forum . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ECS niewiele mniej i co? To znaczy, że jest zajebisty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ECS niewiele mniej i co? To znaczy, że jest zajebisty? Kuzwa nie chodzi mi o to czy jest zajebisty czy ile sprzedal , a podalem bo sprzedal najwiecej . Dajmy na to ze Asus sprawdza co 5 plyte z danej seri czy zachwouje normy .Zobacz jaka to ogromna ilosc wychodzi, plyt niesprawdzonych a do tego moga miec wady ukryte ktore sie ujawnia pozniej . A jak pojdzie seria z jakims <span style="color:red;">[ciach!]</span>owym parametrem to Polacy ja lykna . A o tym czy ECS jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>owy to juz bylo na tym Forum ,i wyszlo ze jak trafisz nie walniety egzamplarz to plyta jest za ta cene przyzwoita . A ze ich plyty sa takie tanie ,to widac tna wydatki na dobra kontrole jakosci i komponenty . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ale mi chodzi o to, że jak na firmę, która robi płyty na rynek high-end, to na tym forum było już za dużo opinii o zwalonych ASUS'ach. Nie słyszałem specjalnie o wielkich wałkach u MSI, Gigabyte'a czy Epox'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ale mi chodzi o to, że jak na firmę, która robi płyty na rynek high-end, to na tym forum było już za dużo opinii o zwalonych ASUS'ach. Nie słyszałem specjalnie o wielkich wałkach u MSI, Gigabyte'a czy Epox'a. Masz racje ,cos tam pare osob mialo problemy , czesciowo powstale przez ich samych . Ja mam znajomego ze sklepem i gwarantuje ze Asusy nie wracaja za czesto , chyba ze na programowanie Biosu ;) , a jak plyta jest sprawna to te MSI i Gigabyte lyka spokojnie . A pozatym napisalem ,ze do Polski trafia sprzet z roznych dzwinych miejsc , a jak patrze na mordy sprzedawcow na gieldzie to widze ze oni ladnie kombinuja i szczerze mowiac bardzo bym chcial zobaczyc ich serwisy i jak to oni sprzet uszkodzony do producenta wysylaja . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 a jak plyta jest sprawna to te MSI i Gigabyte lyka spokojnie . możesz jasniej?? co znaczy łyka spokojnie??? mam zupełnie odmienne zdanie-ten asus nawet jak chodzi to wcale nie jest wydajniejszy od msi ,epoxa czy gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Płyty dla Abita produkuje ECS :D Btw - abit zdaje się zmienia profil firmy z hi-end na tanią jak ecs. Coś im robienie płyt dla O/C bokiem wychodziło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 a jak plyta jest sprawna to te MSI i Gigabyte lyka spokojnie . możesz jasniej?? co znaczy łyka spokojnie??? mam zupełnie odmienne zdanie-ten asus nawet jak chodzi to wcale nie jest wydajniejszy od msi ,epoxa czy gb We wszystkich benchmarkach różnice są takie, że uśmiać się można. Przy każdym teście inna płyta lepsza :D W tej chwili wydajność nie jest decydująca przy zakupie płyty pow 400-500zł. Liczą się: -podkręcalność :D -stabilność -wyposażenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...