Erazor Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Mam plyte Gigabyte GA-8IHXP i uwazam ze jest ona naprawde zajebis...... ale ma chyba jeden mankamen :arrow: podaje zbyt niskie napiecie na proca i nie tylko bo na 12V = ok. 11,70 - 11,85 V a na procku daje zani|one napiecie od ok. 0,30V do 0,50V. Wiecie jak temu zaradzic??? Zasilka to Enlight max. 300W a wiec ten element eliminuje. Prosze o pomoc!! POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 chyba miało być że na procku masz zaniżone o 0,03V a nie o 0,3V!!! A tak poza tym to najważniejsze są wahania napięcia 5V. Jeśli masz 4,7 albo mniej pod obciążeniem to możesz się martwić! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 chyba miało być że na procku masz zaniżone o 0,03V a nie o 0,3V!!! A tak poza tym to najważniejsze są wahania napięcia 5V. Jeśli masz 4,7 albo mniej pod obciążeniem to możesz się martwić! A ja mam zagwostkę - MBprobe podaje mi 4,62V, ale miernik mówi że jest 4,8V , a z 12V odwrotnie - podaje 12,7 a jest 11,7. Czy to mozliwe zeby az tak oszukiwal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 No to ja sie podlacze do tematu :) Mam zasilke 230 W, konfig jak ponizej, i obawiam sie, ze czas na zmiany! Zamiast napiecia 3,3 V jest... 2,8, a w porywach 2,7! Jak przypuszczam, na stabilnosc pracy dobrze to nie wplywa (daja sie zaobserwowac zwiechy i pady) :cry: Czy powinienem zaopatrzyc sie w zasilacz 300W? Wyglada na to ze tak :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 No to ja sie podlacze do tematu :) Mam zasilke 230 W, konfig jak ponizej, i obawiam sie, ze czas na zmiany! Zamiast napiecia 3,3 V jest... 2,8, a w porywach 2,7! Jak przypuszczam, na stabilnosc pracy dobrze to nie wplywa (daja sie zaobserwowac zwiechy i pady) :cry: Czy powinienem zaopatrzyc sie w zasilacz 300W? Wyglada na to ze tak :roll: Ja bym na twoim miejscu zainwestowal w porzadna wystarczy 300W) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 To ja się też dołączę. Na 3.3V mam 3.2V - 3.216V A Vcore 1.744V - 1.6V Te napięcia ciągle się zmieniają, wariują jak oszalałe. Wiem, że zasilacz jest OK, bo sprawdziłem na drugim kompie. Wartości 12V i 5V też się zmieniają, ale rzadziej. Nie wiem co jest, podejrzewam, że płyta coś chszani. Komp jest stabilny. Jak mierzyłem miernikiem 12V i 5V, to zdarzają się skoki o 0.01V, ale to może być spowodowane zakłoceniami. Bardziej martwi mnie V-Core i 3.3V - zwłaszcza, że nie mogę tego zmierzyć miernikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 To ja mam fajny Vcore~1.79V. :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 To ja mam fajny Vcore~1.79V. :mrgreen:Przy ustawieniu 1,75 V mniemam.. To itak nie tak dużo. U mnie tak jak u ciebie zawyża płyta o 0,04, a w chacie u starych na solteku na kt266, napięcia są zawyżane o 0,11 a że mają tb1,2 to niezły grzejnik mają w budzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ja bym na twoim miejscu zainwestowal w porzadna A markowa to znaczy jaka? Sorry za lamerskie pytanie. Zreszta chyba kupilbym i nowa obudowe od razu. I tu pytanie dla fachowcow :lol: - czy lepiej kupowac obudowe i zasilacz osobno (jesli tak to jakiej firmy), czy tez zusammen do kupy, czyli wash and go, tj razem? i czy za 150 lub mniej mozna dostac jakies porzadne miditower 300 W? Dzieki z gory za wszelkie rady i sugestie! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Markowa to np. Enlight, Chieftec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Markowa to np. Enlight, Chieftec... aha.... dzieki... A wiecie moze kto produkuje normalne obudowy - proste skrzynki, bez zadnych fizdrygalow, klapek, kosmicznych bajerow itp.? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8223 tutaj mash jakie to markowe :P a co do tych wachan w temacie to mozliwe, ze na mobo tak skacze, abit kt7 mojego brata zzwyza znacznie, napiecie zmierzone miernikiem, to 11.97, a abit pkazooje 12.45 itp, albo lepiej 8O wshystkie tak zaniza, dlatego udalo mi sie wcisnac mu mojego codegena 400w, ktooryzaniza napiecia, a jego mobo pokazooje, ze zawyza, w ten sposoob ja mam enlighta 250w, ktoory trzyma napeicia jak skala, a on codegena 400, ktoory 12 v ma 11.7, a 5 4.78 :PPPPPPPPP[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Markowa to np. Enlight, Chieftec... aha.... dzieki... A wiecie moze kto produkuje normalne obudowy - proste skrzynki, bez zadnych fizdrygalow, klapek, kosmicznych bajerow itp.? :lol: enlight ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 aha.... dzieki... A wiecie moze kto produkuje normalne obudowy - proste skrzynki, bez zadnych fizdrygalow, klapek, kosmicznych bajerow itp.? :lol: powinny sie Tobie spodobac Enlight z serii EN-723x http://www.enlight.nl/products/7230.html tylko zwroc uwage zeby miala z tylu pod zasialczem miejsce na dodatkowy wentylator :!: jak tu http://www.directron.com/lib/directron/enlightback Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 enlight ;) Wielkie dzieki bruce za wyjasnienia! Teraz tylko polazic po sklepach.... i miec nadzieje, ze sie jakiegos bubla nie trafi :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ja przy ustawieniu v1,750 mam v1,729 hmm dzifne 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 moj Soltek jak ustawie VCore w biosie 1.85V w rezultacie daje 1.92V :o Teraz mam ustwawione na 1.625V, co daje 1.69V :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 powinny sie Tobie spodobac Enlight z serii EN-723x http://www.enlight.nl/products/7230.html tylko zwroc uwage zeby miala z tylu pod zasialczem miejsce na dodatkowy wentylator :!: jak tuhttp://www.directron.com/lib/directron/enlightback Dzieki za wskazowke, rzeczywiscie fajne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Jak kupujesz obudowę markową np. Enlight to masz naprawdę dobrą zasilkę od razu w budzie. Jak chcesz kupić tanią budę to lepiej bez zasilacza i dokupić lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...