Eskan Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Mam dwa dyski, na sata i ata. System instalowany był na sata przy odłaczonym zupelnie drugim dysku. Bylo to konieczne ponieważ (z tego co wiem) przy instalacji na sata i podlączonym innym dysku instalator potrafi jednak przewalić część danych wlaśnie na ten drugi dysk. Po zainstalowaniu podłączylem dysk ata i już heja dalej stery itd. Jednak wszystko oczywiście w kierunku sata. Zdziwiłem się gdy pewnego razu odłączyłem ata i włączyłem kompa :blink: Wyświetlił się komunikat, że muszę podłączyć właściwy dysk. Obawiam się teraz przed formatowniem dysku ata :-| Chyba są tam jednak niezbędne dane. Po wywaleniu wszystkiego zostaje jeszcze 4,4G zjętego miejsca (z 40G). Co się dzieje :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 przestaw w biosie kanał ata na auto (wykrywanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Czy chodzi o zakładkę Integrated Peripherals > On Chip IDE Device > On Chip IDE1 i IDE2 Controller ? Tu wszystko ( prócz IDE Bus Master) mam enable i auto. Męczy mnie jednak myśl z tymi ~4 GB danych które zostają na dysku. Mam bady ? Ale żeby aż 10% pojemności dysku ? I jeszcze... czy mimo podawania zawsze ścieżki do danego (fizycznie) dysku instalatory przeróżnych programów mogą jednak coś przewalić na inny dysk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...