liechmaster Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 problem jest dziwny dzis rano wlaczylem sobie kompa i co widze? otoz jak jest czarne tlo( np przy POST) to po ekranie przesowaja sie cienie czy cos takiego (jakby mial problem z odswiezaniem) ale na tle innym niz czarne tego juz nie ma inna rzecz pracowalem zawsze w odswiezaniu 75hz ale teraz juz nie moge bo niektore literki mam rozmazane a niektore nie. gty tylko zmienilem odswiezanie na 60hz to juz literki sa takie samie wczedzie (w miare ostre) ale tlo jak jest czarne to nadal sa te pasy poruszajace sie poziomo w dol. grafa to gf4 ti4200 a monitor sharp lcd 15cali. myslalem ze to cos z grafa (zmienialem paste) wiec ja rozkrecilem zmylem stara paste cifem i elektyczna szczoteczka do zebow (bo inaczej nie chcialo zejsc ) i nalozylem bialy silicon (bo taki byl jak kupilem) zeby w razie czego sprobowac karte oddac do naprawy lub wymiany . wszystko dziala po tym zabiegu ale nic sie nie zmienilo. stery tez zmieniliem z 40.41 na 31.00 leadteka. problem jes ttaki ze nie moge teraz gwarancji znalezcna karte :(. i jakos mi sie nie widzi jej wymiana (o ile to jest wina karty) a pracuje w rodzialce 1024x768 (max na 15cali lcd) prosze o rady , tylko nie w stylu "sprzedaj karte frajerowi :D " bo takie to juz mialem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Z tego co napisałeś wynika że masz Winfasta A250 LE TD, ja mam wersję myVIVO 128mb, i mam dokładnie to samo co ty, mam te pasy "biegnące" z góry na dół, z tego wynika że albo mamy walnięte karty albo to norma dla Winfasta (?), i jedno i drugie byłoby dziwne.Sprawdzałem i moje spostrzeżenia są następujące : w rozdzielczości : 640x480 te anomalie pojawiają się przy odświeżaniu 85 hz i 100 hz, przy 120 hz i 140 hz nie pojawiają się 800x600 pojawiają się przy 60hz, 75hz, 85hz, 100hz, 120hz 1024x768 nie pojawiają się przy 60hz, 75hz, 85hz, 100hz 1280x1024 nie występują przy 85hz Pozostałych nie sprawdzałem. Ja pracuje w 1024x768 w 100 hz, stery ze strony leadteka 3100. Ktoś ma jakiś pomysł ? Aha, jeszcze nie kręciłem karty. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacho Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ja posiadam WinFast Tytanium 200 THD po zainstalowaniu dołączonego oprogramowania do owej karty po upływie jakiegos tygodnia niewiedziecz czemu wyskakiwału pasy (łowicki) zmiana odswiezania nic nie dawała.Paski wyskakiwały an co dopiero właczonym kompie ,pużniej na rozgzanym lub nawet wchodzac do danego programu.Dopiero wgranie nowych sertowników do cipsetu płytu jak obsługi szyny AGP i nowych detonatory troche pomogło ale twierdze że dopiero wymiana programiku WINFOX na wersje 2.0 pomogło w 100% dlatego namawiam Was na uaktualnienie tego nieszczesnego programu. ____________________________________ XP 1600 , ASUS, A7v266-E 512 MB,IBM 40GB, WinFast Tytanium 200 THD,SB Audigy TEAC 24X40X10X DVD toshiba 1216,TEAC 40X D-Link DFE-530TX,Daewoo15" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Aktualnie używam Winfoxa w wersji 2, był dołączony do karty na cd, biosu grafy i mobo nie upgrade'owałem, stery tak jak pisałem. Zastanawia mnie tylko w czym ma pomóc Winfox, przecież to tylko programik do oc karty i zmiany ustawień, chyba że są tam jakieś funkcje o których mi nie wiadomo. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 no to to raczej wina karty wczesniej tak nie bylo , karta dobrze chodzila jakies 3miesiace a teraz taki zonk :( ni ma rady ide szukac gwarancji bo sprzedac taka lipe bedzie ciezko :9 a jak juz bede musial kupic nowa to chyba radka wezme 8500 bo przy moim configu chyba nie bedzie wielkiej roznicy miedzy tymi kartami a radek lepszy od gf3 a cena podobna ps. winfoxa nie uzywam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Jak Ci wymienią kartę albo rozwiążesz problem inaczej, to daj znać. Może inni użytkownicy kart Leadtek'a, napiszą czy mają podobne problemy. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 a moze to wina filtrow? to wtedy do zibiego i nam wytnie :D zibi pewnie z checia wytnie filtry na gf4 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Po cholere uzywacie winfoxa ? Nawet go nie odpalilem, nie mam takich problemow z karta. Obraz mam super. Wykasujcie teego dziwnego winfoxa, ktory nie jest do nieczego potrzebny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ja nie twierdzę że on jest do czegokolwiek potrzebny, ale obraz mam zje..ny, a na kartę wyłożyłem nie małą sumkę. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ja nie twierdzę że on jest do czegokolwiek potrzebny, ale obraz mam zje..ny, a na kartę wyłożyłem nie małą sumkę. Pozdro Opchnij ta karte, kup ATI. Albo najlepiej podaj prawdziwy opis Twojego kompa bo nie wierze, ze mozna miec takie problemy z winfastem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 IMHO to monitor. Leadtek chyba by sie tak nie posypał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 po co wszystko od razu reklamowac? Pozycz od qumpla grafe i zobacz czy to monitorek czy Twoja k.graficzna cos odstawia. Prawda, że proste? :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ja nie twierdzę że on jest do czegokolwiek potrzebny, ale obraz mam zje..ny, a na kartę wyłożyłem nie małą sumkę. Pozdro Opchnij ta karte, kup ATI. Albo najlepiej podaj prawdziwy opis Twojego kompa bo nie wierze, ze mozna miec takie problemy z winfastem. Stary czy ty myślisz że ja mam 10 lat (!) Jak chcesz to Ci wyślę screena na priva, to co napisałem jest prawdą, być może mam walniętą kartę, ale monitor odpada bo wcześniej na zintegrowanym gf2 mx nie było takich problemów. Teraz bym już Leadteka nie kupił. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Wyslij mi screena albo najlepiej ta karte graficzna. Ja ja sprawdze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Wyslij mi screena albo najlepiej ta karte graficzna. Ja ja sprawdze :) Wyślę Ci jutro na maila,a w załączniku będzie karta, sprawdź ją i odeślij :) Karty nie sprzedam, mam ją na gwarancji, może wymienią. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 :) Ok, teraz serio. Pokarz tutaj oficjalnie tego screena z problemami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 ja zwracam honor mojemu leadtekowi :D . sugerowalem sie innymi wypowiedziami i dokladnie nie sprawdzilem ale wina jest monitora :( (dzis monitor pod laptopa kumpla i sie okazalo ze pasy sa nadal) wiec monitor do wymiany. heh szkoda :) w sumie to i lepiej bo gwarancje od monitora znalazlem a do karty nie :P podziwiam swojego leadteka ze przezyl cifa i bierzaca wode :D [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Tez nie moglem uwierzyc, ze to wina tej wypasionej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Jeżeli screen to uchwyci to go umieszczę, u mnie to raczej nie jest wina monitora bo tak jak pisałem na igpu ( gf2 mx ) nie było takich problemów, na priva mogę Ci wysałać screena z panelu sterowania z zakładką ekran, ale to dopiero wieczorkiem jak wrócę, bo teraz klikam z uczelni. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...