Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co jest lepszy KYRO II czy MX 400 

Napiszcie coś o tym KYRO II jak działają pod nia gry.

pozdrawiam

Tyle razy to juz bylo walkowane, ze to staje sie powoli nudne...

NA 100% lepsze jest Kyro2 na procku powyzej 800MHz...

Co do gier to jest OK... Maly kiks jest w Heroes 4 - zamiast kursora w grze, jest bialy kwadracik. W typowych grach 3D nie zauwazylem zadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Kyro i żałuję.

W Unrealu Tournamencie w DirectX oszukane są textury, a w OGL wogóle nie ma sensu grać.

Jedi Knight 2 działa ale z szybkościa 5 fps, a w niektórych momentach obraz się blokuje.

W Q3 i Q2 mam błedy w grafice(do Q3 są podobno patche ale nie szukałęm ich).

Baldues Gate 2 nie działa w trybie akceleracji.

W medal of Honor:AA też występują błedy, o raz nie można włączyć kompresji textur.

W windowsie XP też są problemy lecz łatwe do ominięcia, mianowicie trzeba wyłączayć wszystkie cienie w oknach, pod ikonami etc bo inaczej zaczyna skakać ...

Jednak nie wszędzie jest źle.

Wolfenstein działa bezbłędnie przy 50 fps w 1280x1024 :)

Na necie spotkałem gdzieś spis gier które nie działają należycie pod Kyro 2. Pamiętam że wymieniony był NFS 5, dalej nie moge sobie przypomnieć.

Ogólnie wychodzi nieciekawa sytuacja. Lecz jak weźmiesz pod uwagę cenę to trochę się zmienia :)

Jeśli jesteś fanem Wolfensteina i codziennie grywasz w tą gre w necie to polecam, ja niestety grywam wyłącznie w UT oraz TO bazujące na jego silniku i jestem zmuszony zminić tą karte :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Kyro i żałuję. 

W Unrealu Tournamencie w DirectX oszukane są textury, a w OGL wogóle nie ma sensu grać. 

Jedi Knight 2 działa ale z szybkościa 5 fps, a w niektórych momentach obraz się blokuje. 

W Q3 i Q2 mam błedy w grafice(do Q3 są podobno patche ale nie szukałęm ich). 

Baldues Gate 2 nie działa w trybie akceleracji. 

W medal of Honor:AA też występują błedy, o raz nie można włączyć kompresji textur. 

W windowsie XP też są problemy lecz łatwe do ominięcia, mianowicie trzeba wyłączayć wszystkie cienie w oknach, pod ikonami etc bo inaczej zaczyna skakać ... 

Jednak nie wszędzie jest źle. 

Wolfenstein działa bezbłędnie przy 50 fps w 1280x1024 :)

Na necie spotkałem gdzieś spis gier które nie działają należycie pod Kyro 2. Pamiętam że wymieniony był NFS 5, dalej nie moge sobie przypomnieć.

Ogólnie wychodzi nieciekawa sytuacja. Lecz jak weźmiesz pod uwagę cenę to trochę się zmienia :) 

Jeśli jesteś fanem Wolfensteina i codziennie grywasz w tą gre w necie to polecam, ja niestety grywam wyłącznie w UT oraz TO bazujące na jego silniku i jestem zmuszony zminić tą karte :(

BZDURA - jakie masz za sterowniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla uscislenia - tez sterowniki 15.20 Herculesa na karcie Jupitera.

Jednak na 14.28 nie zauwazylem zadnych problemow w NFS5, Q2, Q3, Unreal Turnament. Ale mialem problemy z Operation FlashPoint czy jakos tak to sie pisze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam karte też Jupiter. Właśnie ściągam te stery od Herculesa. Dzięki za info. Nie zmienia to faktu że GF3ti200 GS właśnie jest w drodze do mojego domku :D

Ja pod XP urzywam sterów Videologica " vivxs37141wxp " A pod 9x sterów " vivxs37141w9x " . Są dostępnie na stronie ftp://ftp.videologic.com/PUB/PRODUCTS/Viv...vid!XS/Drivers/Nie mam żadnych problemów ze stabilnością ani cieniami pod literami w XP. Wolf faktycznie ładnie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niechcesz może sprzedać tego KYRO II :D 

Chętnie go kupie a może chce ktoś sprzedać podobną karte.

Dajcie znać pod adres: mat_zab@poczta.onet.pl

pozdrawiam

Jasne że chce sprzedać, moje GG: 985694, ICQ: 51557861, e-mail: wyczek@poczta.onet.pl

Odezwij się :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Co do gier to jest OK... Maly kiks jest w Heroes 4 - zamiast kursora w grze, jest bialy kwadracik. W typowych grach 3D nie zauwazylem zadnych problemow.

Lucky Luck ile ty masz w 3dMarku ?? ciekawi mnie porownanie Kyro 2 i GF256 DDR ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Lucky Luck ile ty masz w 3dMarku ?? ciekawi mnie porownanie Kyro 2 i GF256 DDR ?????

czemu tak wszyscy sie uparli na tego 3dmarca

ja na swoim sprzecie mam 2700 (około) i tak szczerze mówiać to ten wynik mnie wali gdyż wiem że ten program nie jest wiarygodny

zapytaj lepiej o ilość klatek w quake czy innych benchjmarrkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aa i co do pytania to byćmoże że ten koleś co kupuje teraz GF'a ma zwaloną karte, ja bym od niego nie kupował

a jak znajdziesz tanio to bierz herculesa,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu tak wszyscy sie uparli na tego 3dmarca

ja na swoim sprzecie mam 2700 (około) i tak szczerze mówiać to ten wynik mnie wali gdyż wiem że ten program nie jest wiarygodny

zapytaj lepiej o ilość klatek w quake czy innych benchjmarrkach

no to podaj jakis wynik w Q3 w takim razie, bo to Kyro to chyba do GF256 DDR nawet nie mozna porownac ( bez urazy, karta podobno ma o wiele lepsza jakosc obrazu na tv i na CRT, wiec zalety tez sa, ). Ale zgadzam sie ze nie kazdy potrzebyje GF4 zeby byc szczesliwy - patrz na mnie .... karte zmienie na Ati 7500 albo 8500 jak ich cena spadnie do 200 zl , a moj gf256 DDr zacznie cienko pierdziec ... tak jak na obecnych grach riva TNT 1 i 2 .

PS. Porownuje z ciekawosci a nie z checi wywyzszenia swojej karty ... chce miec obiektywny obraz, bo na temat Kyro 2 bardzo malo wiem.

cytuje "ten wynik mnie wali " - ZDROWE PODEJSCIE :)))

Pozdrawiam

Ernest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tez mnie interesuje porownanie (w grach, nie w 3D sMarkach :P ) np. CLAP'a do KyroII na procku rzedu 1GHz. Zastanawialem sie nad Kyro, ale nie wiem czy jest sens wydawac te conajmniej 80-90 zl wiecej na Kyro (CLAP ok 180-200, KyroII Jupiter ok 280 z TV-outem) jezeli roznica bedzie znikoma na ktorakolwiek strone... i tak nie gram w najnowsze gry, wiec nie potrzeba mi gf3.. narazie moje V2 sprawuje sie calkiem calkiem, wiekszosc gier chodzi plynnie na full detalach (nie nowosci, ale powiedzmy UT, Q3, czy nawet SOF2), ale tylko w 640x480, mimo wszystko spodziewalem sie gorszych rezultatow... rzuccie jakies wyniki timedemo np. z q3 na GF1DDR i Kyro2 na procku 1GHz, bede dzwieczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tez mnie interesuje porownanie (w grach, nie w 3D sMarkach :P ) np. CLAP'a do KyroII na procku rzedu 1GHz. Zastanawialem sie nad Kyro, ale nie wiem czy jest sens wydawac te conajmniej 80-90 zl wiecej na Kyro (CLAP ok 180-200, KyroII Jupiter ok 280 z TV-outem) jezeli roznica bedzie znikoma na ktorakolwiek strone... i tak nie gram w najnowsze gry, wiec nie potrzeba mi gf3.. narazie moje V2 sprawuje sie calkiem calkiem, wiekszosc gier chodzi plynnie na full detalach (nie nowosci, ale powiedzmy UT, Q3, czy nawet SOF2), ale tylko w 640x480, mimo wszystko spodziewalem sie gorszych rezultatow... rzuccie jakies wyniki timedemo np. z q3 na GF1DDR i Kyro2 na procku 1GHz, bede dzwieczny :)

o ile dobrze pamietam to w wszystko na max w 1024x768 w q3 timedemo na tej mniejszej planszy mialem 68 - 70 fps, a na fast chyba 100-102 fps :) ale moge sie mylic robilem ten test ze 2 miechy temu i wiem ze mialem w jednym kolo 70 a w drugim tescie kolo 70 klatek, a teraz nie mam juz mojego duronka i czekam na d1000 morgam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam troche mniej, ale na... 640x480 :)  

a teraz ktos z Kyro2 niech sie zglosi :)

Ja mam wynik z benchmarku Wolfensteina - 47,4 fps.

Jest to narazie jedyna nowożytna gra na której sprawdziłem Kyro (i jedyna w którą w życiu grałem :oops: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie... ale nie porownam wynikow z RTCW z tymi z q3... wiec zrob moze tescik na q3 co? pewnie bedziesz mial szybciej niz na GF1DDR, ale chce wiedziec o ile szybciej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fido, nie gram w Q3 więc nie moge Ci pomóc ale na każdej stronie o sprzęcie (tweak, frazpc, twojepc, benchmark i inne) K2 było testowane na różnych procach i tam znajdziesz co chcesz, także wyniki Q3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx :) wlasnie kolo starej mleczarni (i w dodatku bylej, bo tam sa sklepy teraz) mieszkam... w tym takim duzym jasnoniebieskim, przedwojennym, domku dokladnie naprzeciwko PKP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx :) wlasnie kolo starej mleczarni (i w dodatku bylej, bo tam sa sklepy teraz) mieszkam... w tym takim duzym jasnoniebieskim, przedwojennym, domku dokladnie naprzeciwko PKP :)

kojarzysz nazwy Lisner i Hippos ?, tam wlasnie jestem okolo raz na miecha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Erio

no właśnie jak nie miałeś tej karty to się na ten temat nie wypowiadaj

co do wyników to ja niestety nie mam ale jak puszczałem to na full chodziło tak pieknie ze sie nie da wolfenstein również

ja nie gram (tylko colin) wiec ciezko jest mi powiedziec

ale przeciez są na wielu serwisach testy tej karty (tylko nie patrzcie na tomshardware, tam mieli albo zwaloną karte albo jakieś skantowane wyniki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki Kyro 2 w Q3

timedemo demo002 (Q3A demo - bo tylko taka wersje mam pod reka)

FASTEST - 115 fps

640x480x32bpp max detale + bilinear - 98 fps

800x600x32bpp max detale + bilinear - 98 fps

1024x768x32bpp max detale + bilinear - 92 fps

1280x1024x32bpp max detale + bilinear - 68 fps

procek Celeron 900@1200MHz 128MB RAM Jupiter KyroII 64MB Tv-Out

nie robilem w trilinear bo mi sie nie chcialo (ale jak pamietam to w trilinear trzeba odjac jakies 5-10 fps w zaleznosci o rozdzialki)

Na latce PR117 mialem ok 3-5 fps wiecej w stosunku do tego testu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pieknie i ladnie. Jak sam zauwazyles pierwsze trzy wyniki sa praktycznie takie same. Oznacz to, ze CPU limituje ta karte i z szybszym procesorem wyniki beda inne.

Co do 1280x1024 to spadek jest znaczny ze wzgledu na fill rate/ bandwidth limitacje.

Nie zmienia to faktu, ze jest to dobra karta jezeli jestes na budzecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...