Skocz do zawartości
KvM

GA-7VA (XP) i 1/6 PCI divider

Rekomendowane odpowiedzi

Na THG piszą, że ta płyta jako jedyna przy 200FSB ma PCI/AGP w normie (33/66). Nie wiem czy to prawda bo lamerstwo z nich coraz większe się robi (napisali np, że nie można zmieniać timingów pamięci, co jest bzdurą - wystarczy przeczytać instrukcję obsługi i wcisnąć ctrl-F1).

Ktoś coś wie na ten temat?

Ja mam wersję najprostszą, która różni się znacznie od VAX/VAXP i nie wiem czy dotyczy jej także kwestia mnożnika (jeśli to prawda dla VAX/VAXP).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze malo ludzi ma ta plytke wiec chyba najszybciej bedzie jak sam to sprawdzisz organoleptycznie.

Pozdro

Dexter

Niestety płyta mi padłą (najprawdopodobniej :-( ) w sumie to nawet mi pamięci chyba by wytrzymały. Puściłem je raz jako DDR400 i system zabootował :-). Nie miałem jednak wtedy jeszcze pdpiętego dysku i nie wiem jak by to poszło dalej. Pytam się bo zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego mobo. Gdyby jednak to była prawda to chyba bym się skusił - tyle że dopłaciłbym te 30PLN do VAX (nie musiałbym ciąć mostków na procku). U mnie jest jeszcze ten problemik, ze muj Duron może nie chcieć chodzić na 1000MHz (a mnożnik najniższy to 5 :-( ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...