marcellus Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Witam, Mam od jakiegos czasu nagrywarke Pioneera DVR-A07 i bardzo jestem rozczarowny predkoscia odczytu danych z jakiejkolwiek plyty CD/DVD. A jak juz przyjdzie zainstalowac jakis program z plyty, albo przegrac jakis plik to nie dosc, ze system mi "umiera", autentycznie tnie to caly proces jest bardzo wooolny <_< DVD jest podpiety do osobnego kontrolera na plycie. Do tej samej tasmy nie sa podlaczone zadne inne urzadzenia. Czy jest jakis program ktorym moglym sprawdzic na jakim interface'ie dziala mi ta nagrywarka? Albo gdzie indziej moglbym szukac rozwiazania?... Z gory dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Typowy objaw nie włączonego DMA. Start- Panel Sterowania - System - Sprzet- Menadzer Urzadzen - Kontrolery IDE/ATA - Wlasciwosci - Ustawienia zaawansowane i tam w podstawowym i pomocniczym kanale włącz DMA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Typowy objaw nie włączonego DMA. Start- Panel Sterowania - System - Sprzet- Menadzer Urzadzen - Kontrolery IDE/ATA - Wlasciwosci - Ustawienia zaawansowane i tam w podstawowym i pomocniczym kanale włącz DMA 1217102[/snapback] To jest to co mi sie pokazuje..... Czy to jest mozliwe, zeby burner byl az tak wolny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Wyglada na to ze masz wszystko ok. Probowales podpiac naped do innego kontrolera ewnetualnie na innej tasmie? Sterowniki do mobo mam nadzieje ze zainstalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...