CriXu Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Witam Zanim mnie pojedziesz ze byl juz taki topic, przeczytaj to do konca (szukalem ale nie znalazlem) mozliwe ze kupie sobie monitor LCD - jakas 17" z tych tanszych:) i mam do wyboru Samsunga 710V lub Philipsa 170B4B. I moje pytanie brzmi nie ktory jest lepszy tylko dlaczego w necie nie ma prawie zadnych informacji na temat tego philipsa (na polskich serwisach nei ma nic)- czyzby przestal istniec bo byl porazka czy to jest calkiem nowy monitorek?????? co do samsunga jest fajny i czytalem ze ludzie chwala sobie jego z tym ze jest u mnie problem poniewarz mam biurko troszke wysokie i polke na monitor, a ze zdjecia tego samsunga wynika ze jest troszke wykrzywiony do gory wiec czy dalo by rade go obnizyc zeby byl skierowany nie do gory tylko w dol- ja niestety nie mialem jeszcze stycznosci z tym monitorem wiec nie wiem prosze aby ktos kto ma lub sie bawil nim napisal mi czy mozna go mocno wykrzywic w rozne strony czy tam tylko w dol.... wyglada on tak i widac ze jest ustawiony do gory (u mnie by trzabulo go wyrownac lub nawet ustawic kilka stopni w dol) Samsung 710v prosze nie pisac zebym doplacil 100zeta i kupil lepsza iiyame -niestety nie mam mozliwosci moge wybrac z posrod tych dwoch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 odpisze mi ktos???? PS. a jak wyglada reklamowanie Philipsa a jak samsunga bo lyszalem ze czasem reklamacja nie uwzglednia jakis tam uszkodzen -wiec ktory bedzie lepszym zakupem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Reklamacja nie zawsze obejmuje tzw. "martwe piksele" - czyli swiecace sie stale jednym kolorem elementy matrycy, albo nie obejmuje ich niewielkiej ilosci (np. reklamowac mozna dopiero 5 pikseli). Polecam przed zakupem poczytac karty gwarancyjne obu. Co do podstawki Samsunga - idz do sklepu gdzie jest wystawiony i sam zobacz jaki ma zakres regulacji - ew. zerknij do specyfikacji na stronie Samsunga. I jeszcze jedna rzecz - w zwiazku z mozliwoscia wystapienia martwych pikseli koniecznie podlacz (jeszcze w sklepie) ekran przez zakupem i zobacz czy wszystko OK - i nie pierwszy z brzegu, tylko konkretnie ten egzemplarz ktory kupujesz. Jezeli sprzedawca odmowi, zmien sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...