Skocz do zawartości
CriXu

Lcd - Pytanie-problem Info

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zanim mnie pojedziesz ze byl juz taki topic, przeczytaj to do konca (szukalem ale nie znalazlem)

mozliwe ze kupie sobie monitor LCD - jakas 17" z tych tanszych:)

i mam do wyboru Samsunga 710V lub Philipsa 170B4B. I moje pytanie brzmi nie ktory jest lepszy tylko dlaczego w necie nie ma prawie zadnych informacji na temat tego philipsa (na polskich serwisach nei ma nic)- czyzby przestal istniec bo byl porazka czy to jest calkiem nowy monitorek??????

co do samsunga jest fajny i czytalem ze ludzie chwala sobie jego z tym ze jest u mnie problem poniewarz mam biurko troszke wysokie i polke na monitor, a ze zdjecia tego samsunga wynika ze jest troszke wykrzywiony do gory wiec czy dalo by rade go obnizyc zeby byl skierowany nie do gory tylko w dol- ja niestety nie mialem jeszcze stycznosci z tym monitorem wiec nie wiem prosze aby ktos kto ma lub sie bawil nim napisal mi czy mozna go mocno wykrzywic w rozne strony czy tam tylko w dol....

wyglada on tak i widac ze jest ustawiony do gory (u mnie by trzabulo go wyrownac lub nawet ustawic kilka stopni w dol)

Samsung 710v

prosze nie pisac zebym doplacil 100zeta i kupil lepsza iiyame -niestety nie mam mozliwosci moge wybrac z posrod tych dwoch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklamacja nie zawsze obejmuje tzw. "martwe piksele" - czyli swiecace sie stale jednym kolorem elementy matrycy, albo nie obejmuje ich niewielkiej ilosci (np. reklamowac mozna dopiero 5 pikseli).

Polecam przed zakupem poczytac karty gwarancyjne obu.

Co do podstawki Samsunga - idz do sklepu gdzie jest wystawiony i sam zobacz jaki ma zakres regulacji - ew. zerknij do specyfikacji na stronie Samsunga.

I jeszcze jedna rzecz - w zwiazku z mozliwoscia wystapienia martwych pikseli koniecznie podlacz (jeszcze w sklepie) ekran przez zakupem i zobacz czy wszystko OK - i nie pierwszy z brzegu, tylko konkretnie ten egzemplarz ktory kupujesz. Jezeli sprzedawca odmowi, zmien sklep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi