Skocz do zawartości
Dareks12

Abit Is7 + Starszy Procek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na początku powiem, że szukałem w archiwum ale raczej nie znalazłem tego co chciałbym wiedzieć...

Stoję przed wymianą sprzętu (Abit VT6x4, Cel 667@1100, 512 SDRAM) na coś nowszego... Budżet niestety mam narazie ograniczony i dlatego pomyślałem żeby kupić dobrą płytę (z przyszłością :wink: ), pamięć 512 (2x256) i.... procesor...

I teraz pytanie- czy P4 1.6, 1.8 lub 2.0 podchodzą na tą płytę tylko w technologi 0.13 , czy 0.18 też spasują?

Pozdrawiam

Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Na początku powiem, że szukałem w archiwum ale raczej nie znalazłem tego co chciałbym wiedzieć...

Stoję przed wymianą sprzętu (Abit VT6x4, Cel 667@1100, 512 SDRAM) na coś nowszego... Budżet niestety mam narazie ograniczony i dlatego pomyślałem żeby kupić dobrą płytę (z przyszłością  :wink: ), pamięć 512 (2x256) i.... procesor...

I teraz pytanie- czy P4 1.6, 1.8 lub 2.0 podchodzą na tą płytę tylko w technologi 0.13 , czy 0.18 też spasują?

Pozdrawiam

Darek

1217109[/snapback]

tylko 0.13 rusza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i.... procesor...

Czesc !

i tu masz problem !!!

ta płytk obsługuje tylko (jak mi wiadomo z dokumentacji czyli -oficjalnie)

Pentium 4 Northwood z jadrem A czyli FSB 400Mhz i 512KB Cahe !!! i 0,13 proces technologiczny ! o predkosci 2.0GHz (włącznie) w gore ! Ponizej = ZONG!

Edytowane przez MajkelP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Watdek82 ma rację Celeron D jest wydajniejszy od P4 poniżej 2,0 GHz .. A ponadto kręci się b.dobrze u mnie narazie 2,4@3,0 ze wzgledu na marne chłodzenie Intel BOX... W testach Celeron D320 2,4 GHz po przetaktowaniu na 3,0 GHz jest wydajniejszy od P4 2,4GHz Prescott HT ... więc do zkupów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi