L.Viadro Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Co mam wybrać bo już qwa na prawde nie wiem... 1. - INTEL Pentium 4 2GHz [730zł BOX] - ASUS P4PE 845PE/Gigabyte-8PE667Pro 845PE [???] - 256 DDR 333MHz Kingston [300zł] 2. - AMD Athlon XP 2000/2200+ (jeszcze nie wiem który) [470zł BOX/???] - MSI KT400 Ultra-2 [???] - 256 DDR 333MHz Kingston [300zł] --- Mam po prostu okazje kupić tanio i nie bardzo wiem co wybrać...najpierw miałem brać AMD to mi powiedzieli że AMD to syf, jakieś błędy zmiennoprzeciwnkowe, przegrzewanie itp. No to zdecydowałem sie na P4 (moje marzenie^^). Ale teraz mi mówią że jak nie chce podkręcać to sie nie opłaca i że Athlonki są wydajniejsze o wiele. dlatego pytam: Który zestaw jest lepszy dla MANIAKA GIER? _NIE_ interesuje mnie overclocking. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Dla maniaka gier to najważniejsz jest karta grafiki, procek to sprwa drugorzędna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Gdzie ty masz takie ceny? Opcja nr 1 wydaje się lepsza, ale droższa - tego P4 możesz dobrze podkręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 DDR333 Kingstona za 300 zeta gdzie ?? Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 co do cen to sorx ale nie moge powiedzieć, qmpel mi załatwia^^ Powtarzam że NIE INTERESUJE mnie O/C !!! Wiem że grafa też jest ważna ale ja pytam w proca/płyte Czy ktoś opdowie mi na moje pytanie??? Co do zestawu nr.2 to może zamaist MSI wziąłbym Gigabyte'a z KT400 i AGPx8... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 W jednej z najwiekszych hurtowni w Polsce te pamiatki kosztuja 352 zeta wiec ta cena jest conajmniej dziwna. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 troche mało ramu jak na zestaw maniaka ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 jesli chcesz posiac groszem to 2200+ ... oj mowie ci proc jest niezly... bez krecenia juz supelnie starczy na dluuugi czas... wez boxowego to calkiem ladny wentyl ci wpadnie robiony typowo pod rdzen 0.13um co do agp 8x na kt400 ... bez urazy ale nic nie zyskacie... dotkonolem i zobaczylem.. to samo wyciagam na epox z kt333 przy ati 9700 roznic brak.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 troche mało ramu jak na zestaw maniaka ;>Jutro będę składał totalnie maniacki zestaw: Asus P4B533, P4-2.53, 1GB PC333, Gigabyte R9700, WD 120GB... Aż sam jestem ciekaw jego osiągów, szczególnie grafy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Wiecie co.. Zart: moze tak ten zestaw z topicu: "problemik z lewym kompem" uzyc? To bylby demon.. :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 jak dla mnie to zestaw nr ..2 z athlonem 2200xp+ i mozesz wziac wiecej ramu i łytke gigabyte bedzie lepsza od msi ...a mozna wiedzic jaką bedziesz miał grafe ??. ps. AMD i błedy zmiennoprzecinkowe to dawno było i nie prawda wiec sie o to nie buj...a to ze amd jest cieplutkie to co od czego sa coolerki i WC jak cos to p4 to syf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 jak dla mnie to zestaw nr ..2 z athlonem 2200xp+ i mozesz wziac wiecej ramu i łytke gigabyte bedzie lepsza od msi ...a mozna wiedzic jaką bedziesz miał grafe ??. ps. AMD i błedy zmiennoprzecinkowe to dawno było i nie prawda wiec sie o to nie buj...a to ze amd jest cieplutkie to co od czego sa coolerki i WC jak cos to p4 to syf "jak cos to p4 to syf" - oto wypowiedz fachowca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Wybieram odpowiedź nr.1 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 na zestawie 2gim troche zaoszczędzisz, a jak ma to być zestaw dla maniaka to wal 512 ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ja stawiam na AMD !! moze nie sa tak wyczesane do krecenia jak P4 ale sa duzo wydajniejsze ...POLECAM sam mam i chwale . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 brechtalemsie niezle z tego ze blendy zmiennoprzecinkowei przegrzewanie blendow niema a do takeigo prock amusisz odpowiednie chlodzenie i niema klopotow. bralbym 2200+ zostanei ci kasy z roznicy do p4 doluz sobie do grafiki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 brechtalemsie niezle z tego ze blendy zmiennoprzecinkowei przegrzewanie blendow niema a do takeigo prock amusisz odpowiednie chlodzenie i niema klopotow. bralbym 2200+ zostanei ci kasy z roznicy do p4 doluz sobie do grafiki Hhehe tez mi sie to wydaje smieszne . A na nawet ja ma jakies problemy to mi one nie przeszkadzaja bo wszystko chodzi ladnie ...A tak na serio to te problemy z wartosciami zmiennoprzecinkowymi to byly chyba za czasow AMD K5 albo K6 juz sam nie pamietam ....Ale K6 sam mialem i smigalo jak glupie ( na tamte czasy oczywiscie ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Co mam wybrać bo już qwa na prawde nie wiem... 1. - INTEL Pentium 4 2GHz [730zł BOX] - ASUS P4PE 845PE/Gigabyte-8PE667Pro 845PE [???] - 256 DDR 333MHz Kingston [300zł] 2. - AMD Athlon XP 2000/2200+ (jeszcze nie wiem który) [470zł BOX/???] - MSI KT400 Ultra-2 [???] - 256 DDR 333MHz Kingston [300zł] --- Mam po prostu okazje kupić tanio i nie bardzo wiem co wybrać...najpierw miałem brać AMD to mi powiedzieli że AMD to syf, jakieś błędy zmiennoprzeciwnkowe, przegrzewanie itp. No to zdecydowałem sie na P4 (moje marzenie^^). Ale teraz mi mówią że jak nie chce podkręcać to sie nie opłaca i że Athlonki są wydajniejsze o wiele. dlatego pytam: Który zestaw jest lepszy dla MANIAKA GIER? _NIE_ interesuje mnie overclocking. tez jestem ciekaw gdzie masz takie ceny 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Polecam ci moj system 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Zestawik numer dwa , a do tego zaoszdzedzajac kup wiecej ramu albo lepsza grafe .Wydajnisc bedzie swietna i jak na te czasy styknie spoko, a pozniej sobie najwyzej zrobisz upgrade do Bartona . Acha pamietaj jeszcze o tym ze glowna role w twoim zestawie bedzie grala grafika , wiec polecam Radka 9700 ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Zdecydowanie zestaw 2, a zaoszczędzoną kasę dorzuć do lepszej grafiki i kup więcej RAM'u! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 oczywiscie ze athlon ma tu niesaowite przewage nad p4 2.0ghz bierz xp 2.2+ do tego 512 ddr i radeona 9700pro jak asz kase i to dopiero bedzie wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A ja wybieram zestaw numer 1 tylko dorzuciłbym do niego 200zł i kupił P4 2,4 fsb533 BOX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ok, chyba jednak wezme Athlonka 2200 ale teraz jaką płyte??? ; / Zastanawiam sie nad MSI KT333 Ultra-2 albo EpoX 8k5a2, czy jednak Gigabyte GA-7VRXP Via KT333 ATA/133 ? Bo rozumiem że KT400 nie brać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ten MSI to dokładnie Microstar KT3 Ultra2 (MS-6380E) BOX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Jeżeli nie interesuje CIę overclocking to bierz Gigabyte Ga7VRXP bardzo fajna płytka stabilna i wogule spodobała mi się albo tą nowszą tan Kt400 Gigabyte 7VAX lub 7VAXP ale lepiej jakąś płytkę która obsługiwać będzie Athlony na FSb333 przyda sie jak będziesz chciał kiedys rozbudować kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A ja wybieram zestaw numer 1 tylko dorzuciłbym do niego 200zł i kupił P4 2,4 fsb533 BOX Wygral konkurs. Ja tez tak mysle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 P4 jest ok jak sie go KRECI mocno . nie wiem jak sie beda na to zapatrywac plyty na PE zdecydoiwanie nr 2 za malo ramu tam jest , conajmniej 512mb poszadnej markowej do tego ZASILACZ poszadny , jakis Evermax , chieftec, enlajt .. do tego GRAFIKA .. a nie to tfoje MX 440 :) ty graczu ty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Co do płyty to myślę, że warto zastanowić się nad nowym Epoxem 8K9A3+. Nic się nie martw o KT400 - chodzi o to, że nie wprowadził tak znaczących zmian, ale mimo to warto go kupić. Z pozostałych to może Gigabyte 7VAXP lub ASUS A7V8X. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 co do cen to sorx ale nie moge powiedzieć, qmpel mi załatwia^^ Powtarzam że NIE INTERESUJE mnie O/C !!! Wiem że grafa też jest ważna ale ja pytam w proca/płyte Czy ktoś opdowie mi na moje pytanie??? Co do zestawu nr.2 to może zamaist MSI wziąłbym Gigabyte'a z KT400 i AGPx8... Stary, jesteś pewien tego "qmpla" te cenki na prawe są podejżane... Jeśli składsh kompa do gier, grafa jest NAJWAŻNIEJSHA a to proc jest "też ważny" 8O 8O 8O Ja bym qpił słabszego procka, np. 2000+/ P4 1.8, lekko @, a do tego jakś wyje... grafa, choćby nawet R9700. Jeśli jesteś graczem, a nie interesuje Cie OC, to tak jakbyś był rajdowcem i nie interesowały Cie samochody :P OC potrafi na prawde dać sporo FPS'ów. Na przykład: zestaw P4 1.8 + GF4 Ti 4200 będzie miał zaooshmy 100FPS'oow to po pożądnym wykręceniu (P4@ 2.8, GF@ 4600) możesh mieć nawet o 40% More Power :!: Jeśli chodzi o płytke pod AMD'ka to brałbym tesh pod uwage Abity: KD7 i AT7... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...