Skocz do zawartości
wad

Który Wentylator?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Gigabit 3D Cooler Ultra Super Silent GH-PCU31-SD

benchmark

czy

THERMALRIGHT SLK 900A Z WENTYLATOREM YS-TECH 92mm

Angela

Jaki byście wybrali. Mam durona 1800 zależy mi głównie na ciszy i w mniejszym stopniu na wydajnośći. Mam obecnie Titana a temperatura podkręconego durona do 2000 wynosi od 45-51 stopni ( ale to kosiarka do trawy). Dla ścisłośći bawie się raczej programami graficznymi niż gram,

no ale też gram :D

Jeśli chodzi o pierwszy Gigabit to taniej wychodzi , a na benchmark zebrał bardzo dobrą opinie. No i jest sprawdzona konstrukcja. Ludziska kupują go chętnie. Cięszko go dostać.

THERMALRIGHT SLK 900A tego zaleta jest mianowicie to że jak wiatrak siądzie to mogę bezproblemów go wymienić. A tutaj są opinie podzielone.Ale w testach Tweak dostał dobrą ocene.

Ale dla mnie testy nie zawsze są takie oczywiste wole opinie tych którzy mieli do czynienia z tymi wentylatorami.

Dodam żę w przyszłości będe zmieniać procki na szybsze. Nie planuje przesiadki na platforme 64bitową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomyśl o pentagramach, ew. sprawdzony zalman 7000alcu - u mnie przy minimalnych obrotach ciągie axp @ 2380-2450MHz przy temp nie przekraczających 50*c,, procek jedzie na std vcore

gigabyte odpada na starcie bo to qpa ;) poczytaj test kulerów na tweaku - dowiesz się dużo,, twoj procek nie potrzebuje super chlodzenia, myśle że pentek 80 cu na rozsądnie niskich obrotach starczy w zupełności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja także posiadam wspomniany wyżej radiatorek i przy wentylatorze typu coś qoltec qf9225 92x92x25 18dB 27CFM za 23 zeta spisuje sie całkiem nieźle. W porównaniu do GlacialTecha Igloo 2470 Light, na którym normą było 58-59 stopni bez kręcenia, a na Thermalrightcie mam tylko 47 stopni po lekkim podkręceniu z 2500@3200 swojego Barthona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Gigabit 3D Cooler Ultra Super Silent GH-PCU31-SD

1217194[/snapback]

Czesc

Ja polecił bym CI fajny cooler GlacialTecha, Igloo 2470 Termal Control, sam mam taki i swietnie u mnie sie spisuje. Na Bartonie 2500XP mam 42 stopnie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi