Barti14 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Witam! Zainstalowałem Linux Mandrake 10.0. Wybrałem boot menu na dyskietce. Pokazywał się jakiś błąd ale jakoś się bardzo nie "rzucał" więc olałem to. Po instalacji włożyłem dyskietkę to piszę że zły dysk. :/ Na szczęście bez dyskietki pojawia się normalne windowsowskie boot menu... Co mam zrobić żeby odpalić [brzydkie określenie na linuksa]a? :/ Bardzo proszę o pomoc i jeśli można to wytłumaczyć mi co mam zrobić jak krowie na granicy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zabootować z płyty na przykład i zainstalować loadera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Taki błąd się pokazuje po wpisaniu linux rescue i odnownieniu boot menu pojawia się: Fatal: Filesystem would be destoryed by LILO boot sector: /dev/fd0. I dokładnie takie coś pojawiało się przy instalacji... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...