carano2005 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Kupilem zalmana niebieskiego zabieram sie za instalacje a tu zonk- nie wchodzi na caly mostek bo zawadza o pentagrama Czy powiezchania styku radiatora z mostkiem musi koniecznie byc cala wypelniona? A czy jeszce stykajace sie 2 radiatory beda gorzej odprowadzac cieplo? Amoze by tak zalmana uciać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Lepiej zaby powierzchnia radiatora pokrywala caly NB. Stykajace sie radiatory nie powinny stanowic problemu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Wystarczy troche odgiac zalmana na NB i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pain Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 no powinienes zakryc caly NB ale mozesz upilowac tego zalmana troche nie powinno to stanowic problemu ale uwazaj z tym troche, a i pamietaj zeby sie pozbyc wszystkich opilkow zelaza z radiatorka bo jak sie dostana do kompa to mzoe byc hardcore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 nie wiem czy ktos zauwazyl ale zalman ten 32mmi 47 mm nie maja podstawy o wymiarach 32x32mm tylko 32x25mm i dlatego i tak nie przykryje calej powierzchni mostka. Inaczej ma sie sprawa z Cooler Master tam podstawa faktycznie wynosi 32x32mm. Tez uwazam ze caly mostem powiniem pokrywac radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Radiator nie musi pokrywac calego czipsetu !!! Rzeczywisty rozmiar czipsetu jest mniejszy niz to co widac na plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Kupilem zalmana niebieskiego zabieram sie za instalacje a tu zonk- nie wchodzi na caly mostek bo zawadza o pentagrama Czy powiezchania styku radiatora z mostkiem musi koniecznie byc cala wypelniona? A czy jeszce stykajace sie 2 radiatory beda gorzej odprowadzac cieplo? Amoze by tak zalmana uciać 1217507[/snapback] A jakiego masz pentagrama i jaką masz płytę główną?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carano2005 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Płytka Abit NF7-SL a Pentagram 80cu? ten najdroższy - no i temperaturki na nim sa zajefajne :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piokos Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 płyta i wentyl jak w sygnaturce. Ze 2 tyg temu montowałem na NB Zalmana bo abitowy wyjec zaczął buczeć niemiłosiernie. Montowałem tego żółtego. Zostałełem zmuszony wyłamać mu trzy zęby ( 3 narożne) :lol: . Zakładając, że te kropki przedstawiają radiator widziany od góry (pogrubione "o" to wyłamane ząbki :) : . . . . . . . . oo . . . . . . . . . o . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Zmieścił się pod pentagrama bez problemów, temperatura po długim okresie używania kompa ok. 25-26*C (źródło Everest). B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 płyta i wentyl jak w sygnaturce. Ze 2 tyg temu montowałem na NB Zalmana bo abitowy wyjec zaczął buczeć niemiłosiernie. Montowałem tego żółtego. Zostałełem zmuszony wyłamać mu trzy zęby ( 3 narożne) :lol: . Zakładając, że te kropki przedstawiają radiator widziany od góry (pogrubione "o" to wyłamane ząbki :) : . . . . . . . . oo . . . . . . . . . o . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Zmieścił się pod pentagrama bez problemów, temperatura po długim okresie używania kompa ok. 25-26*C (źródło Everest). B) 1222425[/snapback] Wczoraj z ciężkim sercem szedłem do domu z nowym Pentagramem 92AlCu. Mam na Gigabyte niebieskiego Zalmana i już w myślach widziałem jego piłowanie. Jakie było moje zdziwienie jak się okazało że Pentagram pięknie chodzi obok Zalmana i jeszcze parę mm luzu pozostało. I to bardzo mnie ucieszyło ale osiągi coolerka zdecydowanie mniej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...