Skocz do zawartości
don_mladen

Help! Barton 2800 Na Gigabyte7nf-rz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Kupilem pare dni temu sprzet: AMD Barton 2800+, płyta Gigabyte 7NF-RZ i chlodzenie Pentagram Freezone QC-92 Cu - wszystko nowe.

Do tego mam GF2 MX 400 64MB i 2*128 MB DDR 2100, zasilacz rubikon 300W

Grafe i ram bede zmienial w niedlugim czasie.

Sprzet kupowalem z myslo o podkreceniu za jakis czas.

Niestety w tej konfiguracji nie działa odpowiednio: Procek nagrzewa sie do: IDLE 49*C, stres: 57*C i czesto sie wiesza. Co moze byc powodem? PLZ help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze tempo . byc wysoka

1) nie dales pasty an proca -to usuwam bos chyba jest wtajemniczony do czego itp sluzy

2) najlepiej boxa wersje proca kupowac wtedy masz chlodzenei odpowiednie do tego proca i jest juz z mysla o podkrecaniu ja na semrponie 2500+ (1.7) wykrecilem do 2ghz i mam 40 a stres 43 ino i pikus a przed kreceniem 37 stres.

3) najlepiej wyciagnij [proca sprawdz wentyl i zaloz spowrotem z pasta .

4) ale najbardziej to mi ten wentyl ne ipasi na niego bym stawial jesli da rade wymieni go a jak nei to zostawa ale postaraj dozbierac te pare 30-50zl i idz po wersje box dla proca! a tego pentagrama to wsadz do srodka budy niech wyciaga powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda jest otwarta - przy otwartej budzie ma takie temperatury. Zasilacz owszem, moze byc slaby, ale czy to mogloby byc przyczyna? Wentylator z tego co wiem jest niezly: info pasta smarowalem, spox (oczywiscie docisniety radiator "wyciska" na zewnatrz rdzenia paste) Poki co obnizylem fsb i temp jest ok 45*C, ale proc chodzi jako 2200 :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wyglada podstawka tego coolera??

moj brachol kupil taiego co mial dziure po srodku i chlodzil rdzen tylko na brzegach gdzie mial stycznosc z procem :lol:

zamien wentyl na caly miedziany ja w iddle mam 40*C przy onizonych obrotach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...