don_mladen Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Mam problem. Kupilem pare dni temu sprzet: AMD Barton 2800+, płyta Gigabyte 7NF-RZ i chlodzenie Pentagram Freezone QC-92 Cu - wszystko nowe. Do tego mam GF2 MX 400 64MB i 2*128 MB DDR 2100, zasilacz rubikon 300W Grafe i ram bede zmienial w niedlugim czasie. Sprzet kupowalem z myslo o podkreceniu za jakis czas. Niestety w tej konfiguracji nie działa odpowiednio: Procek nagrzewa sie do: IDLE 49*C, stres: 57*C i czesto sie wiesza. Co moze byc powodem? PLZ help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Nie wietrzysz budy, kiepski zasilacz, kiepska płyta główna, kiepsko założony wiatrak, lub ewentualnie źle nasmarowana pasta silikonowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibson Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 moze tempo . byc wysoka 1) nie dales pasty an proca -to usuwam bos chyba jest wtajemniczony do czego itp sluzy 2) najlepiej boxa wersje proca kupowac wtedy masz chlodzenei odpowiednie do tego proca i jest juz z mysla o podkrecaniu ja na semrponie 2500+ (1.7) wykrecilem do 2ghz i mam 40 a stres 43 ino i pikus a przed kreceniem 37 stres. 3) najlepiej wyciagnij [proca sprawdz wentyl i zaloz spowrotem z pasta . 4) ale najbardziej to mi ten wentyl ne ipasi na niego bym stawial jesli da rade wymieni go a jak nei to zostawa ale postaraj dozbierac te pare 30-50zl i idz po wersje box dla proca! a tego pentagrama to wsadz do srodka budy niech wyciaga powietrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_mladen Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Buda jest otwarta - przy otwartej budzie ma takie temperatury. Zasilacz owszem, moze byc slaby, ale czy to mogloby byc przyczyna? Wentylator z tego co wiem jest niezly: info pasta smarowalem, spox (oczywiscie docisniety radiator "wyciska" na zewnatrz rdzenia paste) Poki co obnizylem fsb i temp jest ok 45*C, ale proc chodzi jako 2200 :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibson Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 ja tylko za zmina wentyla na boxowy serio pomoze ci to na 1oo% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 jak wyglada podstawka tego coolera?? moj brachol kupil taiego co mial dziure po srodku i chlodzil rdzen tylko na brzegach gdzie mial stycznosc z procem :lol: zamien wentyl na caly miedziany ja w iddle mam 40*C przy onizonych obrotach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...