Skocz do zawartości
De_Xter

Atman At-305 - Przerobka Na Niezatapialna

Rekomendowane odpowiedzi

Bede sie bral za przerobke tej pompki na niezatapialna. Mile widziane dobre rady a tymbardziej fotosy juz przerobionych. Mam pewne pomysly, ale to jeszcze nie do konca przemyslane. Mam nadzieje, ze pomozecie mi w wyborze dobrych rozwiazan.

Moj mail dexter@poczta.polhost.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz sprawdzic tez u mnie

Ja do przerobki swojej uzywalem zywicy, maty szklanej, czarnego silikonu i dwoch kawalkow rurki miedzianej. Przerobka jest bajecznie prosta. Wystarczy porzadnie uszczelnic dekielek ten dokrecany i wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam przerobionego tego atmanka ...

krocce wklejone na zywice (za krocce robia redukcje do systemow CO ...) kratka zdjeta, a czesc nakrecana jest ladnie zasmarowana silikonem, dzieki czemu nadal jest rozbieralna jak by sie cos stalo ... dodatkowo przyklejone 2 radiatorki po bokach bo sie bidaczka troszke grzala

Wojtek

PS. Czy tylko mi sie tak wydaje ze atmanek sie glosniejszy po kilku miesiacach robi ?? Tak smiesznie buczy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tylko mi sie tak wydaje ze atmanek sie glosniejszy po kilku miesiacach robi ?? Tak smiesznie buczy :/

To moze byc wlasnie wina zlego chlodzenia pompki, ktora w koncu nie jest przystosowana do pracy poza środowiskiem wodnym. Pompka sie wtedy szybciej zużywa (większe temperatury)... Dlatego ja narazie nie kombinuje i zatapiam mojego atmana w easyclicku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi