Than Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Co sadzicie o plytach ECS? Czy sa warto kupic plyte ECS z chipsetem SiS745 do filmow (divx), programow inzynierskich ? Czy lepsza jest moze : Canyon 7TABAS VIA KT133A ? Z gory dzieki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Canyon nie znam a ECSa tak i nie było z nimi zadnych problemów, choć moje były na VIA i sisa nie sprawdzałem ale powinno byc ok. Pozatym KT133A juz troszkę się zestarzał ale do divx w zupełnosici wystarczy. Ja polecam Ci ECSa na VIA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A może chodzi ci o CLAYTON Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 pewnie CLAYTON ja bym bral jednak KT133A i jakiegos proca na 133MHz i kreeecil do 140MHz :P , mniej problemuf imho nisz z sisem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Do programów inżynierskich? Facet ty chyba źle w cenniku zobaczyłeś :D Płyta to najważniejsza część kompa, więc raczej bym walił jakieś lepsiejsze płytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Co sadzicie o plytach ECS? Czy sa warto kupic plyte ECS z chipsetem SiS745 do filmow (divx), programow inzynierskich ? Czy lepsza jest moze : Canyon 7TABAS VIA KT133A ? Canyon? Pierwsze slysze... hehe, ale IMO mniejsze zło to te ECS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A tak w ogóle to obie powinny wylądować głęboko w jakimś kanionie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A tak w ogóle to obie powinny wylądować głęboko w jakimś kanionie :D A miałeś choć raz taką płytę :?: Jak nie to co się wymadrzasz :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 :roll: co wam w SiS przeszkadza? to ze nie trzeba instalowac v4in1? ecs k7s5a to kultowa plyta:) Mam ja od roku i nie mam zadnych problemow (ZADNYCH). Obecnie wsadzilem w nia xp2000+ i na fsb 143 chodzi elegancko. Problemy sa gdy user kupi sobie tania obudowe z marnym zasilaczem. tuner tv, karty sieciowe, scsi. i inne wynalazki mialem w nia wsadzone. KT133A to juz wiekowa konstrukcja ktora nie ma szans konkurowac z SiS 735 czy 745. RusH - napisz mi chodz jeden problem z SiSem 735/745. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 problem nie z sis a z sis na ECS - tylko rev '0' i rev >'5' sa ok , inne mialy wieczne problemy z gubieniem biosu , wieszaniem sie przy pracy asynchronicznej .. szadko kiedy plyty z rev 1,2,3 chodzily ok :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 :roll: co wam w SiS przeszkadza? to ze nie trzeba instalowac v4in1? ecs k7s5a to kultowa plyta:) Mam ja od roku i nie mam zadnych problemow (ZADNYCH). Obecnie wsadzilem w nia xp2000+ i na fsb 143 chodzi elegancko. Problemy sa gdy user kupi sobie tania obudowe z marnym zasilaczem. tuner tv, karty sieciowe, scsi. i inne wynalazki mialem w nia wsadzone. KT133A to juz wiekowa konstrukcja ktora nie ma szans konkurowac z SiS 735 czy 745. RusH - napisz mi chodz jeden problem z SiSem 735/745. Ja też mam płyte k7s5a i mam pytanie - jaki max procek mogę w nią wsadzić bo w instrukcji podają chyba Athlon 1.4 lub Duron 1 ghz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Craven, w k7s5a możesz wsadzić wszystko do 2600+, wystarczy nowy bios (albo cheepo bios 1.05). Fakt, kultowa płytka i całkiem fajna, ale nie polecam nikowu, bo jak widać w podpisie NACIĄŁEM SIĘ. Całkiem ją lubię, tylko bios się co miesiąc-dwa resetuje i inne takie. Nie spałbym spokojnie, gdybym komuś sprzedał taką płytę, a tydzień później bym miał przerąbane... bo mi to nie przeszkadza, 30 sekund i gotowe. A podkręcić nawet idzie na fsb 150, ma dzielnik 1/5, sis całkiem wydajny. Ale nie bierzcie nigdy tej płyty! Lepiej coś na via, ale nowsze. Polecałbym wogóle się ecs'ami nie interesować na razie i dozbierać trochę kasy, bo płyta jest faktycznie najważniejsza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A pisał to Polak mądry, bo po szkodzie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 bierz ecs'a ja nie mam zadnych problemow z kreceniem wszystko stabilne sam kiedys myslalem ze sis to gowno ale sie do niego przekonalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ECS , CANYON, CLAYTON i inne tego typu plyty to SYF jakich malo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 O czasu paru dni spędzonych na przywracania zestawów na ECSie do stanu używalności nic nie mam do ECSa. Nawet się przekonałem do tej firmy. Zawsze okazywało się, że winna... nie jest płyta. Tylko grafika, pamięci itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Gr00bY Mazur"]O czasu paru dni spędzonych na przywracania zestawów na ECSie do stanu używalności nic nie mam do ECSa. Nawet się przekonałem do tej firmy. Zawsze okazywało się, że winna... nie jest płyta. Tylko grafika, pamięci itd. Z calym szacunkiem do twoich umiejetnosci oraz doswiadczen, jeszcze sie nie spotkalem z nikim kto by kupil ECS-a lub inna tania plyte i nie latal kilka razy wymieniac podzespolow, bo mu cos tam nie chodzilo. Z tymi plytami sa wieczne problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 To wynika z tego, że jak się kupuje płytkę ECSa to reszta zestawu zazwyczaj jest 100% no-name i stąd się biorą problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Gr00bY Mazur"]To wynika z tego, że jak się kupuje płytkę ECSa to reszta zestawu zazwyczaj jest 100% no-name i stąd się biorą problemy.Calkiem mozliwe, ale wlasnie dlatego nie mam do nich zaufania, wole miec markowe MOBO i reszte NoName, a miec swiety spokuj z plyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Co sadzicie o plytach ECS? Czy sa warto kupic plyte ECS z chipsetem SiS745 do filmow (divx), programow inzynierskich ? Czy lepsza jest moze : Canyon 7TABAS VIA KT133A ? Z gory dzieki :) A ja bym do tego K7S5A dołożył 100 PLN i wziął to co mam w podpisie (prawdę mówiąc tak właśnie zrobiłem). ECS był w porządzku, tylko kiepsko się podkręcało. A SIS to prawdziwy powiew świerzości po niekończących się problemach z VIA. Dlatego wzięłem coś na tym samym chipsecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Gr00bY Mazur"]To wynika z tego, że jak się kupuje płytkę ECSa to reszta zestawu zazwyczaj jest 100% no-name i stąd się biorą problemy. Bardzo kontorwersyjna opinia i nie zgadza się z moimi doświadczeniami - u mnie problem był na pewno z płytą ECS i to modelem uważanym za dobry - K7VZA. Z tego co piszesz można by pomyśleć, że właściciele innych płyt nie mają reszty wyposażenia no-name, tylko zawsze dobrych firm. Może twoja opinia bierze się stąd, że płyty ECS nie radzą sobie ze współpracą z kiepskimi podzespołami no-name i do stabilnej pracy potrzebują firmowych kart dobrej jakości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 IMHO najbardziej chodzi tu o zasilacze. W mojej skromnej karierze nie spotkałem jeszcze K7S5a, której nie pomogłaby wymiana zasilacza albo pamięci na markowe... Ale może to dlatego, że we wrocku jakies dobre wersje tej płytki były podobno... A duża część problemów faktycznie bierze się z tego że ECS-y są brane do jak najtańszych zestawów z sub-standardowymi komponentami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Z calym szacunkiem do twoich umiejetnosci oraz doswiadczen, jeszcze sie nie spotkalem z nikim kto by kupil ECS-a lub inna tania plyte i nie latal kilka razy wymieniac podzespolow, bo mu cos tam nie chodzilo. Z tymi plytami sa wieczne problemy. To przyjedź do wrocka i zaprowadze Cię do kafejki, w której przez pewien czas adminiłem. Płytki to były ECSy K7S5A(L) i ani razu nie miałem z nimi problemów. Tyle że pamiątki były od Kingstona. Zasilacze może codegeny, ale Golden-Samplowane :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Hm... ECS wrażliwy na zasilacze? Na K7S5A to chyba nie bo koledze biega zestaw z Duronem 850@1000 przy 4 letnim zasilaczu 200W 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Gr00bY Mazur"]O czasu paru dni spędzonych na przywracania zestawów na ECSie do stanu używalności nic nie mam do ECSa. Nawet się przekonałem do tej firmy. Zawsze okazywało się, że winna... nie jest płyta. Tylko grafika, pamięci itd. Zgadzam sie z Tobą Rafał ale to zrozumie tylko ktoś kto z tymi płytami mał kontakt, wiekszość nipochlebnych opini wygłaszają ludzie którzy nigdy nie mieli takiej mobo w łapach. ...jeszcze sie nie spotkalem z nikim kto by kupil ECS-a lub inna tania plyte i nie latal kilka razy wymieniac podzespolow, bo mu cos tam nie chodzilo. Z tymi plytami sa wieczne problemy. Może nie znamy się ale ja niemiałem z ECSem żadnych problemów. Może twoja opinia bierze się stąd, że płyty ECS nie radzą sobie ze współpracą z kiepskimi podzespołami no-name i do stabilnej pracy potrzebują firmowych kart dobrej jakości. Można się zastanawiać czy jest to wina płyty czy tych nonamowych podzespołów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Juz kilka razy skladalem zestawy na K7S5A i musze przyznac ze jak sie trafi dobry model to biega to calkiem spoko.Jednak trafily mi sie dwie takie plyty na ktorych nawet winXP sie nie chcial instalowac.Nie pomagala tu wymiana pamieci na markowe ani zmiana biosu ,poprostu byly to wadliwe plyty.Przy ECS'ach trzeba miec troche szczescia,jesli ono dopisze to wszystko gra i buczy :)Je jednak nie lubie liczyc na szczescie wiec mam Solteka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ktos wczesniej pisal ze wszystkie problemy z K7S5A nie sa z winy SiS'a lecz to wlasnie ECS cos spierdzielil.Zgadzam sie z tym w 100% ,np.MSI na sis735 smiga bardzo ladnie albo Asus.Najlepszy SiS jest podobno od WinFasta jednak jest on niedostepny w naszym pieknym kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ktos wczesniej pisal ze wszystkie problemy z K7S5A nie sa z winy SiS'a lecz to wlasnie ECS cos spierdzielil.Zgadzam sie z tym w 100% ,np.MSI na sis735 smiga bardzo ladnie albo Asus. Ciekawe bo na in4.pl testowali tę płytę i wypadła bardzo słabo kiepska wydajnośc i stabilność podobano ECS jest 100x lepszy. Sam niestety nie sprawdzałem tej płyty więc do końca niewiem. Wkażdym razie jak nie wierzycie to looknijcie na in4.pl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ktos wczesniej pisal ze wszystkie problemy z K7S5A nie sa z winy SiS'a lecz to wlasnie ECS cos spierdzielil.Zgadzam sie z tym w 100% ,np.MSI na sis735 smiga bardzo ladnie albo Asus. Ciekawe bo na in4.pl testowali tę płytę i wypadła bardzo słabo kiepska wydajnośc i stabilność podobano ECS jest 100x lepszy. Sam niestety nie sprawdzałem tej płyty więc do końca niewiem. Wkażdym razie jak nie wierzycie to looknijcie na in4.pl. Moze i masz racje,kumpel ma tego asus'a i chodzi ladnie.Co model to obyczaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Gr00bY Mazur"]To wynika z tego, że jak się kupuje płytkę ECSa to reszta zestawu zazwyczaj jest 100% no-name i stąd się biorą problemy. AKurat, taka płyta zawsze coś znajdzie żeby się zwalić... Jak wszystko inne jest markowe to jest spokój, ale pewnie i tak się bios skasuje... Aha. Ten temat jest trochę nie tak. Powinno być: ECS vs Młotek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...